Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: 800MHz nebo 1066MHz Kingston DDR2 ??

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    36

    Prosím o velmi laskavé posouzení, zda do sestavy
    - Gigabyte P35C-DS3R, socket 775, P35, Dual DDR3 1333, Dual DDR2 1066, SATA/300, RAID, GBLAN, PCI-e
    - Intel Core 2 Duo E6550, 2.33 GHz
    - Grafická karta ASUS EAH2400PRO, 256 MB DDR2, PCIe, DVI-I, TV-OUT
    - HDD WD Caviar SE, 320GB, S-ATA II 300, 7200RPM, 16MB
    - Win XP Prof.
    - ... atd.
    stačí paměti
    DIMM Kingston DDR 2, 2048MB, PC2-6400 (800MHz), CL 5, kit 2x 1GB
    nebo má smysl si připlatit 1300,- Kč za
    DIMM Kingston DDR 2, 2048MB, PC2-8500 (1066MHz), CL 5, kit 2x 1GB

    v případě, že mi jde maximální výkon a spolehlivost bez přehřívání na aplikacích, které jsou velice náročné na paměť i výpočetní výkon - komplikované výpočty a mnohanásobné filtry 10 MPx bitmapové grafiky, překlad a linkování rozsáhlých softwarových projektů, MPEG-2 rendering videa, současný běh databázového testovacího serveru, jinými slovy alokace paměti se bude pohybovat většinou někde okolo 1,5 GB, běh delších úloh na pozadí bude běžný.

    I těch 1300,- Kč bych nerad vyhodil zbytečně, pokud 800MHz proti 1066MHz nepoznám.

    Díík!
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 01-10-2007 v 14:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    800MHz Kingstony jsou předražené a 1066 předražené a zbytečné - za 3500,-(cena 800MHz Kingstonů v czc) můžeš skoro mít 4GB A-Data value 800MHz, což by se ti i mohlo pro tvoje účely hodit. 1066 vs 800MHz udělá v reálných aplikacích jen několikaprocentní rozdíl, mnohem víc pomůže rychlost procesoru, možná bys využil i quadcore.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Podle toho jaky popisujes vytizeni pro svuj PC se pripojuji k doporuceni C2Q6600.. A ram Adata EE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    A pokud budeš taktovat, tak určitě 800 Patriot, i v cl4 verzi stojí tolik, co A-Data 800 EE... (k dostání např. na http://www.ecomfor.cz/zbozi/pameti-d...v:174:1635:616), v poho jdou nataktit na 1066 (pokud bys náhodou neměl smůlu na špatnej kus - ale tak to je vždy...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    36

    Díky moc všem za doporučení, nějak se s tím musím poprat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: Přidat nebo vyměnit ddr2 2db 800mhz.
    Od petr28 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 23-03-2011, 13:14
  2. DDR2: 2x2GB Kingston 1066Mhz idu iba na 800Mhz
    Od Noedar v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-06-2010, 17:10
  3. DDR2: 1066MHz cl5 nebo 800MHz cl4?
    Od Orgic v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 17:12
  4. DDR2: 800MHz nebo 1066MHz? Geil nebo A-Data?
    Od anaklin v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-09-2007, 22:51