Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Domácí síť s routery TENDA

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Ahoj všem,

    vím, že podobných témat je tu několik, ale nechci tu řešit jak zapojit či nastavit routery, vše by mělo být správně nastaveno a příbuzná témata to jen potvrzuji.

    Model zapojení a nastavení: Poskytovatel internetu JARONET, 2x router TENDA N3, 1x router TEDNA W311R+.

    1) TENDA W311R+
    WAN: DHCP internet JARONET
    LAN: 192.168.0.1
    DHCP: 192.168.0.100 - 150

    2) TENDA N3_1
    WAN: DHCP kabelem z TENDA W311R+
    LAN: 192.168.1.1
    DHCP: 192.168.1.100 - 150

    3) TENDA N3_2
    WAN: DHCP kabelem z TENDA W311R+
    LAN: 192.168.2.1
    DHCP: 192.168.2.100 - 150

    S tímto nastavením je internet plně funkční pouze kabelem a wifi z W311R+, ani jeden z routeru N3 si WAN adresy nenačte a internet v N3 routerech nefunguje,
    zkoušel jsem WAN nastavit staticky: WAN 192.168.0.2 (192.168.0.3) maska 255.255.255.0, brána 192.168.0.1, DNS 192.168.0.1, ale ani tak přes N3 nic nefunguje.

    Zkoušel jsem i tento model bez podsítě, také nefunkční.

    1) TENDA W311R+
    WAN: DHCP internet JARONET
    LAN: 192.168.0.1
    DHCP: 192.168.0.100 - 150

    2) TENDA N3_1
    WAN: nezapojeno
    LAN: 192.168.0.2 kabelem s W311R+
    DHCP: vypnuto

    3) TENDA N3_2
    WAN: nezapojeno
    LAN: 192.168.0.3 kabelem s W311R+
    DHCP: vypnuto

    Vypadá to jakoby do sekundárních routerů vůbec nešel po kabelu signál, ale kabel je OK odzkoušeno přes PC. Sedím nad tím hodiny, zkoušel jsem routery mezi sebou různě prohazovat a měnit jejich nastavení, ale nikam to nevede. Zvláštní je, že když je na kabel zapojen router, tak na W311R+ vůbec nesvítí led patřičně eth zásuvky, pokud se zapojí PC hned začně být aktivní. Potřebuji rozchodit internet do routerů po kabelu, jelikož současný systém WDS je absolutně nespolehlivý a nestabilní.

    Prosím o kontrolu a radu v čem může být problém.

    Děkuji...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    A jak mas routery zapojene fyzicky?

    Model 1 urcite fungovat nebude. Model 2 by podle vseho fungovat mel, s tim ze musi byt propojene porty LAN-LAN, na routerech N3 musi WAN zustat nezapojeny (pokud tedy nepodporuji mod AP nebo Bridge, manual se mi ted prohledavat nechce)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Jak píšu... internet je zapojen do W311R+ na WAN a z jeho LAN vedou dva kabely, které jsou do N3 routerů zapojeny také do LAN. Jen podotýkám, že N3 má jen jeden LAN. Proč model 1 fungovat nebude? N3 by přece měly dostat adresu přidělenou od W311R+ nebo se jim dá nastavit staticky a měly by signál předat dál do své vnitřní sítě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    Tak jako ok, ale budes mit 3 samostatne site, a z n3 budes zbytecne 2x NATovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Ideální by byl samozřejmě model 2, vše v jedné síti. Model 1 jsem chtěl použít pro výstup LAN na koncové zařízení, ale vzhledem k tomu, že má N3 pouze jeden LAN tak to nepůjde. Problém je, ale že ani jeden z modelů zapojení mně stejně nejede, do sekundárních routerů prostě nejsem schopný dostat net. Vraťmě se na začátek,
    v čem je tedy problém???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,097

    Zvláštní je, že když je na kabel zapojen router, tak na W311R+ vůbec nesvítí led patřičně eth zásuvky, pokud se zapojí PC hned začně být aktivní.
    Tady bych zacal. V administraci N3 mas u WAN (pri modelu 1) jaky stav?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Při DHCP stále píše připojuje se a při Statickém nastavení píše připojeno, ale net nejede. V obou případech nejde z PC ping na 192.168.0.1 což je pro N3 brána (W311R+) Ping jde jen ve vnitřní síti 192.168.1.1 - 254.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    Problém vyřešen, vše bylo vadným UTP kabelem. Záhadou ale je, že s PCxROUTER kabel fungoval bezchybně, ale ROUTERxROUTER je nepoužitelný...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    Ou, to me nenapadlo, to ma jen 100Mbit porty bez Auto MDIX? je dost rozdil mezi primym a krizenym kabelem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    49

    No jo, ale on ten kabel byl přímý, tak že kříženým kabelem to nebylo... Je mně to záhadou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Domácí síť - 3 routery - jak nastavit?
    Od exnerjan v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-06-2013, 11:12
  2. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 24-11-2011, 20:49
  3. Windows XP: Domácí síť
    Od chalupník v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 15:23
  4. Domácí síť
    Od wojmirek v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-02-2010, 00:14
  5. Domácí síť
    Od jackobnowy v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-11-2009, 00:10