Tazatel: Janzen
Znění dotazu: Zdravím, mám velký/malý (nevím) problém. Již potřetí během dvou dnů se mi stalo, že se počítač znenadání restartoval, nenaběhl systém a BIOS napsal toto: "Power supply surges detected during the previous power on. Asus Anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit! " Pokud to dobře chápu, znamená to problém se zdrojem a má otázka zní: Dá se to nějak opravit nebo si musím koupit nový zdroj? Díky
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: MB: ASUS-H81-GAMER
RAM: 16 GB DDR3 Kingston 1600 Mhz
Grafka: Nvidia GeForce GTX 950 - ASUS 2 GB GDDRL5
SSD: Samsung 850 Evo 250 GB
Zdroj: EVOLVEO Pulse 500W černý
Znění dotazu: Zdravím, mám velký/malý (nevím) problém. Již potřetí během dvou dnů se mi stalo, že se počítač znenadání restartoval, nenaběhl systém a BIOS napsal toto: "Power supply surges detected during the previous power on. Asus Anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit! " Pokud to dobře chápu, znamená to problém se zdrojem a má otázka zní: Dá se to nějak opravit nebo si musím koupit nový zdroj? Díky
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: MB: ASUS-H81-GAMER
RAM: 16 GB DDR3 Kingston 1600 Mhz
Grafka: Nvidia GeForce GTX 950 - ASUS 2 GB GDDRL5
SSD: Samsung 850 Evo 250 GB
Zdroj: EVOLVEO Pulse 500W černý
Jsem docela prekvapen ze deska neco takoveho umi. O tomto zdroji je obecne znamo ze je to odpad a mas stesti ze to chytila ochrana zakladni desky a neodesla zadna komponenta.
Novy zdroj je podle me jedine rozumne reseni.
Novy zdroj je podle me jedine rozumne reseni.
Děkuji za radu a rovnou se ještě zeptám: Byl by tento zdroj dobrý: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Díkys :D
Díkys :D
To jsi takhke koupil? Ta sestava je stavena na hry, tak jak tam vubec nekdo mohl dat takovyhle zdroj? Na zdroji se u silnejsich sestav nikdy nesmi prilis skudlit a opravdu je stesti, ze deska ma tuto prekvapivou, ale rozumnou funkci. Taky jsi mohl mit za par mesicu po desce ...
Problém to muže být, ale nejdříve se musí změřit multimetrem jaké napětí při zátěží dává zdroj a pokud je vše v toleranci ,vypnout tuto možnost hlídaní a restartováni PC v biosu. Čidla desek jsou nepřesná.Zde video....
Multimetrem to zvlneni nezmeris, na to potrebujes osciloskop, a ten bezne vetsina lidi doma nema.
A nic to nemeni na tom ze ten puvodni zdroj je odpad a je potreba ho vymenit.
Vypnout ochranou funkci sice muze kratkodobe pomoci, ale bude to potom mit mnohem horsi nasledky.
A nic to nemeni na tom ze ten puvodni zdroj je odpad a je potreba ho vymenit.
Vypnout ochranou funkci sice muze kratkodobe pomoci, ale bude to potom mit mnohem horsi nasledky.
Opravit nějak takhle? A zdroj té informace, že jsou čidla desek nepřesná?
To spíše zdroje jsou děsné shity a desky pak jejich nálady vykrývají (viz recenze zdrojů).
To spíše zdroje jsou děsné shity a desky pak jejich nálady vykrývají (viz recenze zdrojů).