Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Sestava - prvni PC (predtim ntb)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3

    Stavím si PC, asi po 5 letech co mam noťas (tehdy stal ranec penez ) no a jaksi jsem ztratil prehled, tak jsem se chtel poptat co vylepsit a co ne, cenova skala by mela zustat okolo tech 14000,-.

    LG GSA-H54N černá OEM
    A-Data 1024MB 800MHz
    Fortron FSP400-60THN P 400W
    Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 250GB ST3250410AS
    Gigabyte M55S-S3
    Sapphire ATI Radeon HD 2600Pro 512MB GDDR2
    AMD Athlon 64 X2 5200+ EE BOX

    celou sestavu i s monitorem pak muzete zkouknout tady
    http://kober.wz.cz/sestavy/sestav_1.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    MB: 100% M2R32-MVP
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2008M0971K7BU8
    Zase slevnila a je úplně parádní. Nepřekonatelný poměr cena/výkon.
    Za 2300Kč nemá konkurenci.

    HDD: Ber Samsung/Hitachi/WD
    Seagate ne - jsou hlučné

    RAMky: Zkus pohledat GeIL

    CPU, Zdroj: OK
    Mechanika: asi taky OK
    Grafika: nó...asi to nech tak
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 10-09-2007 v 22:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Skříň a monitor bych určitě volil jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Skříň je za ty prachy imho OK

    Monitor bych volil Samsung
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mno nevim na co ma sestava slouzit.. A jestli budes taktovat nebo ne. to by se hodilo doplnit.
    Takze pokud budu brat podle sebe tak procesor imho zbytecne drahy. Bral bych X2 4000+ (65nm cca 1700kc), desku M2R32, Ram klasika Adata Extreme 2x1Gb pripadne Geil, Disk hitachi 320G, grafiku urcite ne 2600pro ale XT (ty pameti jsou na vykonu dost znat).Zdroj OK, Mechaniku a ty serepetičky okolo neznam
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3

    diky za rychlou odpoved, na otazku jestli budu taktovat - ne, a PC bude slouzit predevsim k programovani, praci s videem, hrani her (nepotrbuju bioshock na nejvyssi detaily, hraju onlinovky a chcu mit slusne FPS)
    hlavne dik za tu desku, protoze s tou jsem si nevedel rady, processor jeste zvazim, ale tech 4000+ vypada docela realne....
    monitor zjsem jeste zmenil na BENQ ale dalsi zmena asi nebude...
    ramka zatim jenom jedna, uvidim a podle vlastniho uvazeni bych dokoupil druhou

    No a jak to teda ted vypada najdete na http://kober.wz.cz/sestavy/sestav_2.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jo to vypada dobre. Grafiku kdyz uz 512Ram tak ja bych si vzal pasivni, taktovat nebudes.. napr tuto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K000000EK5 navic je i levnejsi. Pokud jde o vykon tak radsi 256Mb ale DDR3.
    Jo a taky bych si rozmyslel tu prisernou klavesnici. Mozna vypada dobre ale klasicka Chicony apod. bude urcite slouzit lepe (hlavne pozor na nestandardni rozlozeni klaves).
    !!! doplneno: tak sem si tu klavesnici prohlizel a to je hotova tragedie. malej space, malej enter, skupina insert/delete/home/ins uplne chybi (je narvana vertikalne vedle enteru) NEBRAT!
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 11-09-2007 v 01:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ten vetrak bych nebral, vem obyc AC TC pro za 60,- http://www.computershop.cz/eshop/def...25mm-13-26-db-
    nebo kdyz uz poradny vetrak tak nexus http://www.computershop.cz/eshop/def...1500rpm-17-6db

    tu klavesnici urcite ne, rychlosnek ma pravdu, to uz radsi obyc bazmeka za 96,- ktery ma normalne rozlozeny klavesy, nebo treba tuto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39780
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Grafika je tragická - na HD2600 má ubohé takty 600/1000MHz a zbytečných 512MB paměti, které nevyužijou ani podstatně rychlejší karty. HD2600XT 256MB (800/1400MHz) je nepatrně dražší a podstatně rychlejší.

    Procesor - z nabídky AMD se jeví nejvýhodněji 4200+EE, proti 5200+ má sice o 400MHz menší takt a poloviční cache, ale ušetřených 1400 to víc než adekvátně vyváží.

    Zdroj - FSP400-60GLN by byl lepší (vyšší účinnost> menší zahřívání> méně hluku) a navíc je v tomhle shopu i o pár korun levnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3

    s grafikou jsem se nakonec rozhodl na HD 2600XT, na internetu jsem si precetl par srovnani a vypada to ze je opravdu o co stat
    zdroj jsem vymenil za FSP400-60GLN (dik elpsycho) a klavesnici, tech tlacitek jsem si opravdu nevsiml vzal jsem ji jenom proto ze chcu slimku, ale tech je tam plno
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    disk vem radsi hitachi, grafiku... hm... nebyla by sakra X1950GT porad lepsi?

    bedna je za ty prachy OK - proste OBAL, ale topici atine se tam imho moc libit nebude...)

    jinak +/- dobry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Ta grafika je řekl bych na osobních preferencích. X1950GT má pořád vyšší a vyrovnanější výkon, hlavně při použití FSAA, ale 2600XT ho v nejnovějších hrách začíná celkem dotahovat. Taky podporuje vyšší režimy AA, takže starší hry, kde na to výkon stačí, budou líp vypadat na 2600XT. Pak je tu lepší podpora pro video, menší spotřeba, rozměry a cena.

    Každopádně nejvýhodnější karty s oběma čipy zrovna v Alfacompu neprodávají. Na http://rsc-computers.cz
    mají Palit 2600XT sonic (800/1600) za 2500,- a Powercolor 1950GT s tichým chlazením (ala Palit 1950GT) za 2700,-.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul.
    Od petrf22 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 12-10-2011, 16:44
  2. Socket AM3: 5 GHz na AMD !!! první v CZ+SK!
    Od flanker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 17:02
  3. Prvni sestava
    Od Fackin v sekci PC - archiv
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 21-08-2009, 12:07
  4. První sestava
    Od mantisa v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 08-11-2008, 14:53
  5. Prvni sestava
    Od WildChild v sekci PC - archiv
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 22-02-2008, 14:32