Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 54

Téma: Intel Little Valley

  1. #16

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    pouzival som na tejto doske starsiu ATI GK bez problemov. Skus ako pise mech13 v BIOSe nastavit defaultnu GK na PCI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od trodas
    Kdyz se na tu desku podivas, tak uvidis, ze kondiky na ni byly doslova a do pismene VYKRADENY. S takovym holokaustem kondiku ta deska take moc dlouho nepojede. Na druhou stranu, pokud by dostala opravdu znackove (mam podezreni na fejky) a dobre dimenzovane kondiky A kondiky do vsech mist kde byly vypusteny, pak to muze byt super vec.
    Ale momentalne mi ma VIA C3 staci. Mozna casem. Bylo by take zajimave, kdyby si ji koupil jeste nekdo a neupravoval ji. Ja bych ji recapnul a oba bychom ji meli pustenou 24h denne a s foldingem + eMule. Komu by asi driv zacala padat/odesla...
    Mě by zajímalo na základě čeho je to podezření na fake kondíky. To že tam jsou prázdné pozice pro další kondíky je pravda, ale opravdu jsou všechny potřeba? Měl trodas desku v ruce a zjistil k čemu by sloužily kdyby tam byly? Deska není plně osazená, chybá třeba ten čip pro televizní výstup a akceleraci videa a kdoví co ještě bylo původně plánováno. A taky nevím jaké kondíky na ta prázdná místa dát
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Mam tu starsiu variantu dosky bez SATA.

    Je tam sice menej kondikov, ale co som sa pozeral, tak su tam tusim 3300uF 6,3V Rubycon-y.

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    sice uz tema trochu starsi, ale treba to nekomu kdo zrovna premysli pomuze.
    Zaujala ma ta skrinka na obrazku, co je to za vyrobca, model ?
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 27-05-2008 v 08:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Zaujala ma ta skrinka na obrazku, co je to za vyrobca, model ?
    je to cooler master elite 340 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450890US1NYEAU

    skrin jsem moc vefotil, protoze mi slo hlavne o tu desku... ale jeste jednu fotku mam

    za ty parchy imho mnohem lepsi nez vselijaky EC, zdroj samozdrejme fortron (ted jsem se jeste dival, a asi je i verze s bocnici s plexem)
    dela se i full ATX verze 330 v ruznych provedenich celniho panelu: 330, 331 a 332 (tusim)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PIC00017.JPG 
Zobrazení: 151 
Velikost: 265.7 KB 
ID: 4743  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    co máš proti skříním EC? Teda aspoň nějakejm modelům. Časy kdy měly EC skříně papírový plechy jsou dávno pryč, teď používaj 0.8, což je v jejich cenový kategorii naprostá rarita - EC skříň oproti tý CM váží dvojnásobek. Další nevýhoda - špatné chlazení disků - vyřešily poslední modely EC skříní, např.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53375.
    Sice pravděpodobně zůstává ne vždy zcela perfektní řemeslná kvalita - ale dneska bych teda rozhodně doporučil spíš tudle EC skříň, než papírovej CM - vždyť neváží ani 4.2 kila - dáš tam disk a bude se celá třást... EC váží dvojnásobek. Navíc je EC větší a tak bude přecijenom líp chladit....
    (http://www.coolermaster.com/products...detail&id=2541)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    co máš proti skříním EC? Teda aspoň nějakejm modelům. Časy kdy měly EC skříně papírový plechy jsou dávno pryč, teď používaj 0.8, což je v jejich cenový kategorii naprostá rarita - EC skříň oproti tý CM váží dvojnásobek. Další nevýhoda - špatné chlazení disků - vyřešily poslední modely EC skříní, např.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53375.
    Sice pravděpodobně zůstává ne vždy zcela perfektní řemeslná kvalita - ale dneska bych teda rozhodně doporučil spíš tudle EC skříň, než papírovej CM - vždyť neváží ani 4.2 kila - dáš tam disk a bude se celá třást... EC váží dvojnásobek. Navíc je EC větší a tak bude přecijenom líp chladit....
    (http://www.coolermaster.com/products...detail&id=2541)

    tá EC skrinka nieje najhoršia ako hovoríš kvalita vyhotovenia by mohla byť lepšia ale na little valley je midi trošku veľa, už aj uATX je až až. Škoda dostupnosti a cien mini-itx skriniek a zdrojov. Chcelo by to 100-150W slušný zdroj.

    k tým kondíkom , dosť pochybujem, že to sú napodobeniny kvalitných kondíkov a nepripadá mi, žeby na doske až tak veľa kondíkov chýbalo. Pri procesore sú neosadené 2mosfety a 3 kondíky - tu trošku intel určite šetril, pri tej cene sa príliš nečudujem aj tak na nej prípiš nezarobil ale len chcel trošku zamútiť vodu firme VIA a pripraviť pôdu pre atom (to je môj názor). Som zvedavý čo tie dosky vydržia ale neobávam sa, že by vydržali krátko narozdiel od Trodasa. Tiež som za kvalitu ale nieje potrebné to prehánať. Prvé dosky, ktoré som inštaloval už bežia tak 3/4 roka v kuse v uATX skrinkách MODECOM a 300W FotronPNR (server = samba a postgresql) tak ich skontrolujem ako sa im darí .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Skříň neřešte. Já tudle desku používám k plné spokojenosti ve skříni od známého výrobce "hard wear" komponent http://www.bata.cz/ :-D
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00238.JPG 
Zobrazení: 195 
Velikost: 389.2 KB 
ID: 4766  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od odb Zobrazit příspěvek
    pouzival som na tejto doske starsiu ATI GK bez problemov. Skus ako pise mech13 v BIOSe nastavit defaultnu GK na PCI.
    Kdyz nastavim default ext PCI GK, tak vypne integrovanou GK = stale jeden vystup. Nakonec jsem koupil novou PCI GK se dvouma vystupama a vyresil to takto. Diky za odpovedi
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od kojenec Zobrazit příspěvek
    Kdyz nastavim default ext PCI GK, tak vypne integrovanou GK = stale jeden vystup. Nakonec jsem koupil novou PCI GK se dvouma vystupama a vyresil to takto. Diky za odpovedi
    tak to som zle pochopil, co si chcel. Myslel som,ze chces pouzivat iba externu grafiku a nie obe naraz. Pre menej chapavych skus druhy krat svoju otazku lepsie popisat aby nemohlo dojst k nespravnemu pochopeniu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Hmm, zda sa, ze bude k dostaniu uz aj nieco novsieho.

    1,6Ghz CPU, intel cipset, integrovana intel sietovka
    http://www.atcomp.cz/zbozi/intel-lit...spx?p=z:121785
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    A zas tam neni gigabit... :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    1,6Ghz CPU, intel cipset, integrovana intel sietovka
    http://www.atcomp.cz/zbozi/intel-lit...spx?p=z:121785
    to je klasika s atomem o ktere se mluvi uz cca ctvrt roku, konecne se dostava na trh

    nicmene kvuli in-order vykonavani instrukci se da ocekavat vykon nizsi nez 1.2GHz celer. zase to ma aspon GMA950 proti tomu co si rika grafika v Sis chipsetu (jo, je to porad bida, ale oproti sis znacny zlepseni)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    A zas tam neni gigabit... :-(
    Neni Ale je tam PCI slot, takze dat tam gigabit ethernet nebude problem
    Zas sa ale minie PCI port, kde by mohol ist napr. diskovy radic

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    to je klasika s atomem o ktere se mluvi uz cca ctvrt roku, konecne se dostava na trh

    nicmene kvuli in-order vykonavani instrukci se da ocekavat vykon nizsi nez 1.2GHz celer. zase to ma aspon GMA950 proti tomu co si rika grafika v Sis chipsetu (jo, je to porad bida, ale oproti sis znacny zlepseni)
    Ma to byt pomalsie ??? Preco ??? Nasvedcuju tomu nejake testy ?
    Mne by zase nevadila slaba grafika, ale radsej by som mal pasivne chladene, ale vykonne CPU, napr. kvoli gigabitu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Přečti si to ještě jednou a pomalu, dávej pozor na slovíčko in-order.

    EDIT:
    Ostatně: http://www.computerbase.de/news/hard..._silverthorne/

    Celeron M na bázi Pentia M na 900 MHz je zhruba o 20% rychlejší při výpočtu Pí než Atom na 1,6 GHz.
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 30-05-2008 v 13:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Zatial nejake recenzie Intel Atom

    http://www.hardware.sk/clanok-1478/z...atom-za-1600sk
    http://www.hardware.sk/clanok-1409/intel-atom-v-praxi

    Teda, ak bude menej vykonnejsia ako Intel Little Valley, ale ma mat TDP iba 4W!!! Co by ju robilo mozno vyhodnejsou a vykonnejsou alternativou k VIA EPIA. Taktiez pasivne chladenie by malo byt omnoho jednoduchsie.

    Tiez ten CPU by mal podporovat, rovnako ako mali P4 - technologiu HT - HyperThreading.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Budoucí sockety: Intel news-obecné novinky a infa Intel nejen procesorů
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 14-05-2020, 10:24
  2. Intel Pentium 4 2,8Ghz/512/533 nebo INTEL PENTIUM 4 2.60GHZ/512/800
    Od NEO87 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 23:31
  3. Výměna Intel Celeron 2GHZ za Intel Pentium 4 2,6GHz
    Od NEO87 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 15:00