Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Taktování na ASUS M2NPV-VM, 6150/430, AM2

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Mám tuto desku a v Biosu můžu taktovat CPU a ostatní HW jen zhruba o 10%. Chci se Vás zeptat jestli někdo neznáte nějaký update Biosu nebo něco jiného co taktování v Biosu povoluje úplně.
    Díky za odpověď!
    Jan Peterek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    42

    Jojo, zkusil bych novější BIOS, Asusy maj právě s tímhle docela problém, často maj deski jeden z prvních BIOSů kde eště není přetaktování úplně na maximum. Tomu by odpovídalo i tebou zmíněných 10%. Na druhou stranu je to ale poměrně levná deska a pokud máš komponenty ne zrovna nejvhodnější k přetaktování, nemusí pomoct ani BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Máš pravdu, skusím nejnovější Bios, je to deska sice levná, ale myslím si, že dostatečně kvalitní aby se na ni dalo taktovat úplně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele SCUTERJ
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    85

    No měl bych jen malou poznámečku. V poslední době jsem zjistil,že ASUS začíná trochu pokulhávat co se týče kvality. Momentálně jsem tenhle měsíc vyreklamoval dvě desky tohoto typu až ta třetí pracoje zatím bez závad. U první byl vadný řadič S-ATA integrovaný do čip.sady a u druhé haprovala integr.grafika. Docela jsem se u toho vyvztekal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od SCUTERJ Zobrazit příspěvek
    No měl bych jen malou poznámečku. V poslední době jsem zjistil,že ASUS začíná trochu pokulhávat co se týče kvality. Momentálně jsem tenhle měsíc vyreklamoval dvě desky tohoto typu až ta třetí pracoje zatím bez závad. U první byl vadný řadič S-ATA integrovaný do čip.sady a u druhé haprovala integr.grafika. Docela jsem se u toho vyvztekal.
    No az nato, ze zato nemoze ASUS, ale nVIDIA a jej chipsety, inak s 6100 som mal aj Ja problemy, az 4 kus bezal korektne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    No a já zase musím říct, že s deskami AsRock (LowEnd by ASUS) s integrovanou GF6100 mám ty nejlepší zkušenosti jaké vůbec mohou být. Se socketem 754 a následně AM2 jsme jich s kolegou prodali v sestavách určitě možná i víc jak 200ks (zkrátka za poslední rok / rok a půl) a vadné si pamatuju asi tři kusy - byly vadné hned při prvních testech - ale pozor, doposud ŽÁDNÁ se nevrátila s reklamací od zákazníka a to jsem ještě nezažil! - Od února v té firmě již nedělám, tak se třeba objevil nějaký problém za poslední dobu, ale co jsem tam byl já, tak ne-e -Naproti tomu, musím říct, že s levnými ASUSy jsem měl taky docely problémy a raději jsme je přestali úplně kupovat a nahradili je jinými výrobci. S High-Endem od ASUSu ale ještě nikdy větší problém ani reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od boboco Zobrazit příspěvek
    No a já zase musím říct, že s deskami AsRock (LowEnd by ASUS) s integrovanou GF6100 mám ty nejlepší zkušenosti jaké vůbec mohou být. Se socketem 754 a následně AM2 jsme jich s kolegou prodali v sestavách určitě možná i víc jak 200ks (zkrátka za poslední rok / rok a půl) a vadné si pamatuju asi tři kusy - byly vadné hned při prvních testech - ale pozor, doposud ŽÁDNÁ se nevrátila s reklamací od zákazníka a to jsem ještě nezažil! - Od února v té firmě již nedělám, tak se třeba objevil nějaký problém za poslední dobu, ale co jsem tam byl já, tak ne-e -Naproti tomu, musím říct, že s levnými ASUSy jsem měl taky docely problémy a raději jsme je přestali úplně kupovat a nahradili je jinými výrobci. S High-Endem od ASUSu ale ještě nikdy větší problém ani reklamace.
    Ja som montoval uz tiez par AsRock-ov, a problem som mal len z jednou, takze zatial spokojnost... S Asusmi zatial problemy neboli...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Na Desce M2NPV-VM update biosu vůbec nepomohl, desku jsem včera vyměnil za M2R32-MVP
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M0971K7BU8
    s chipsetem AMD 580X neboli ATi xpress 3200
    Nyní se komp chová ůplně jinak.
    procesor není undervoltovaný, RAMky chodí na 800MHz 1T 5-5-5-15 (předtím 800MHz 2T 5-5-5-15)
    - čtení se zvedlo z 5400MB/s na 6600MB/s

    Mohl bych pokračovat i dále, problémů s M2NPV-VM byla kupa s M2R32-MVP není jediný...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. asus a7v333-taktování
    Od ralen v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 19:40
  2. Ovladace pro Asus M2NPV-VM ??
    Od Maximus12 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-06-2008, 23:46
  3. DDR2: ASUS M2NPV-MX,ATHOLN 64 3000+,GeIL GX22GB6400UDC Ultra
    Od movpce v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 13:53
  4. Pomoooc s ASUS M2NPV MX prosim
    Od vcelka v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2006, 16:40