Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Zesílení signálu či opakovač pro wifi

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Možná naivní otázka, ale zkusím to:

    V určitém místě domu je slabý signál wifi. Mám ho povolen používat a tak mám heslo. Jenže je to na chodbě dost nepohodlné a tak chci tento ocas signálu rozšířit na větší prostor. Lze toto udělat pomocí nastavení obyčejného routeru, který tento signál bude přijímat a zároveň vysílat dál již se svým výkonem? Nebo lze toto udělat alespoň se 2ma obyčejnými routery, kdy jeden by tento signál přijímal a kabelem byl připojen do druhého a ten by ho dále vysílal?

    Nebo je opravdu nutné mít minimálně dvoukanálový router či přímo nějaký repeater?

    A jak by se to dalo řešit úplně nejlevněji, pokud by nebyla možná prvně dotazovaná metoda? Dva routery či modemy s routerem totiž lze sehnat zadarmo
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Můžeš zkusit ten opakovač, ceny už jsou relativně nízké, taky můžeš zkusit plechovku.

    https://www.letemsvetemapplem.eu/201...lechovky-piva/
    A nakonec můžeš zkusit co radí hurfo v diskuzi, ale na druhý den to bude horší
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Opakovac je vetsinou dost naprd, plechovka je celkem prasarna, hlavne v pripade MIMO.

    Nejlepsi reseni je vzdycky :
    1) vice AP, mezi sebou propojene kabelem (a spravne nakonfigurovane)
    2) AP s lepsim vysilacim vykonem a citlivosti na signal
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Nemam jakoukoliv moznost ovlivnit zakladni zarizeni - tedy nejspis ten prvni AP. Mam jen male blbe misto, kde mam slaboucky signal. Ten potrebuji dostat do vzdalenejsich prostor domu.

    Opravdu nejde vzit 2 routery a udelat z nich propojenim a nastavenim opakovac ci jakousi retranslacni stanici - viz teoreticka uvaha v prvnim prispevku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Jde, pokud podporuje mod repeater (nebo WDS bridge), ale jak pisu, je to dost naprd. To je takovy problem k druhemu natahnout kabel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Bohužel natáhnout kabel možné není - to by byl vyjednávací zázrak

    Beru to tedy tak, že jakékoliv 2 routery to být nemohou a pravděpodobnost, že seženu zdarma dva routery s potřebnou podporou je asi dost mizerná. Momentálně mám k dispozici 2 modemy s routerem od O2 - Huawei HG622u a Comtrend VR-3026e - a nejspíš bude obrovské štěstí, když to bude podporovat aspoň ten novější HG622u ... Nevíš to náhodou? Nebo jak to zjistím? Omlouvám se, ale o síťařině nevím takřka nic a momentálně musím dost šetřit.

    Můžeš mi jinak navrhnout nejlevnější řešení pro ten repeat či WDS bridge? A ještě mi prosím napiš proč je to naprd, abych mohl zvážit případné nedostatky / rizika. Díky za ochotu.

    Edit: Může být toto? :
    https://access-pointy.heureka.cz/net...ikace/#section

    https://access-pointy.heureka.cz/gem...p-002/#section
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 15-02-2017 v 13:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,091

    Opravdu nejde vzit 2 routery a udelat z nich propojenim a nastavenim opakovac ci jakousi retranslacni stanici - viz teoreticka uvaha v prvnim prispevku?
    Ano, lze, i ten Netis muzes pouzit - bude v rezimu Klient pripojen na miste, kde mas jeste signal a na kabel z nej das jeden z tech O2 xDSL modemu v rezimu 'skoro-AP' (kabel do LAN, vypnout DHCP server, nastavit wifi) s vlastnim nazvem site.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    To moc nechápu:

    Takže jenom z těch dvou O2 modemů to nevymyslím? Můžu jeden z nich nastavit jako klient? Ten Huawei?

    Když koupím ten Netis nebo ten Gembird, tak už nebudu přece potřebovat ten modem. Leda bych to chtěl ještě více rozšířit - natáhnu z repeateru delší kabel do jiného patra a tam mi bude dělat wifi ten modem a tím to dostanu ještě na větší prostor - tkhle jsi to myslel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2018
    Příspěvků
    1

    aho všichniž ho tplink a asus ap kdy je dam spolu přes mac adresu tak tp lik ho nevezme codal
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2018
    Příspěvků
    20

    Jsou asi 2 možnosti a to použit nějaký další router s funkcí AP. Ale router musi byt připojeny kabelem.
    např: https://www.alza.cz/asus-rt-n11p-d26...anner_id=16087

    Nebo nějaky wifi reapeter. Co umí přijmout wifi a vysilát další.
    např:https://www.alza.cz/strong-univerzal...anner_id=16087
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. wifi zesilovač signálu
    Od Butula v sekci Sítě
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 24-06-2013, 16:37
  2. Zesílení wifi signálu
    Od souteh v sekci Sítě
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-10-2011, 09:19
  3. Zesileni signalu WIFI
    Od Skumin v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-10-2010, 12:05
  4. zesileni wifi- RD
    Od petricak v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2009, 23:19
  5. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 23:42