Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 54

Téma: Intel Little Valley

  1. #31
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No - otázka je jestli k tomu novýmu VIAckýmu Ishiasu. Navíc to obě jsou typický recenze opsaný z propagačních materiálů intelu - takže na skutečnej výkon a spotřebu bych radši počkal....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Teda, ak bude menej vykonnejsia ako Intel Little Valley, ale ma mat TDP iba 4W!!! Co by ju robilo mozno vyhodnejsou a vykonnejsou alternativou k VIA EPIA.
    Problém je, že procesor je jen jedna ze součástí tvořících PC a jeho spotřebu.

    Reálné výsledky už tak oslnivé nejsou.
    Viz http://www.tomshardware.com/reviews/...-cpu,1938.html (hmm, link nefunguje -> buď chyba webu, nebo byl článek stažen)
    Nevadí! Máme Google cache.

    1 - Introduction: http://64.233.183.104/search?q=cache...-cpu,1938.html
    2 - Performance: http://64.233.183.104/search?q=cache...pu,1938-2.html
    3 - Performance Summary and Power Consumption: http://64.233.183.104/search?q=cache...pu,1938-3.html

    Klíčové části článku:

    Performance Summary



    Power Consumption

    We measured a power consumption difference of 19W between our two test platforms. Note however that the frequencies did not seem to change as they would with true mobile power reduction circuitry and that the motherboard’s i945G chipset has a GMA 950 clocked at 400 MHz. The version used in notebook PCs will use a slower GMA which should reduce the power consumption of the platform.

    The complete Atom platform (i945 motherboard + 1 GB DDR2-667 + Raptor 74 GB HDD) consumed 59W, while the Pentium E-based platform consumed 78W.

    As expected, the Atom is a fairly slow processor, unable to compete with Core 2 Duo CPUs.

    We will soon publish a more complete review of the Atom’s architecture and a comparison with other processors.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 31-05-2008 v 16:31 Důvod: Upraveny linky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Dost ma prekvapilo, ze ten maly pasivak je pre CPU a ten velky s ventilatorom je pre cipset

    Keby tam nechali SIS cipset s integrovanou VGA + 2xSATA, 1xIDE a 1x gigabit ethernet SIS191, tak nemuseli mat ziadne aktivne chladice a v pohode by to chladilo pasivne.

    Skoda, spotreba by mi ani vacsia nevadila, hladal som komplet funkcne, stabilne, pasivne chladene riesenie. Vykon je sice mensi, ale mozno tak na urovni Pentium 3 - 1.2Ghz, alebo obdobne taktovaneho Duronu. Kedze mam v prevadzke napr. Duron 1100 Mhz, tak viem, ze by mi to napr. na kancel PC pekne vyhovovalo bez problemov. Pripadne take pasivne chladene pre nejake HTPC, alebo mensi file server.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 31-05-2008 v 16:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    mam ted doma na par dni jednu D201GLY2, takze jestli ma nekdo zajem o konkretni test nebo nejake info sem s tim

    2GB modul bohuzel nemam abych prubnul jestli ho to pokouse
    Včera jsem dal do této desky 2 GB modul A-DATA, ten nejlevnější, a najelo to, v BIOSu ukazuje 2048 MB, live UBUNTU také najel bez problémů. Win jsem ještě nezkoušel ale myslím že ani tam by neměl být s 2 GB problém.

    Další věc - ten pasiv na čipsetu opravdu pálí jako čert, je to normální? Asi tam dám něco většího..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ten pasiv potrebuje aspon nejaky ofuk, sam o sobe to nezvlada. ale kdyz je kolem desky aspon nejake vanek, je vpohode (staci 80mm fan na 1000rpm nejak aby foukal smerem na desku)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Já počítal s tím že v PC bude max. 1 větrák, 120 ve zdroji. Mám doma pasivy z Pentia 1, podobných rozměrů jako je ten na CPU, když ho trochu upravím tak tam bude pasovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pokud se ti podari v bedne usmernit vzduch aby sel kolem desky a nebude to zrovna neco jako corsair kde se vetrak skoro netoci, tak by to melo stacit. proste se to kolem desky musi nejak hybat

    do CM elite 340 jsem dal fortrona GLN, pod neho 80mm AC fan pro TC (cca 1300rpm) a stacilo to krasne
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Já počítal s tím že v PC bude max. 1 větrák, 120 ve zdroji. Mám doma pasivy z Pentia 1, podobných rozměrů jako je ten na CPU, když ho trochu upravím tak tam bude pasovat.
    Je to horuce aj napriek tomu 120mm vetraku v zdroji ?

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    pokud se ti podari v bedne usmernit vzduch aby sel kolem desky a nebude to zrovna neco jako corsair kde se vetrak skoro netoci, tak by to melo stacit. proste se to kolem desky musi nejak hybat

    do CM elite 340 jsem dal fortrona GLN, pod neho 80mm AC fan pro TC (cca 1300rpm) a stacilo to krasne
    Ten samotny Fortron GLN nestacil ??? Ten 8cm vetrak si otocil, aby fukal dnu ?
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 09-06-2008 v 17:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Ten samotny Fortron GLN nestacil ??? Ten 8cm vetrak si otocil, aby fukal dnu ?
    viz foto v postu #4

    ani jsem to nezkousel, asi by to stacilo, ten 80cm stejne slyset nebyl tak jsem ho tam pro jistotu dal, at se to hybe a kdyby bylo horo a tak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček Avatar uživatele MrDevil
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    38

    Za zmienku stoji ze sa uz da dostat Intel Little Falls s Intel Atom procesorom za fakt dobru cenu ...

    skoda ze nie je verzia s express slotom pre grafiku ... :-(

    nevie niekto aky je narast vykonu integrovanej grafiky oproti Little Valley???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    LV ma tu sisku o generaci starsi nez je GMA u little falls, vykonostni rozdil tomu tak zhruba odpovida... proste takova bezna novsi generace. trhac asfaltu to rozhodne neni, ale na GMA 900 jsem dohral NFS Most Wanted (v little falls je o neco malo vykonejsi GMA950)

    btw nezalozit rovnou novy topic s Atomem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Problém atomu je, že prej nepřehraje HD video.... :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Problém atomu je, že prej nepřehraje HD video.... :-(
    video neprehraje ze starym nezmenenym 945 chipsetem, jak bylo zeptame se za vas s tim manikem z intelu, tak rikal ze kterasi ta deska bude idelani do HTPC, takze bych cekal nejakou novsi verzi chipsetu - asi ta mobilnejsi bude upravena
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Problém atomu je, že prej nepřehraje HD video.... :-(
    A ta starsia - Little Valley ho prehra ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Budoucí sockety: Intel news-obecné novinky a infa Intel nejen procesorů
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 14-05-2020, 10:24
  2. Intel Pentium 4 2,8Ghz/512/533 nebo INTEL PENTIUM 4 2.60GHZ/512/800
    Od NEO87 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-10-2008, 23:31
  3. Výměna Intel Celeron 2GHZ za Intel Pentium 4 2,6GHz
    Od NEO87 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 15:00