Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Zostava s Core 2 Dou - volba komponentov

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    6

    Zdravim, uz skoro rok rozmyslam nad novou zostavou, najprv som chcel riesit nieco na baze s939, neskor na AM2 v tom prisla bomba v podobe C2D a tak som sa rozhodol po rokoch vratit opat k intelu, zlozil som nasledovnu zostavu a bol by som rad, keby som mohol "pocut" aj nazor niekoho ineho na moj vyber komponentov:

    - Intel Core 2 Duo E6400 2.1GHz BOX 775 2MB dual
    - ASUS P5B
    - VGA MS PCX GF NX7900GT-VT2D256EZ, DDR3, 2xDVI, HEATPIPE
    - SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA/300 ST3320620AS
    - SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA/300 ST3320620AS
    do pola RAID 0
    - CORSAIR DDR2 1GB 667MHz (o rok planovane rozsirenie o 2 modul)
    - LG DVD +/- RW,H20
    - Reproduktory Creative I-TRIGUE 5600 alebo Reproduktory Creative T6060 5+1
    - Zdroj SeaSonic 430W S12
    - ASUS TV TUNER MYCINEMA-P7131 dual DVB-T + PAL
    - BELINEA 20,1" LCD spk,8ms,800:1,300cd,DVI, Blk/Silver,112005
    - ZALMAN ZM-MFC1 - speed control (FAN)
    - Chladic - Noctua N9 + tichy 9.2 cm ventilator
    este rozmyslam aj nad
    - WD 740GD 74GB HDD 10,000RPM S-ATA Raptor, 16MB cache, NCQ
    dat na neho system... ale neviem, ci to nieje zbytocne co sa tyka hluku a penazi ked ten system moze byt aj na RAIDe

    Zostava ma sluzit na obcasne hranie hier + pozeranie filmov. Vacsi chladic ako Noctua 9 sa nezmesti do bedne 12-ka je strasne hovedo, neviem ci by vobec pasovalo na dosku... Ako casto sa stava ze pada diskove pole RAID ? (Statisticky)
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 22-06-2007 v 12:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    59

    hmm zaujmava kombinacia myslim ze na hry plne dostacujuca i ked te raptor by som vymenil za dalsie giga ramky a ten corsair 1gb by som zmenil za ramku s 800 mhz co ti da vecsi vykon ako agresivne casovanie

    btw taktiez si skladam pc s conroe a dufam ze sa bude dat dobre taktnut
    MB - GA-P965-DQ6
    CPU - Intel Core 2 Duo E6400 2.1GHz BOX 775 2MB dual
    VGA -ASUS GeForce EN7600GT 256MB Silencer 2DHT PCX
    HDD Western Digital SE 250GB 16MB SATA/300 WD2500KS
    Western Digital SE 250GB 16MB SATA/300 WD2500KS
    bez raidu
    ram - CORSAIR DDR2 2x1024MB 800MHz TWIN2X
    zdroj - Zdroj Fortron 400W PFC FSP400-60THN-P
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 22-06-2007 v 12:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    6

    :-) no vidim, ze si zvolil rovnake CPU ako ja, nad doskou od GB rozmyslam aj ja, nemas k dispozici nejake testy napr. max dosiahnute FSB s tymito doskami ? Co ta priviedlo k nazoru, ze ta tvoja doska bude najlepsia do tej zostavy? Potrebujes SLI? Aky chladic
    Teda na tych pamatiach nesetris :-)
    Preco nechces ist do raidu ked beries oba disky rovnake, bojis sa straty dat?

    PS: vyzera to tak, ze dokupim este 1 pamat dam to do dualu a obe budu 800 MHz na stranke:
    http://www.firingsquad.com/hardware/...view/page2.asp
    sa im pekne podarilo dostat z tohoto cpu bez zmeny multiplikatora(8) 3.4 GHz stable (8*425) a to uz fakt pyta tie 800 MHz pamate ak nie 1024 :-)
    Toho raptora sa zbavym, na zalohu tam budem mat este jeden IDE 120GB disk...
    Kde to budes kupovat? Ja Agem, BGS, shark, Kendy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    6

    Nasiel som k tym pamatiam testy:

    http://firingsquad.com/hardware/core...ning/page5.asp

    vyzera to dost podobne mam moznost kupit 800 na CL5 alebo 667 na CL4 male rozdiely vo vykone, ale asi to bude horsie potom s tym taktovanim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    6

    nasiel som nejake testy ASUS a GB aj ked je ta asus deluxe verzia, je to tiez P5B akurat je tam navyse wifi... rozdiely su niekedy aj 15 fps a to uz je hodne vela... Urcite idem do ASUSu.

    http://neoseeker.com/Articles/Hardwa...us_p5b/11.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    59

    hmm tak to neviem ako je to s asusmi tato doska ma len jednu nevyhodu ze PCIE_2 ma len polovicny pocet pinov takze tam bude urcita strata vykonu ked tam das dve grafarny. co sa tyka tych pameti tak radsej viec mhz ako agresivne casovanie a velku ramku potrebujem kvoli photoshopu. co sa tyka toho taktovania tak o tom je sama chvala na tu DQ6tku ked sa na extremelabs podarilo taktnut E6400 na 3,6 ghz stabilne. i ked aj na anandtechu sa im podarilo s tou asuskou pekne taktnut. nemyslim ze je tam taky rozdiel ako je na tom neoseeker.com pac rozdiel petnast fps je asi tak rozdiel jedneho percenta ja som GA positive takze DQ6 je pre mna jasnou volbou pre teba je asi rozhodujuca cena takze vyhral ASUS co je logicke
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    59

    Enthusiasts aiming for high-end overclocking prowess will not be satisfied with the ASUS P5B Deluxe. From a stock FSB of 266 MHz, the P5B allowed itself to be pushed to a mere 333 MHz -- a measly 67 MHz overclock. Contrast that to the Gigabyte GA-965P-DQ6 which achieved 415 MHz -- the ASUS would not be out of line to blush in humiliation.

    http://neoseeker.com/Articles/Hardwa...us_p5b/12.html

    tieto slova nie su moc potesitelne pre ten asus pac ten GA DQ6 mozes taktnut skoro o 90 mhz viac co znamena ze po oc budes mat na DQ6tke vecsi vykon ako na asuse
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    6

    ano ano, to som si vsimol az neskor, ale s novym BIOSOM tam dali 380 a to uz nie je az taky rozdiel(35 MHz) co mozno spravi dalsi BIOS, este ho nemaju dobre odladeny, je to novy chipset [Update (August 9, 2006)]

    http://neoseeker.com/Articles/Hardwa...us_p5b/12.html

    K tym percentam len tolko, ze tych 15 fps je cca 10% vykonu a nie 1%(pri 150fps) ale to len na margo, neflamujem.
    Ako ked ti mam povedat, tak ak by bola pre mna dostupnejsia ta GA tak ju zriesim tiez, no ak sa este do kupy dozviem nieco co ju povysi nad GA
    Hej GA ma polovicny pocet pinov v PCX-2 kde sa ma ako davat SLI(Cross) tym padom je prakticky na toto vyuzitie nepouzitelna.

    Inac som rad ze konecne zmena architektury, som zvadavy na comeback v podobe noveho AMD. Prajem stastnu ruku pri vybere komponentov.

    PS: taktovanie pri tomto vykone u mna aspon zo zaciatku nepripada do uvahy, tak preto tak markatne neuprednostnujem GA
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    59

    jasne bios sa meni a vykon sa zvacsuje takisto to bude aj pri gigabyte (dufam ) a co sa tyka pouzitia sli tak ten ma moc nezaujma pac hry len obcasne a co sa tyka tej polovice pinov tak to sa priepustnosti rovna asi agp 4 co by napr pri mojej 7600gt malo mat len maly dopad na vykon viz porovnavacie testy tych istych grafik v agp a pci. btw akurat my ten gigabyte dosiel domov
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    59

    pozri na DDW GA-965-dq6 tam dali na uzasnych 475 mhz a verim ze sa to da dat aj na 500mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ja bych se te asus p5b nebal, ale pockal bych na vychytanou verzi i965. jinak ramky rozhodne 800 MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    59

    to je pravda lenze ja tolko casu nemam na cakanie pac teraz ficim na P4 s423 wilamette 1,4 ghz 128mb a gf2 mx 400 takze potrebujem upgrade okamzite a okrem toho mi uz ta DQ6tka lezi doma na stola a caka len na zvysne komponenty. verim tomu ze je to investicia do buducna.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    6

    ja myslim, ze si sa dobre rozhodol, obaja vyrobcovia su dobry a myslim, ze ak chces taktovat, tak si si ani lepsie vybrat nemohol, ja som porobil par zmien, obzvlast sa to tyka RAM a to 2x1024 800Mhz CORSAIR. Dal som tam ale slabsie GPU, 7600GT tak ako ty. Tie hry predsa len pomenej hram... A 9000 SKK bez dph, je predsa len pre mna ako obcasneho hrace privela... Zdroj beriem 500W pre buducnost... No a TV kartu od leadteku TV tuner Leadtek WinFast DTV2000 Hybrid TV tuner PCI. Este tam mozno urobim par kozmetickych zmien ale uz asi len minoritne( na buduci tyzden idem kupovat )....

    PS: tu dosku este zvazim
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    59

    hmm tak to drzim palce ja som na tom podobne jedine s cim vaham ze ci si tam tiez nedam iny zdroj (viac watov) ale myslim ze 400w bude stacit lebo ja moc pc rozsirovat nebudem mozno nova grafarna za par rokov a mozno este dake hdd ale to snad utiahne
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 20.000.-CZK na kúpu komponentov
    Od Heat22 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 14-01-2013, 13:02
  2. Ceny komponentov
    Od milan.b v sekci Volná témata
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-01-2009, 14:08
  3. vyber novych komponentov, pls help
    Od vevericak v sekci PC - archiv
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 07-11-2008, 12:06
  4. Herna zostava s Core 2
    Od BA Beaver v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 13:37