Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC se samovolně po chvíli restartuje

zvoniva1 (101)|27.5.2017 11:10
Zdravím,
mohl by mě někdo pls aspoň navést, kde mám hledat příčinu toho, že se PC po chvíli samovolně restartuje? :-(
Takto se děje pořád dokola po zhruba 5 až 15 minutách.
Předem díky za jakoukoliv radu. ;-)
Salamander (6177)|27.5.2017 15:55
Pokud se PC restartuje bez BSOD apod. hledal bych pricinu bud ve zdroji, nebo v prehrivani CPU nebo jine komponenty.
zvoniva1 (101)|28.5.2017 13:38
Ano, PC se restartuje bez BSOD. Myslím si, že přehříváním to nebude, jelikož se PC např. už restartuje např. i po pár desítkách vteřin a to např. PC předtím několik hodin vůbec neběželo, tudíž všechny komponenty byly studené. Takže si myslím, že to přehříváním asi nejspíš nebude. :-/
Mám tam základní desku Gigabyte GA-G33M-DS2R, zdroj je Rexpower PZ-400 14A +12V1, 15A +12V2. Ramky tam mám 2 X 1GB DDR2 800 a 2 X 2GB DDR2 800 a myslím si, že těmi to může být.
Teď jsem totiž vydal dvě ramky 2 x 2 GB a zatím PC běží bez restartu.
Je ovšem divné, že bez restartování běžel PC se všemi ramkami více jak 1,5 roku.
Je tedy možné, že by odešla nějaké ramka a způsobovalo to restart PC?
Případně jak zjistit, která ramka je vadná?
Salamander (6177)|28.5.2017 21:54
Ano, samozrejme je mozne ze odesla pamet, ale s nejvyssi pravdepodobnosti by vadna RAM zpusobila prave BSOD, ne pad celeho PC.

Ale kdyz vidim co mate za zdroj, je to podle me jasny kandidat na puvodce problemu. Rexpower je skutecne odpad. Pokud mate moznost, zkusil bych jiny zdroj. Pokud uz ovsem neni pozde a zdroj neponicil zakladni desku (nafoukle kondenzatory)