Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Kompatibilita pamětí

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    110

    Můžu dát k paměti dimm 512mb sdram 133 mhz nějakou jinou pamět např ddr 400mhz 512 mb? asi ne že? ani kdybych tu rychlejší dal do primárního? Asi půjde jenom tu jednu prodat a koupit nové že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od georginho Zobrazit příspěvek
    Můžu dát k paměti dimm 512mb sdram 133 mhz nějakou jinou pamět např ddr 400mhz 512 mb? asi ne že? ani kdybych tu rychlejší dal do primárního? Asi půjde jenom tu jednu prodat a koupit nové že?
    Do slotu pro SDR nelze dát DDR a naopak...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ty pameti spolu nikdy nerozchodis, ta 133MHz bude obyc SDRAM a ta 400MHz bude DDR - ani se ti nepodari je zapojit, sloty jsou odlisne, je potreba se podivat co je tam vlastne za zakladni desku a na jake moduly je delana
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    110

    Výpis everest:
    Podporované typy pamětí DDR-200 SDRAM, DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM
    a Tato tam je: DIMM3: ProMos/Mosel Vitelic (512 MB PC2700 DDR SDRAM)
    Přehled informací Hodnota

    Vlastnosti modulu pracovní paměti
    Název modulu ProMos/Mosel Vitelic
    Sériové číslo Žádný
    Velikost modulu 512 MB (2 ranks, 4 banks)
    Typ modulu Unbuffered
    Typ paměti DDR SDRAM
    Rychlost paměti PC2700 (166 MHz)
    Šířka modulu 64 bit
    Napájení modulu SSTL 2.5
    Metoda korekce chyb Žádný
    Obnovovací frekvence Redukovaný (7.8 us), Self-Refresh

    Časování pamětí
    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)
    @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) / 8-10-2 (RC-RFC-RRD)

    Možnosti paměťových modulů
    Early RAS# Precharge Nepodporováno
    Auto-Precharge Nepodporováno
    Precharge All Nepodporováno
    Write1/Read Burst Nepodporováno
    Buffered Address/Control Inputs Nepodporováno
    Registered Address/Control Inputs Nepodporováno
    On-Card PLL (Clock) Nepodporováno
    Buffered DQMB Inputs Nepodporováno
    Registered DQMB Inputs Nepodporováno
    Differential Clock Input Podporováno
    Redundant Row Address Nepodporováno

    Jakou ki ní mohu dát nebo můžu jí za nějaké ram vyměnit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    takze to co mas neni 133MHz ale 333MHz DDR (skutecna frekvence 166MHz, efektivni 333MHz) a klidne k ni muzes dat 400MHz DDR, jenom ti ta 400 pojede na 333
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    110

    a podle čeho jsi zjistil že je to 333 mhz ....a jakou ramku bys mi doporučil??? a cop kdybych dal tu rycghlejší do primu a tu pomalejší do sekundárního slotu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    mech13 to zjistil podle tohoto:
    Typ paměti DDR SDRAM

    Kup si 512MB DDR400, která ale bude "podtaktovana" na oněch 333 (jak už řekl mech13).
    Nejde to nijak udělat tak aby ta 400 jela na 400MHz a ta 333 na 333MHz.
    RAMky musí jet vždy na stejných parametrech
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Když tam dáš DDR400 ,tak můžeš tu původní 333 nataktovat a ta 400 se ti ani nezahřeje
    Jinak DDR400 koupíš v kterémkoliv bazaru za pár stovek. Dneska už je to šunka

    Stejně nechápu. Dneska máte za 3000 desku na AM2 s integráčem,nějakýho semprona a 1gb ram. Není to lepší než dávat 1000 do update starýho PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    Když tam dáš DDR400 ,tak můžeš tu původní 333 nataktovat a ta 400 se ti ani nezahřeje
    Jinak DDR400 koupíš v kterémkoliv bazaru za pár stovek. Dneska už je to šunka

    Stejně nechápu. Dneska máte za 3000 desku na AM2 s integráčem,nějakýho semprona a 1gb ram. Není to lepší než dávat 1000 do update starýho PC?
    1000 do toho nedá ale často to lepší není...navíc jsou i lidi kteří se snaží z toho co mají vymáčknout co nejvíc a investují nelogicky (třeba já )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    110

    Ještě dotaz, když mi základovka podporuje fsb 333 mhz, má cenu přetaktovat nějak procesor, pokud vůbec jde přetaktovat fsb, když ten má efektivní 333 mhz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Záleží jestli to bios umožní.
    Pokud jde frekvence FSB zvedat nad 166MHz (x2 = 333) tak to půjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR1: Kompatibilita pamětí
    Od polabanek v sekci Operační paměti
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 27-05-2010, 06:49
  2. DDR1: kompatibilita pamětí
    Od nonevim v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-08-2009, 12:20
  3. DDR1: Kompatibilita pamětí
    Od Smoja v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 13:57