Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Asus Xonar D1

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Oggy23
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    69

    Zdravím vás,
    prosím o radu, mám zvukovou kartu : Asus Xonar D1 https://zvukove-karty.heureka.cz/asus-xonar-d1/#
    Při připojení sluchátek do předního panelu na pc skříni musím přepnout v ovládacím panelu : Analog Out - FP Headphone (obr.1), jinak sluchátka nejdou.
    Pokud chci zpět na repro, musím opět přepínat v ovládacím panelu : Analog Out - 2 Speakers (obr.2)
    Lze to nějak nastavit, aby se to samo přeplo, když zasunu sluchátka do konektoru a při vysunutí zase přeplo na repro ?
    Předem moc děkuji.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.JPG 
Zobrazení: 293 
Velikost: 69.5 KB 
ID: 31775Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.JPG 
Zobrazení: 276 
Velikost: 70.2 KB 
ID: 31776
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Hodně lidí má s tímto potíže, tento bug pořád není opravený. Asus se vybodl i na D2 a dokonce zavedl fičuru exkluzivity ASIO aniž by to šlo vypnout, je z toho více škody než užitku.

    Ale můžeš zkusit UNi Xonar ovladače, třeba je to tam funkční.
    http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Oggy23
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    69

    Díky, vyzkouším.

    Edit : Tak bohužel Uni Xonar ovladač tento "problém" neřeší. Dokonce jsem měl problém tento alternativní ovladač odinstalovat.
    Při odinstalaci docházelo k chybám (modrá obrazovka) a náslený restart počítače.
    I tak díky za radu.
    Naposledy upraveno uživatelem Oggy23: 08-03-2017 v 08:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Že ovladače způsobily potíže je mi líto, u mě to házelo BSOD při používání ASIO, ale to dělaly i originální ovladače, nejspíš za to mohly dvě zvukovky, i když jejich přepínání je ve w7 relativně dobře vyřešeno.

    Povedlo se ovladače nakonec dostat pryč? Taky tam mají standalone app front panel switch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Oggy23
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    69

    To že ovladače dělaly problémy, za to nemůžeš, jsem rád že se mi někdo snažil poradit. Ten Uni ovladač se mi povedlo dát pryč.
    Zkusil jsem napsat na podporu Asus, tak jsem zvědavý jestli mi odpoví a poradí.
    Dám vědět. Ještě jednou díky.
    Naposledy upraveno uživatelem Oggy23: 08-03-2017 v 15:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Oggy23
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    69

    Tak mě odpověděly z technické podpory Asus : viz příloha

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.JPG 
Zobrazení: 293 
Velikost: 64.3 KB 
ID: 31778
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Nj, hold to detekuje jen pomocí přepínače na konektoru, s tím se bez pájky mnoho dělat nedá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele Oggy23
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    69

    Jak to myslíš bez pájky ? Je tedy nějaké řešení ? Toho se nebojím, jsem takový malý "bastlíř". :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Na 3,5 konektoru je mimo 3 kontaktů jeden, nebo dva navíc, tím se detekuje zda je v konektoru protikus(viz odkaz). To si můžeš vytáhnout ven a třeba to přepínat ručně spínačem(rychlejší než v sw panelu), nebo si můžeš rovnou koupit 3,5mm konektor s touto funkcí a přidělat jej na předek bedny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Oggy23
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    69

    Díky za radu, vyzkouším.
    Odpovídat lze po přihlášení