Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: AMD Ryzen sestava :-)...

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    189

    Takže budu kupovat AMD Ryzen. Jasně počkám až po testech, ale už ted je docela jistota že to bude stát za to.
    Pujdu do 1800X přinejhorším 1700X. Grafika a profi náročné využití (ne jen hry). Chtěl jsem už před rokem sestavovat 5820K sestavu ale nakonec z toho sešlo, ale sestava v košíku shopu mi zustala. Jediný co plánuju je vyměnit CPU za 1800X a desku za něco s B350 chipsetem.
    Časem MOZNA budu chtít dokoupit další GPU (ne pro hry ale pro GPU rendering (nepotřebuje podporu SLI)).

    https://www.alfa.cz/basket.php?items...010UTD012X8T01

    Co myslíte? Asi by to chtělo výkonější zdroj... (pokud budu přikupovat další GPU "někdy možná" v budoucnu...?).
    Pak mám taky další 3 HDD disky (3TB, 3TB, 1TB) ze starého PC které hodlám vrazit do tohoto. A v budoucnu budu přikupovat asi další 3 TB disk... Takže deska a zdroj by měla po všech stránkách utáhnout 4 fyzické HDD a min. jednu výkonou GPU, v budoucnu možná 2. RAMku napřed 16 GB a pak za pár let dokoupím dalších 32GB.

    Co myslíte? Nebo jde sehnat např. stejně výkonný ale levnější SSD než ten EVO 750 500 GB?

    Taktéž hodlám ten RYZEN taktovat, takže proto ten chladič CPU.
    Naposledy upraveno uživatelem fidorka: 22-02-2017 v 17:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    K SLI nekdy v budoucnu... vsad se ze to nikdy neudelas, vzdycky je vyhodnejsi kartu prodat a koupit jednu vykonnejsi.
    A dat si takovouhle sestavu do skrine Eurocase a dat do ni zdroj LC power to chce poradne koule.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    189

    O těch skříních a zdrojích relativně nezájem :-)... o tom slýchávám už roky a vždycky jsem si to stejně udělal jak jsem chtěl já (relativně výkonný PC na svou dobu a noname skrín a noname zdroj... nikdy jsem problém neměl... (pravda udělal jsem to tak jen 2 zatím a nikdy jsem netaktoval...)

    Co ten disk, je aktuálně něco stejně výkoného jako ten samsung 850 EVO ale levnějšího?

    Rovněž, x1800 má TDP 95W, když ho budu chtít "s citem taktovat" tak i ten Noctua NHD 15 chladič bude asi overkill? Je nějaká levnější/lehčí podobně výkoná varianta chladiče s podporou AM4 (ryzen) platformy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Citace Původně odesláno od fidorka Zobrazit příspěvek
    nikdy jsem problém neměl
    Sorry, ale tohle je silenej argument. To, ze jsi zrovna ty nemel zadny problem neznamena, ze je to dobre.
    Kdyz ti potom kvuli cinskemu zdroji shori sestava za 40 tisic, tak uz je pozde. A minimalne tim ty komponenty trpi, protoze tyhle zdroje vetsinou ani nesplnuji normu ATX.

    Ale pral byc ti aby se ti to stalo, pak bys aspon pochopil, ze na techhle vecech se nesetri.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    189

    Já prostě myslím že tohle je HW "urban legend" nebo prostě přehnané... že ta pravděpodobnost je natolik nízká že se to vyplatí...

    Já něco podobného slyšel od známých... že potřebuju reproduktory za xxx tisíc jinak to za to nestojí (vždy jsem měl nejlevnější a kvalita mi vyhovovala), že potřebuju monitor za 30 K+ min. (na grafiku) (mám x let monitor za 5 K)... atd. Podle mě je pravděpodonost že se něco stane tak malá že když si to spočítáš, nevyplatí se ti to...

    jde mi tedka spíše o ten disk a chladič, je to ok..?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Zdroj a reproduktory/monitor jsou dost odlisna vec. Kvalita reproduktoru ani monitoru nijak neovlivnuje funkcnost ani zivotnost pocitace.

    Ale jsem rad ze si to koupis, aspon se zasmeju az budes mit problem Navic vetsina techhle zdroju ani nezvlada dlouhodobe dodat udavany vykon, ale vsak se o tom presvedcis sam

    Chladic me prijde predrazeny, pochybuju ze se do toho Eurocasu vejde na sirku a budes k nemu potrebovat mounting kit na AM4 https://www.techpowerup.com/222983/n...m4-upgrade-kit
    Stejne budes omezeny mizernym airflow te skrine, to bych tam klidne nechal BOX chladic, aspon usetris penize.

    Disk je OK, Samsungy patri k tem lepsim. Akorat bych mozna sahl po necem s NVMe
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 23-02-2017 v 10:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Tak Ryzeny budou k dispozici i v boxu s Wraithy, které by měly mít dostatečný výkon a kompaktnější rozměry. Rozdíl v ceně by měl být kolem 800,- . Popř. bude stačit jakýkoliv jiný chladič za polovinu výchozí ceny, vzhledem k rozdílu TDP u původní sestavy.

    Jinak tvoje srovnání repráků a monitorů opravdu ne že kulhá, ale jezdí na invalidním vozíku. Že si to narveš do eurocase je ještě celkem v poho, když ti nebude vadit drnčení, brzy stržené závity a pod. věci vycházející z toho, že je to materiálově plechovka od sardinek (airflow nějak dořešíš), ale na druhou stranu kolem 1000,- jsou již slušné Zalmany či tak něco.

    Co se týče zdroje, tak si také nemusíš kupovat zdoj za 3000,- A opět vzhledem k tomu, že Ryzen mají standardních 95W TDP oproti 140W ve tvé původní sestavě, takže by mohl stačit 500W zdroj lepší značky a věř, že bude stabilnější, než 600W shitka za 920,- A tady se rozhodně těch cca 500 - 600,- vyplatí přidat.

    Takže sakum prdum by jsi investoval navíc, jen to co ušetříš na tom zbytečném chladiči za 2000,- + možná ještě kit pro AM4.

    Máš tu tedy rozbor, kde jasně vidíš, že by tě moudrost a sázka na spolehlivost nestála o nic víc - jak si to přebereš, je pouze na tobě.

    Hodně štěstí a úspěchů.
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 23-02-2017 v 12:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Tak za chladič ti nevadí dát v podstatě zbytečně dva litry, ale za zdroj do sestavy za 35000 nedáš ani 3% z celkové částky?
    Skříň to samé, je dělaná na jedno složení a pak se na ní můžeš jen koukat. Často stačí jednou, dvakrát zašrubovat šroubek a závit je při správném dotažení v háji. I ten plech co má držet desku se bude při instalaci pamětí prohýbat spolu s deskou.

    Lidově řečeno, já byl dřív taky blbej a na zdroji jsem šetřil, taky jsem měl štěstí že PC jelo bez "problémů", ale s kvalitním zdrojem jsem poprvé zažil co je to opravdu stabilní PC, dokonce s lepším zdrojem je lepší zvuk ze zvukové karty(X-Fi Elite Pro), přitom z ní do DACu tahám jen SPDIF. V neposlední řadě jsem na vlastní oči viděl tři sestavy které dokonale zabil eurocase za 800 korun, podle vyprávění majitelů se z toho stala drahá a nepříliš pěkná pyrotechnika.

    S těma reprákama mají kolegové výše pravdu, reprák není funkční část počítače a tudíž je v podstatě jedno co si koupíš. Ale i tak, kdybych ti dal k poslechu na týden svou starou diy sestavu, možná by jsi mluvil jinak.


    Ventero
    Jestli ten chladič bude mít podobný rozestup "žebrování" jako u FX 8350 tak to nebude moc ok. Hrozně rychle se to ucpávalo prachem protože tam byl příliš malý rozestup, teprve ve skříni s prachovými filtry to bylo ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    189

    zdroj: Co tenhle, ten už stačí?

    https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514000J0000002TK2

    A značka zalman na zdroje je dobrá či ne?

    NVMw jsem uvažoval ale je to moc drahé na mě.
    Chladič- noi právě na to se ptám, takže na ten eurocase je moc vysokej, to si budu muset pohlídat při výběru skříně... ale myslíte že je to overkill na přetaktovávání "s citem" a jen s případně min. zvyšováním napětí na 1800X? jaký byste tedy doporučily...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2015
    Příspěvků
    189

    zdroj: Co tenhle, ten už stačí?

    https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514000J0000002TK2

    A značka zalman na zdroje je dobrá či ne?

    NVMw jsem uvažoval ale je to moc drahé na mě.
    Chladič- noi právě na to se ptám, takže na ten eurocase je moc vysokej, to si budu muset pohlídat při výběru skříně... ale myslíte že je to overkill na přetaktovávání "s citem" a jen s případně min. zvyšováním napětí na 1800X? jaký byste tedy doporučily...?
    Chladič je důležitý když chci s citem přetaktovávat... a tenhle byl a je obecně všude doporučovaný už léta že má super výkon na vzduchu... CO se týče kitu tak jsem četl že mají přijít special edice tohoto chladiče přímo s kitem pro AM4 za stejnou cenu jako normal verze... proto jsem volil ho... (jinak bych volil NH D14 který je skoro stejný ale o 500 Kč levnější... Takže jaký chladič...?

    Tu skrín taky zvazuju o něco málo dražší ale nic extra. Chci se zeptat, jestli už dneska skříně standardně v ceně nad 600-1000Kč max mají takový ten "postraní" o 90 stupnu otočený "rack" na hardisky který je samostatně demontovatelný...? Mají to už všechny skríně v 600-1000 Kč nebo vubec zadne ci jen pár
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Tak si kup nějakou skříň z bazos.cz, třeba zalman nebo Corsair níže jsou slušné skříně, kdybych neměl R3 od Fractalu hned bych jednu z nich bral.

    https://pc.bazos.cz/inzerat/71607150/ZALMAN-Z9-NEO.php
    https://pc.bazos.cz/inzerat/71497449...phite-600T.php


    http://www.hwworld.cz/index.php/poci...ponenty/zdroje
    Zdroj bych bral tady, konkrétně Corsair CX550M. Když se podíváš na recenzi CX550M, jak by asi dopadla na VS650, navíc má opravené chyby(původně nesplňoval ATX normu), a jsou osazeny lepší kondenzátory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    Citace Původně odesláno od Ventero Zobrazit příspěvek
    Co se týče zdroje, tak si také nemusíš kupovat zdoj za 3000,- A opět vzhledem k tomu, že Ryzen mají standardních 95W TDP oproti 140W ve tvé původní sestavě, takže by mohl stačit 500W zdroj lepší značky a věř, že bude stabilnější, než 600W shitka za 920,- A tady se rozhodně těch cca 500 - 600,- vyplatí přidat.
    Tak dle popisu na alfacomp ma dve 12V vetve, ktere davaji 17 a 14 A, takze max 372W, i kdyz tyto proudy to bude spis dodavat jen, kdyz bude zatizena jedna z nich, takze dohromady spis mene.
    Takze se staci podivat po kvalitnim 400W zdroji a je na tom clovek lepe, jako treba toto, co ma stejny vykon, jen to ma na obalu napsano 400W namisto 600W
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    Dokonce az takhle ... Bral jsem to jen odhadem a s rezervou - nekoukal jsem se na presne specifikace. Takze by se vlastne ta cena az tak nezvedla ...
    Odpovídat lze po přihlášení