Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 39

Téma: Analog vs digitalni signal

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    4

    mel bych takovy technicky dotaz.Spustili u nas "slavnostne" digitalni vysilani.
    Musel jsem zakoupit set top box,aby mi sla TV.
    Zajima me jak se uskutecnuje prenost signalu.Zda od vysilace ke me to jde analogove a teprve set top box pomoci AD to preklapi na digitalni signal a pak zpetne pomoci DA prevodniku prevadi na analogovy.
    Je to tak??
    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    vysílá se nespojitý (digitální signál ) a tvůj set top box to musí upravit na spojitý (analogový) aby to televize dokázala zobrazit. Digitální vysílání se začalo dávat,jelikož analog už byl přeplněný a překrývá se . největší výhoda Digitálního je ,že nemá stráty. ( ikdyž set top box určitě má). Proto bych si radši připlatila a koupil přímo digitální TV.Potom by teoreticky neměly být ztráty,popř. minimální


    Jenom nechápu zase bordel v ČR,kdy Zlín bude v digi pásmu až za 2 roky a Domažlice už nemaj ani analog teď
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    vysílá se nespojitý (digitální signál ) a tvůj set top box to musí upravit na spojitý (analogový) aby to televize dokázala zobrazit. Digitální vysílání se začalo dávat,jelikož analog už byl přeplněný a překrývá se . největší výhoda Digitálního je ,že nemá stráty. ( ikdyž set top box určitě má). Proto bych si radši připlatila a koupil přímo digitální TV.Potom by teoreticky neměly být ztráty,popř. minimální


    Jenom nechápu zase bordel v ČR,kdy Zlín bude v digi pásmu až za 2 roky a Domažlice už nemaj ani analog teď
    Dekuji Vam za odpoved.Ja myslel prave ze metalicky spoj nemuze prenaset digital.V tom jsem se zrejme spletl.
    Muzu Vas poprosit jeste o reakci na prenos telefonnich hovoru
    Jak je to jeste u telefon-ustredna -telefon.
    Myslim tim klasicke telefony(zadne ADSL,ISDN..)
    Tam jde taky digital,kvuli minimalizace chyb jak pisete?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    největší výhoda Digitálního je ,že nemá stráty
    no myslím že problém právě bude v místech se špatným pokrytím, tam kde to na analogu zrnělo to na digitálu bude nesledovatelné...


    K telefonu:
    imho je telefon analog
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    U telefonu opravdu netuším. O televizním signálu jsem se teď učily , jak je to u telefonu netuším .
    Řekl bych že to vedou koaxiálem do ústředen , 5Ghz vzduchem do spojovatelny a z tama se to dál dělí vzduchem až k vám na ústřednu a opět koaxiálem až do domu. Abych řekl pravdu ,tak sem ale nikdy ani profil drátu k pevné lince neviděl.
    Z telefonu jde ale 100% analog,protože ve sluchátku (mikrofonu) bývají u starších uhlíkové mikrofony ( jak je to teď nevím,neznám nikoho kdo by měl doma pevnou ) a ten pracuje na spojitém signálu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    no myslím že problém právě bude v místech se špatným pokrytím, tam kde to na analogu zrnělo to na digitálu bude nesledovatelné...


    Jasně .To ale není problém digitální vysílaní,ale všebecného pokrytí . Takovým lidem už fakt jedině satelit.
    Když se nějak minulý rok spouštěla ostrava,tak sem se bavil s jedním pánem a ten říkal že ze začátku jak nebyl pořádný signál,tak někdy jela jen půlka obrazovky a spodek byl černý Já bohužel nemám skušenosti . Jsem z moravy a signál beru z tlusté hory,kde bude DVB-T až září -říjen 2010
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    Jenom nechápu zase bordel v ČR,kdy Zlín bude v digi pásmu až za 2 roky a Domažlice už nemaj ani analog teď
    sice TV nesleduju, ale je v tom docela bo***l...

    btw nezkousel jsi chytnout brno? co jsem se kdysi dival na mapy pokryti, tak KM je uplne na okraji, ale se slusnou antenou by to z barboriny mohlo byt realizovatelny... ja su z blbe strany za kopcem

    edit: btw neni hlavni vyhoda digitalu, ze se zadne zrneni nebo ztraty obrazu nemaji konat? jakmile prece ten signal chytnu, tak se nemuze stat aby se z jednicky stala nula nebo z nuly jednicka a tudiz musim mit 100% kvalitu obrazu i s minimalnim signalem ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    ...
    Doma je to určitě analog, je tam běžná dvojlinka...z baráku nám vede dost silnej vodič (asi koax)...co vám tak u nás se předělávala jen ústředna na digitál, takže podlě mně je to bud analog a pracovalo se na konci anebo je to komplet digitál a zlepšovala se kvalita...

    Že by se něco vedlo po wifi je blbost, má to zaprvé vysokou odezvu a datacentra se i kvůli průtoku dat spojují už jen po optice.

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    Jasně .To ale není problém digitální vysílaní,ale všebecného pokrytí . Takovým lidem už fakt jedině satelit.
    Když se nějak minulý rok spouštěla ostrava,tak sem se bavil s jedním pánem a ten říkal že ze začátku jak nebyl pořádný signál,tak někdy jela jen půlka obrazovky a spodek byl černý Já bohužel nemám skušenosti . Jsem z moravy a signál beru z tlusté hory,kde bude DVB-T až září -říjen 2010
    My budeme brát asi z Hády nebo kde to je...možná chytáme Kojál, nevím...máme teď digitál satelit, ale slyšel sem že až ČT přejde na pozemní vysílání tak přestane vysílat po satelitu (minimálně jednička a dvojka)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    sice TV nesleduju, ale je v tom docela bo***l...

    btw nezkousel jsi chytnout brno? co jsem se kdysi dival na mapy pokryti, tak KM je uplne na okraji, ale se slusnou antenou by to z barboriny mohlo byt realizovatelny... ja su z blbe strany za kopcem

    edit: btw neni hlavni vyhoda digitalu, ze se zadne zrneni nebo ztraty obrazu nemaji konat? jakmile prece ten signal chytnu, tak se nemuze stat aby se z jednicky stala nula nebo z nuly jednicka a tudiz musim mit 100% kvalitu obrazu i s minimalnim signalem ne?

    Však jasně.Logická 1 a 0. Jak sem psal , pojedou ti třeba sudý řádky a lichý budou černý. nebo budeš mít černý místa. Záleží na síle signálu . Určitě to má ale ministerstvo podchycené ,aby měli všichni full)
    přece jsme v ČR když si už za státní televizi platíme,tak musíme mít kvalitní signál.!
    Jinak chytnou jsem zatím neskoušel. Televize mě nijak nebere Vyvolení a růžová zahrada suxx
    Mě stačí zettor Jinak odkud ty jsi přímo ?

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Doma je to určitě analog, je tam běžná dvojlinka...z baráku nám vede dost silnej vodič (asi koax)...co vám tak u nás se předělávala jen ústředna na digitál, takže podlě mně je to bud analog a pracovalo se na konci anebo je to komplet digitál a zlepšovala se kvalita...

    Že by se něco vedlo po wifi je blbost, má to zaprvé vysokou odezvu a datacentra se i kvůli průtoku dat spojují už jen po optice.
    Mno vím že u nás má ustředna 5Ghz bubny na hulín máme totiž u Telecomu na střeše buben pro mojeho providera Btw 5Ghz není certifikováno jenom na WIFI .... je to odstupňované TUŠÍM po 3db
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    ...je to odstupňované TUŠÍM po 3db
    Jasně já to tak osobně beru jako "lepší" Wi-Fi pro datacentra...připojení k páteři, spojení bodů atd. ... ale kabel v tomhle vede, maximálně se to takhle vyplatí kde je kabel nerealizovatelná věc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    SRRY teda za OT: ale mech13 ty by jsi měl chytat signál teoreticky ne ? vždyť podle mapy by jsi měl být pokrytej . A pokud ne ,tak ti nepomůže asi ani Zlín ,protože tam jsou celkem velký kopce mno ..uvidíš Jinak medlov znám jezdil sem do počenic a tětětic na florbal
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Jasný ... není nad optiku,ikdyž ta cena :-!
    Myslím že dokonce už je schválený 10Ghz ,ale jenom pro data ,ne ?
    Těch 5 už je neúnosných ... 2.4 už je PŘEhlcená, 5 už začíná být taky. Dneska už do 1200 koupíš AP s 5ghz pásmem a má to každej trouba na paneláku ( radost chodit po městě a mít 2mbps zadara od hňupa ,co si neumí nastavit na AP ani heslo ) ,snad 10Ghz zase na chvíli pomůže
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    Jasný ... není nad optiku,ikdyž ta cena :-!
    Myslím že dokonce už je schválený 10Ghz ,ale jenom pro data ,ne ?
    Těch 5 už je neúnosných ... 2.4 už je PŘEhlcená, 5 už začíná být taky. Dneska už do 1200 koupíš AP s 5ghz pásmem a má to každej trouba na paneláku ( radost chodit po městě a mít 2mbps zadara od hňupa ,co si neumí nastavit na AP ani heslo ) ,snad 10Ghz zase na chvíli pomůže
    Další OT:

    No rozmáhá se taky u nás Motorola (podle těch několika málo věcí co o tom vím asi něco mezi Wi-Fi a Wi-Max, každopádně je to 5,4 GHz)...brzo zase všichni přejdou na Wi-Max, ten nikdo nechtěl jen kvůli Boomu Wi-Fi kam všichni investovali a nikdo už nechtěl investovat do něčeho dalšího...

    ale já si počkám až dají do kupy kabelovku, páč za pučení antény chtějí nehorázný prachy LOL
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    SRRY teda za OT: ale mech13 ty by jsi měl chytat signál teoreticky ne ? vždyť podle mapy by jsi měl být pokrytej . A pokud ne ,tak ti nepomůže asi ani Zlín ,protože tam jsou celkem velký kopce mno ..uvidíš Jinak medlov znám jezdil sem do počenic a tětětic na florbal
    [OT]prave ze jsme tak blbe za kopcem... pulka dediny to ma celkem dobry a je tim smerem slusne videt, druha pulka je skovana za tou prvni a ani prd... a ja su zrovna od brna skovane...
    jinak ted mame TV na zlin a daji se tu chytnout vsichni slovaci - STV2 a JOJ slusne, STV1 a markyza nic moc... a soused chyta vsechny slovaky ostre jak CT1[/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xSten19
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    386

    Já si chci koupit saťák ale nevim jestli od firmy a nebo jenom kartu aby sme nemusel potom platit jako kokot.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Periferie: DVI,HDMI vs. analog TV
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-10-2008, 16:41
  2. LCD: DVI-I analog/digital
    Od Vladimir v sekci Monitory
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 12:03
  3. Studio 9 a analog
    Od zdanadar v sekci Video a TV
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-04-2007, 21:24
  4. analog do digital
    Od sety83 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-01-2007, 16:30
  5. Ostatní: GMA X3000 na MB Asus P5B-V s analog výstupem
    Od charley5455 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-11-2006, 12:28