Téma: PC pro hraní her v ceně 25 000 - 27 500 Kč
Zaměření pro
: hraní her
Platforma: nerozhoduje
Operační systém: bez OS
LCD monitor: bez LCD
Poznámky a periferie:
znamy chce do 27K novy herni PC, uz vcera bylo pozde :)
tak jsem v rychlosti neco "splacal"
prosim o pripominky / nV10606G nechci /, spise zda ho ukecat na RX480, jiny MB, SSD s m.2 SATA namisto M.2 PCIe, zdroj / i kdyz ja mam s vybranym PSU velice dobre zkusenosti /, RAM apod.
diky vsem za rady
Platforma: nerozhoduje
Operační systém: bez OS
LCD monitor: bez LCD
Poznámky a periferie:
znamy chce do 27K novy herni PC, uz vcera bylo pozde :)
tak jsem v rychlosti neco "splacal"
prosim o pripominky / nV10606G nechci /, spise zda ho ukecat na RX480, jiny MB, SSD s m.2 SATA namisto M.2 PCIe, zdroj / i kdyz ja mam s vybranym PSU velice dobre zkusenosti /, RAM apod.
diky vsem za rady
Za podobné peníze uděláš sestavu i s GTX 1070, což je potom na herní použití úplně něco jiného.
Připomínky ke tvému výběru: MB se Z170 jsou vyhozené peníze, jelikož CPU nejde taktovat. 16GB RAM jsou při současných cenách také hrozně nevýhodné - koupil bych 8GB a až ceny opadnou, přikoupil bych dalších 8GB. SSD v herním výkonu také nepomůže a navíc ty do M.2 mají potíže s přehříváním.
Připomínky ke tvému výběru: MB se Z170 jsou vyhozené peníze, jelikož CPU nejde taktovat. 16GB RAM jsou při současných cenách také hrozně nevýhodné - koupil bych 8GB a až ceny opadnou, přikoupil bych dalších 8GB. SSD v herním výkonu také nepomůže a navíc ty do M.2 mají potíže s přehříváním.
[QUOTE=Donald64;588248]16GB RAM jsou při současných cenách také hrozně nevýhodné - koupil bych 8GB a až ceny opadnou, přikoupil bych dalších 8GB. SSD v herním výkonu také nepomůže a navíc ty do M.2 mají potíže s přehříváním[/QUOTE]
to je fakt, 8GB single by pro zacatek mohlo stacit
SSD je tam pro OS + casto hrane gamesky / nacitani scen /, MB jen s 1xPCIe 16 + SSD SATA by melo stacit
misto 3TB by mohl stacit 2TB HDD
GPU, tam by asi 1060 6GB / RX470-480 melo stacit, zatim je predpoklad jen pro FHD a 1070 se mi zda jako "0verkill", mozna by byla vhodnejsi i RX470 4GB
tak jsem to "zkrouhl" at se dostanu do cca 25kkc
SSD se mi vice zamlouva tento, ale holt cena rozhoduje :(
to je fakt, 8GB single by pro zacatek mohlo stacit
SSD je tam pro OS + casto hrane gamesky / nacitani scen /, MB jen s 1xPCIe 16 + SSD SATA by melo stacit
misto 3TB by mohl stacit 2TB HDD
GPU, tam by asi 1060 6GB / RX470-480 melo stacit, zatim je predpoklad jen pro FHD a 1070 se mi zda jako "0verkill", mozna by byla vhodnejsi i RX470 4GB
tak jsem to "zkrouhl" at se dostanu do cca 25kkc
SSD se mi vice zamlouva tento, ale holt cena rozhoduje :(
A důvod osazení staršího i5-6500 oproti novému i5-7500?
pac Intel refresh az tak nesleduji, ale mas pravdu, zmeneno
Fajn, jinak určitě doporučuji vzít už tu RX 480 4GB, vyjde levněji a je asi o 13% výkonnější, přičemž 8GB pamětí je overkill, 4GB prostě v této třídě dostačuje. Zdroje Thermaltake moc nemusím, obecně se snažím vyvarovat levnějším zdrojům a buď bych vzal osvědčený Seasonic, nebo (při nároku na nižší hluk) i BeQuiet a Corsair. SSD jsou v této chvíli také dost drahé (stejně jako ramky), takže pokud nevadí pár měsíců počkat, mělo by to jít také dolů. No a Základka je mATX, což je potom takové neestetické mít maličkou desku v obrovské skříni, buď vezmi plnohodnotnou B250 PC MATE nebo tedy tu malou, ale minimálně Gigabyte B250M.
P.S.: HDD má 5900ot. je to účel kvůli snížení hluku? Pokud ne, vzal bych rychlejší 7200ot. Seagate.
P.S.: HDD má 5900ot. je to účel kvůli snížení hluku? Pokud ne, vzal bych rychlejší 7200ot. Seagate.
[QUOTE=Donald64;588260] HDD má 5900ot. je to účel kvůli snížení hluku?[/QUOTE]
take, ale hlavne to bude jen "odkladaci prestor" na media, zalohy atd.
GPU: 8GB je takova rana jistoty, pac rozezranost vyvojaru her nezna mezi / o optimalizaci nemluve /, navic pokud prejde na UHD, tak by mela "docasne" stacit
vono je to tezke, nejsem paran a nerad doporucuji komponenty/sestavy, pac 100 lidi, 100 nazoru...
PSU: Thermaltake ma jedno z nejlepsich zvlneni vystupu a vykonova rezerva je azaz...
jinak diky za konzultaci, stejne bude mit posledni slovo "investor" a kdo vi....
byt na jeho miste, tak pockam par tydnu co provede Ryzen s cenami Intel CPU v nasich e-shopech
take, ale hlavne to bude jen "odkladaci prestor" na media, zalohy atd.
GPU: 8GB je takova rana jistoty, pac rozezranost vyvojaru her nezna mezi / o optimalizaci nemluve /, navic pokud prejde na UHD, tak by mela "docasne" stacit
vono je to tezke, nejsem paran a nerad doporucuji komponenty/sestavy, pac 100 lidi, 100 nazoru...
PSU: Thermaltake ma jedno z nejlepsich zvlneni vystupu a vykonova rezerva je azaz...
jinak diky za konzultaci, stejne bude mit posledni slovo "investor" a kdo vi....
byt na jeho miste, tak pockam par tydnu co provede Ryzen s cenami Intel CPU v nasich e-shopech
Tvá úvaha ohledně VRAM je správná pouze napůl - máš pravdu, že vyšší rozlišení si vezme více paměti. Není však pravda, že by při vyšším rozlišení bylo 8GB (u RX 480) nějakým přínosem, o kterém by se mělo cenu bavit. Je sice fajn, že tam je větší prostor pro adresaci, ale ta karta nemá tak výkonné jádro, aby tuto paměť doopravdy dokázala naadresovat. 4GB jsou skutečně zhruba to, co zvládne jádro, zbytek se prostě nevyužije, protože s rostoucí adresací budou rapidně klesat FPS a hra bude stejně nehratelná. Na 4k je potřeba minimálně 2x GTX 1070, s touto kartou bych o tom vůbec neuvažoval.
Ohledně zdroje - já nepochybuji o tom, že má Thermaltake dobré zvlnění, ale má nekvalitní osazení. Kondenzátory potom vysychají, nafukují se (horší vlastnosti) a zdroj může časem i vyhořet a vzít něco s sebou. Proto považuji zdroje s kvalitnějším osazením (v této kategorii spíše na primáru) za velmi dobrou investici.
Ano, Ryzen a brzy i Vega. Navíc děsně drahé paměti a SSD, nyní je koupě PC opravdu značně spekulativní :)
Ohledně zdroje - já nepochybuji o tom, že má Thermaltake dobré zvlnění, ale má nekvalitní osazení. Kondenzátory potom vysychají, nafukují se (horší vlastnosti) a zdroj může časem i vyhořet a vzít něco s sebou. Proto považuji zdroje s kvalitnějším osazením (v této kategorii spíše na primáru) za velmi dobrou investici.
Ano, Ryzen a brzy i Vega. Navíc děsně drahé paměti a SSD, nyní je koupě PC opravdu značně spekulativní :)