Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook HP - BSOD, nedaří se reinstalace Windows

trib (1)|7.3.2017 19:17
Dobrý den, mám následující problém s notebookem HP Pavilion m6:

- při spouštění Windows 10 systém nenaběhl a padal do BSOD (modrá obrazovka) s různými chybami (Bad pool header, Memory management, Attempted write to read only memory atd.), fungoval pouze nouzový režim (i se sítí)
- testy disku (chkdsk) i operační paměti (memtest86) neukázaly žádnou závadu
- paměti jsem otestoval i fyzicky (v ntb jsou dvě, při vytažení jedné se ntb choval stejně, při vytažení druhé taky)
- vnitřek ntb jsem vyčistil, ale nijak zvlášť zaprášený nebyl; jede tiše
- spustil jsem všechny diagnostiky HP System Diagnostics (spuštěné klávesou F2 při startu), žádná HW chyba nenalezena
- z Recovery Partition jsem se pokusil vrátit ntb do továrního nastavení, tj. nainstalování čistých Windows včetně formátu disku. Instalace se nezdařila, v jejím průběhu se opět objevily BSOD. Nyní už tedy nefunguje ani nouzový režim, jen příkazový řádek (konzola z Recovery Partition)
- pokusil jsem se spustit systém Ubuntu z flashky - začne se spouštět, ale též nenaběhne, skončí to černou obrazovkou

Vypadá to tedy na HW závadu. Tušíte čeho? Co bych ještě mohl otestovat a jak, prosím?
Předem díky za radu!
Ventero (1280)|7.3.2017 20:18
HDD otestovat ještě pomocí HD Tune.
62kokos (156)|8.3.2017 07:57
Vypadá to na vadnou grafiku, jede pouze na vga ovladač v nouzovém režimu nejsou zavedeny standardní ovladače grafické karty.
Ventero (1280)|8.3.2017 08:11
Kokos:To me napadlo jako druha varianta, ale mas pravdu, ze to na ni vypada vic.

Trib: Ma-li ntb pridanou grafiku, tak ji muzes zkusit v biosu vypnout - umoznuje-li to - a nebo rovnou zkusit fyzicky vyndat. Vetsinou je v takovem pripade v ntb i integrovana a jedou v jakesi kaskade. Ten hdd vsak jeste otestuj pro sichr...