AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2 - rozdílná teplota jader
Mám tenhle ten CPU už pár dnů a když jsem ve windows nebo hraju hru core #2 má takřka vždycky zhruba o 10 C více než core #1. Ikdyž obě jádra jsou ve 100% zátěži (render 3Ds MAX) teplota je sice u obou vyšší, ale rozdíl je zase kolem 10 C. Díval jsem se jestli mám dobře nasazený chladič a vypadá že jo. na měření teploty používám Core Temp (nejnovější verze). Máte někdo s tímto skušenosti? můžete mi poradit?
amd proste neumi udelas rovnej kus plechu.
https://www.svethardware.cz/heat-spreader-u-procesoru-amd-muze-znacne-zvysovat-teplotu/14320
https://www.svethardware.cz/heat-spreader-u-procesoru-amd-muze-znacne-zvysovat-teplotu/14320
Mas pravdu! Ze zacatku jsem na to hledel, ale ted vidim ze to neni nijak spatne nasazeny chladic.....dik za odpoved!
A ještě se chci zeptat, mám ještě jeden problém s procesorem konkretně s napětím. Tento procesor má mít napětí 1.350V v biosu mi ukazuje 1.390V - to je celkem v pořádku, ale CPU-Z mi ukazuje 1.264V což je strašně málo. A když nastavím (v programu CBID 8201b) napětí 1.3750V v CPU-Z ukazuje 1.280V. Program CBID 8201b ukazuje napětí stejně jak CPU-Z. Jestli se někdo z vás s tímto setkal napište prosím!
[QUOTE=tgfh]A ještě se chci zeptat, mám ještě jeden problém s procesorem konkretně s napětím. Tento procesor má mít napětí 1.350V v biosu mi ukazuje 1.390V - to je celkem v pořádku, ale CPU-Z mi ukazuje 1.264V což je strašně málo. A když nastavím (v programu CBID 8201b) napětí 1.3750V v CPU-Z ukazuje 1.280V. Program CBID 8201b ukazuje napětí stejně jak CPU-Z. Jestli se někdo z vás s tímto setkal napište prosím![/QUOTE]
Já bych spíš věřil BIOSu.
Já bych spíš věřil BIOSu.
[QUOTE=tgfh]A ještě se chci zeptat, mám ještě jeden problém s procesorem konkretně s napětím. Tento procesor má mít napětí 1.350V v biosu mi ukazuje 1.390V - to je celkem v pořádku, ale CPU-Z mi ukazuje 1.264V což je strašně málo. A když nastavím (v programu CBID 8201b) napětí 1.3750V v CPU-Z ukazuje 1.280V. Program CBID 8201b ukazuje napětí stejně jak CPU-Z. Jestli se někdo z vás s tímto setkal napište prosím![/QUOTE]
chtelo by to vedet, co mas za desku
nektery desky undervoltujou=>davaji mensi napeti, nez tam ma podle biosu jit!
treba na me Asus P5WD2 ukazuje BIOS neco jinyho nez CPU-Z
chtelo by to vedet, co mas za desku
nektery desky undervoltujou=>davaji mensi napeti, nez tam ma podle biosu jit!
treba na me Asus P5WD2 ukazuje BIOS neco jinyho nez CPU-Z
Mam ASUS M2NPV-VM 6150/430
Volty mi celkem i hodne kolisaji kdyz je CPU ve 100% zatezi nema tech 1.264V ale jen 1.216V nekdy jeste min (podle CPU-Z). Mam PC ted celkem i hodne nestabilni snazim se to resit ale nekdy neuspesne. Zarazi me ty volty na CPU. Odepis
Volty mi celkem i hodne kolisaji kdyz je CPU ve 100% zatezi nema tech 1.264V ale jen 1.216V nekdy jeste min (podle CPU-Z). Mam PC ted celkem i hodne nestabilni snazim se to resit ale nekdy neuspesne. Zarazi me ty volty na CPU. Odepis
[QUOTE=tgfh]Mam ASUS M2NPV-VM 6150/430
Volty mi celkem i hodne kolisaji kdyz je CPU ve 100% zatezi nema tech 1.264V ale jen 1.216V nekdy jeste min (podle CPU-Z). Mam PC ted celkem i hodne nestabilni snazim se to resit ale nekdy neuspesne. Zarazi me ty volty na CPU. Odepis[/QUOTE]
to je zcela normalni, ze pri vytizeni DC klesa napeti CPU
nestabilita systemu: mas to nejak pretaktovany?
pri cem ti to vetsinou spadne?
Volty mi celkem i hodne kolisaji kdyz je CPU ve 100% zatezi nema tech 1.264V ale jen 1.216V nekdy jeste min (podle CPU-Z). Mam PC ted celkem i hodne nestabilni snazim se to resit ale nekdy neuspesne. Zarazi me ty volty na CPU. Odepis[/QUOTE]
to je zcela normalni, ze pri vytizeni DC klesa napeti CPU
nestabilita systemu: mas to nejak pretaktovany?
pri cem ti to vetsinou spadne?
Pretaktovane nemam vubec nic.
Bios jsem zkousel ruzne nastavit a nestabilita byla porad stejna
Mam hardware:
AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2
ASUS M2NPV-VM 6150/430 ( mam integrovanou grafiku)
GeIL 1GB(2x512MB) DDR2 800 5-5-5-15 2T
HDD Seagate 160GB ATA100 8MB cache
Case ColorSit 450W zdroj
Ve windows vše v pohode, ale seka se mi PC ve hrach. Kdyz hraju treba FlatOut a narazim do nejake veci treba do stromu tak se PC sekne a musim natvrdo restartovat. Ve hre Grand prix 4 s MegaPatch 2006 se pri delsim hrani zacla zrychlovat hra, zjistil jsem ze to je prehrivajicim chipsetem (je na nej jen pasiv) koupil jsem ventilator, ktery jsme prichytil na case a fouka na chipset toto se spravilo. Mel jsem i problemy se zvukem ve hrach jsem musel vzdy vypnou 2D a 3D zvukovou hardwarovou akceleraci jinak pri hrani zvuk vynechaval.
Zkousel jsem ruzne ovladace na int. grafiku, chipset a nic nepomohlo, ted mam nainstalovane ty nejnovejsi. Proste ovladace a Bios nema na stabilitu zadny vliv. Resim ted ten problem s tim FlatOutem zarazi me proc se to seka jestli je to integorvanou grafikou ktera vytezuje pametove sbernice na 100% nebo nizkym napetim CPU?
Bios jsem zkousel ruzne nastavit a nestabilita byla porad stejna
Mam hardware:
AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2
ASUS M2NPV-VM 6150/430 ( mam integrovanou grafiku)
GeIL 1GB(2x512MB) DDR2 800 5-5-5-15 2T
HDD Seagate 160GB ATA100 8MB cache
Case ColorSit 450W zdroj
Ve windows vše v pohode, ale seka se mi PC ve hrach. Kdyz hraju treba FlatOut a narazim do nejake veci treba do stromu tak se PC sekne a musim natvrdo restartovat. Ve hre Grand prix 4 s MegaPatch 2006 se pri delsim hrani zacla zrychlovat hra, zjistil jsem ze to je prehrivajicim chipsetem (je na nej jen pasiv) koupil jsem ventilator, ktery jsme prichytil na case a fouka na chipset toto se spravilo. Mel jsem i problemy se zvukem ve hrach jsem musel vzdy vypnou 2D a 3D zvukovou hardwarovou akceleraci jinak pri hrani zvuk vynechaval.
Zkousel jsem ruzne ovladace na int. grafiku, chipset a nic nepomohlo, ted mam nainstalovane ty nejnovejsi. Proste ovladace a Bios nema na stabilitu zadny vliv. Resim ted ten problem s tim FlatOutem zarazi me proc se to seka jestli je to integorvanou grafikou ktera vytezuje pametove sbernice na 100% nebo nizkym napetim CPU?
[QUOTE=tgfh]Už jsem to vyřešil![/QUOTE]
a v cem byl problem?
z toho tvyho prispevku toho moc nezjistime!!!!
a v cem byl problem?
z toho tvyho prispevku toho moc nezjistime!!!!
Jeste jsem prekopal bios, preinstaloval windows, nainstaloval nejnovejsi ovladace, vypnul zvukovou hardwarovou 2D a 3D akceleraci (jinak mi zvuk ve hrach vynechaval), chladim dobre chipset, CPU mam stale undervoltovany, ale cetl jsem tento clanek:
http://www.legitreviews.com/article/375/1/
ktery mi to objasnil.
Grand Prix 4 s MegaPatch 2006 funguje 100%.
heroes V taky na 100%.
A FlatOut uz neresim tam se mi to seka stale.
Ale rikam si vetu:
Na zadnem PC nejede vsechno......
ktery mi to objasnil.
heroes V taky na 100%.
Ale rikam si vetu:
Na zadnem PC nejede vsechno......
[QUOTE=tgfh]Jeste jsem prekopal bios, preinstaloval windows, nainstaloval nejnovejsi ovladace, vypnul zvukovou hardwarovou 2D a 3D akceleraci (jinak mi zvuk ve hrach vynechaval), chladim dobre chipset, CPU mam stale undervoltovany, ale cetl jsem tento clanek:
ktery mi to objasnil.
heroes V taky na 100%.
Ale rikam si vetu:
Na zadnem PC nejede vsechno......[/QUOTE]
ver tomu, ze na PC musi jet vsechno, jinak je problem!!
ale je divny, ze kdyz ti jedou daleko narocnejsi hry jaky je HeroesV, ze ti nejede flatout
ktery mi to objasnil.
heroes V taky na 100%.
Ale rikam si vetu:
Na zadnem PC nejede vsechno......[/QUOTE]
ver tomu, ze na PC musi jet vsechno, jinak je problem!!
ale je divny, ze kdyz ti jedou daleko narocnejsi hry jaky je HeroesV, ze ti nejede flatout
mam int. grafiku brzy si koupim nejakou poradnou grafarnu, treba to je tou int. grafikou.
Mimochodem v podpisu je muj PC. ten o cem pisu je brachuv (zminuji se ale ze je muj, je to jednodusi)
Mimochodem v podpisu je muj PC. ten o cem pisu je brachuv (zminuji se ale ze je muj, je to jednodusi)
Mám taky stejnou MB a taky mě to padalo pod Linuxem při zátěži kdy byl CPU využit na 100%
Testama jsem zjistil že asi bios si dělá co chce.
V položce AI Tuning jak je auto tak to blbne jak jsem tam nastavil buď standart a nebo ručně a zadal správné hodnoty tak je to OK.
Teď mě to padá pouze pod windows a to u hry Microsoft Train Simulátor (Originální mapy nepadají) prostě mám tam mapu české tratě.
Problém bude v hře nebo ve windows protože jiné hry běží OK.
Původně jsem měl podezření na zvukovku protože jak jsem ji vypnul v biosu tak to nespadlo takže jsem vyskoušel audigy co jsem si půjčil a u té to spadlo taky.
Takže jdu skoušet dál....prostě nevím co už vyskoušet už jedině nějaké záplaty na windows.
Testama jsem zjistil že asi bios si dělá co chce.
V položce AI Tuning jak je auto tak to blbne jak jsem tam nastavil buď standart a nebo ručně a zadal správné hodnoty tak je to OK.
Teď mě to padá pouze pod windows a to u hry Microsoft Train Simulátor (Originální mapy nepadají) prostě mám tam mapu české tratě.
Problém bude v hře nebo ve windows protože jiné hry běží OK.
Původně jsem měl podezření na zvukovku protože jak jsem ji vypnul v biosu tak to nespadlo takže jsem vyskoušel audigy co jsem si půjčil a u té to spadlo taky.
Takže jdu skoušet dál....prostě nevím co už vyskoušet už jedině nějaké záplaty na windows.
[QUOTE=miskoboss]ver tomu, ze na PC musi jet vsechno, jinak je problem!!
ale je divny, ze kdyz ti jedou daleko narocnejsi hry jaky je HeroesV, ze ti nejede flatout[/QUOTE]
Moze to byt aj tym, ze ta hra mala s integrovanymi VGA problemy, mozno by to vyriesil nejaky update pre faltout....
ale je divny, ze kdyz ti jedou daleko narocnejsi hry jaky je HeroesV, ze ti nejede flatout[/QUOTE]
Moze to byt aj tym, ze ta hra mala s integrovanymi VGA problemy, mozno by to vyriesil nejaky update pre faltout....
Koupil jsem bráchovi novou grafárnu zde přes bazar (konkrétně úplně novou X800XL) ta integrovaná grafika byla fakt na nic. Stabilita PC je v pohodě vše jede tak jak má, ale ještě jsem neskoušel ten FlatOut, ale FlatOut 2 jede 100%...
for all: Ahoj nemohly by jste mi pomoc mám problém s tím že mám na jádrech velké rozdíly teplot 49/41 burn problém je v tom že je asi krive to jadro protoce chladic na nej nedoseda na krajich jadra nevite co bych mohl pouzi abych to vyrovnal pasta moc nepomaha diky
No, já jsem si koupil AC Freezer 64 Pro, abych snížil teplotu obou jader, pořád má core 2 tak o 4-6 C více, ale je to celkově ve větším chladu.
Předtím jsem měl při zátěži core 1 - 48 C, core 2 - 52 C
Těď mám při zátěži core 1 - 44 C, core 2 - 48 C
[QUOTE=Black tgfh]
A mas to OC nebo na default ?? Sundany IHS??
No, já jsem si koupil AC Freezer 64 Pro, abych snížil teplotu obou jader, pořád má core 2 tak o 4-6 C více, ale je to celkově ve větším chladu.
[/QUOTE]Předtím jsem měl při zátěži core 1 - 48 C, core 2 - 52 C
A mas to OC nebo na default ?? Sundany IHS??