Aktualizovaný seznam některých důležitých pojmů, které chybí v našem slovníku:
architektura K10 (zde to chce dosti podrobně rozebrat a zároveň to napsat takovou formou, aby to pochopil i méně znalý čtenář; některé pojmy jsou už uvedeny z článku Lukáše Petříčka, ale chce to vytvořit jakýsi stručný, obecný přehled)
nová jádra grafických karet AMD/ATI R6XX (výzva pro Smeliho)
nová jádra grafických karet NVIDIA G80 a další (platí i pro AMD/ATI - může se jednat i dosti podrobný rozbor čipu s ohledem na počty shaderů, jejich takty, počet TMU/ROP jednotek atd. atd. - zachována však musí být srozumitelnost i pro méně znalého čtenáře).
Čipsety základních desek, rodiny čipových sad (toto zatím zcela chybí)
Dále pojmy
RIMM (určitě podrobnější popis, než na dva řádky; měl jsem rozpracováno, ale zřejmě jsem si to neuložil, grrr)
CISCO
iPOD
RoHS
OCZ, FSC, Toshiba, Xilence, XFX, PQI, Prolink, Primecooler (a další (velké) firmy zabývající se primárně komponenty pro PC apod.)
Do značné míry chybí i podrobnější popis jednotlivých jader procesorů (je potřeba zkusit ve slovníku najít, pokud nebude nalezeno, zkusit něco spáchat) - trocha inspirace: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...icroprocessors (primární jsou aktuální a plánované procesory).
popis technologií/nadstandardního vybavení, které používají výrobci základních desek/grafik u svých produktů; např.: Ultra Durable, Silent-Pipe, i-RAM (Gigabyte); Super Memspeed, Q-Fan, Q-Connector (Asus) atd. atd...
To je asi vše, když se do toho nikomu nebude chtít, zbude tvorba na mně![]()