Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: WiFi AP - pocet pripojenych zarizeni

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Ahoj vsem.

    Kdyz udelam z adsl modemu AP, kolik na nej muzu pres wifi pripojit pc, mobilu apod. soubezne, s pristupem na internet? Jen jedno? Nebo i vice?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Zalezi na tom jak je to zapojene a v jakem modu.

    Pokud tam budes mit jenom bridge smerem k poskytovateli, pak pripojis jen jedno zarizeni (pravdepodobne), pokud tam bude jeste router, muzes na nej pripojit zarizeni kolik jen zvladne ten chipset.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Takze je to otazka konfigurace? Kdyz se to zapoji standardne jako modem, pak se pres wifi prece muze pripojit vice zarizeni - takze routing by tam mel byt snad automaticky - ne? Nebo to spatne chapu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Je a neni to otazka konfigurace.
    Salamander to bral tak, ze zmenis provozni mod na bridge (a stale pouzivas ADSL jako vstup pro internet).
    Druha moznost (kterou zrejme mas na mysli ty) - vstup internetu priveden do LAN zdirky, zapnuta wifi, vypnuty DHCP server - pak plati tva domenka a lze pripojit (temer) libovolny pocet bezdratovych zarizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Ano - vystihl jsi to presne - jedna se o druhou moznost. Potvrdil,jsi mou domenku, ale pak mi zustava zahada, jestli by byla mozna kombinace obojiho:

    Kamarad se snazi touto formou s modemu udelat pripojny bod via WiFi s tim, ze do jednoho portu ma pichlej LAN privod s hotovym pripojenim od poskytovatele a na internet se pry via wifi pripoji, ale jen jednim zarizenim. Druhe zarizeni se snad k wifi pripoji tez, ale ne uz k internetu. Proto jsem se ptal na mozna omezeni ... Byva moznost pocet zarizeni nastavit nebo by to mohlo byt necim jinym?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    "hotove pripojeni" je co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Proste ethernet lan kabel, ktery se pichne do pc a ten se pripoji k internetu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259



    Chapu co je LAN kabel, ale je tam jeste nejake zarizeni od ISP (modem, router, mediakonvertor), nebo ten kabel proste vede do zdi?

    A PC dostane adresu z DHCP, nebo se musi IP nastavovat rucne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Nejake zarizeni tam je, ale co to je nevim. Proste poskytovatel siri signal nejspis pomoci wifi (mozna taky kabelem ci opticky) a do bytu vede uz jen kabel s rj45, ktery se jen pichne do pc a jede to. Takze nejake zarizeni, ktere prevadi signal je vysoce pravdepodobne, ale co presne dela fakt netusim.

    Kazdopadne jsem podminky simuloval u sebe doma s jinym O2 modemem a pripojil jsem v klidu 2 zarizeni na internet. No a pak jsem nasel na 02-foru, navod jak z modemu Zyxel P600 udelat wifi AP (ten samozrejme spocival ve vyse popsanem klasickem zpusobu) a typek si stezoval na totez (ldalsi zarizeni se nedostanou na internet) A na to uz O2 guru neodpovedel.

    Zda se, ze je to tedy problem konkretniho modelu ci rady modemu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Podivej, pokud chces aby to fungovalo, budes muset zjistit vic.

    V pripade, ze je v uzivatelske siti pred AP jeste router, neni problem aby to jelo

    Sit ISP <--> Router <--> Wifi AP <--> sit uzivatele

    protoze na routeru bezi NAT a DHCP server a dokaze z jedne adresy, kterou ti prideluje poskytovatel NATovat vice adres v siti uzivatele.

    Ale pokud je tam jenom bridge

    Sit ISP <--> Bridge <--> Wifi AP<--> Sit uzivatele

    Tak prvni zarizeni ktere se na Wifi pripoji, dostane IP adresu kterou ti prideluje ISP, ale zadne dalsi zarizeni pripojene na Wifi uz IP adresu nedostane. Predpokladam ze tohle je ten problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: ASUS P5K-E WiFi-AP
    Od lukypav v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-02-2015, 10:25
  2. Wifi AP do 25€
    Od Pakrik v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-10-2011, 18:48
  3. Seznam zařízení připojených do USB.
    Od Arny_CZ v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-09-2011, 01:33