reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: PC pro hraní her v ceně nad 30 000 Kč

Resurrection (114)|20.6.2017 17:33
Zaměření pro : hraní her – programování, hry

Platforma: nerozhoduje
Operační systém: ne
LCD monitor: bez LCD

Poznámky a periferie:
Bez klávesnice a myši, s bluetooth a wifi
Disky: mám několik plotnovych ~2TB, takže jen systém SSD

Taktování: ne
Sestavím si sám: ano
Hluk: nezáleží
Cena do 35 000, max 40 000
Donald64 (702)|21.6.2017 00:41
https://www.czc.cz/bpktb6cqvoghk91ei4esq2j9ga/seznam + https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514007K0BXG1P3JBU
- Když to budeš skládat sám, doporučuji okouknout ceny napříč obchody, určitě bys mohl nějakou tisícovku ušetřit
- Wifi kartu jsem osadil, ale opravdu doporučuji ke stolnímu pc kabel
- Když bude třeba, tak můžeme cokoliv poupravit
Resurrection (114)|21.6.2017 10:58
Diky moc, rozhodne to vypada dobre. Mam jen drobne dotazy:

1) Ta deska umi pameti jen do 2400, nebude to trochu limitujici vzhledem k tomu procesoru a grafice? Cetl jsem prave, ze pro takovehle setupy uz by bylo potreba alespon 3000Mhz, ale mozna je to blbost. Zase co jsem koukal na jiny tak jsem nevidel na stejnym socketu vyssi hodnoty na deskach.
2) Jak moc se lisi fractal a to silentiumPC? Kdyz jsem stavel naposled, tak jsem vzal dost hroznou bednu a to byl strasnej rachot, tak bych nerad udelal stejnou blbost, byt mi na hluku zas tolik nezalezi. Podle rezenci ale zrejme dobry.
3) V te bedne jsou uz 3 vetraky, je skutecne nutny i ten 4.? Ne ze bu 150 Kc polozka byla urcujici, spis k cemu to. Lepsi flow?

Ohledne ceny, na CZC se daji ponizit ceny za body, kterych tam dost mam a co jsem koukal jinde, tak to mo clepsi neni. Ale jeste to rozhodne projedu.

Tu wifinu zvazim. K te desce je mys, tak nebudu mozna potrebovata ani ten bluetooth. Jeste natahnout ten kabel nejak. :-)
Donald64 (702)|21.6.2017 15:41
1) Frekvence RAM má trochu vliv na výkon CPU, ale nonK Intel podporuje max 2400MHz, takže když nemáš CPU s odemčeným násobičem (i5-7600K, i7-7700K), tak ti to v ničem nepomůže. Taktování jsi řekl že ne, proto jsem zvolil takto.

2) SilentiumPC je odhlučněná a za tu cenu dost slušná bedna, která má oproti Fractalu tišší ventilátory, tak se nemusí měnit. Díky tomu se ušetří. Samozřejmě kdyby sis chtěl připlatit, tak je lepší Fractal Define R4, ale musel bys k ní dokoupit 4x Arctic F12 Silent. Spousta lidí na bednu moc nekouká a nechtějí za to moc utrácet, ale jestli ti nevadí utratit něco navíc, tak vezmi tu R4. Jestli jsi i trochu kutil, tak se k ní dají vzít 4x Arctic F14 Silent, ale jsou o 2mm tlustší, takže by se při osazování dopředu museli trochu upilovat (2mm plastu), nic moc těžkého.

3) Když jsou 2 na nasávání, tak je dobré mít i 2 na výfuk, aby ten vzduch koloval rovnoměrně. Větší počet ventilátorů lépe chladí a samozřejmě mohou běžet na nižší otáčky = nižší hluk.

Jaká je ta herní myš netuším, ale ten kabel určitě natáhni :)
Resurrection (114)|28.6.2017 08:30
Tak jsem to nakonec vzal presne podle doporuceni a zatim spokojenost. Grafiku Evga. Jinak i v zatezi je to uplne ticho, ani v noci jsem pomalu nezaznamenaval, ze to bezi. Diky!
Donald64 (702)|28.6.2017 12:13
Jsem rád, že jsi spokojený. Tak ať slouží!