Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: AB350M-HD3

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    Dobrý den!
    V jakém časovém horizontu prosím bude vydán nový BIOS (vím, již je to UEFI, ale BIOS zní lépe) s novým AGESA 1006, ev. novějším?

    Řeším jeden problém. V BIOSu mám ručně nastaveny otáčky ventilátorů, včetně toho, při jaké teplotě se mají otáčky zvedat a na kolik procent (na procesoru R5 1600X mám chladič AC Freezer A33). Pokud počítač zapnu, vše funguje, jak má. Pokud počítač uvedu do režimu spánku a pak jej probudím, nastavení otáček nerespektuje mé vlastní nastavení v BIOSu. Pakliže dám restart, vše funguje po restartu, jak má.

    Děkuji!
    Naposledy upraveno uživatelem Hirogen: 29-06-2017 v 23:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Dobry den,
    muzete prosim vytvorit ticket na nasem e-supportu (klidne v cestine). Snazime se dotazy technickeho charakteru centralizovat a zlepsit, tak podporu.
    http://www.gigabyte.com/Support/Technical-Support

    BIOS s AGESA 1006 postupne pribyva do vice modelu, verim ze do mesice bude i pro AB350M-HD3.

    BR,
    GIGABYTE
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    BIOS - děkuji za info
    Ventilátor - dotaz jsem vložil na uvedený odkaz.
    Každopádně děkuji za odpověď!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    Dobrý den!
    Na stránkách http://www.gigabyte.cz/products/page..._10#support-dl se objevil ovladač čipsetu s novějším datem uvedení, dle označení verze je ovšem starší, než ten předchozí. Je někde chyba, nebo to chápu špatně?
    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Dobrý den, uvedené datum je datumem přidání na naše stránky, nikoliv datumem uvedení ovladače. Nejnovější si můžete rovněž stáhnout přímo ze stránek amd.com.
    Děkujeme

    BR,
    GIGABYTE
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    Rozumím. Děkuji. Můj dotaz ale byl myšlen trochu jinak:
    Měl Gigabyte důvod, proč o dva měsíce později dal na své stránky o půl roku starší ovladač? (třeba proto, že funguje lépe, než ten novější).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Dobrý den, žádného konkrétního důvodu jsem se nedopátral. Rozdíl ve zmiňovaných driver all-in balíčcích bude pravděpodobně jen ve verzi softwaru AMD crimson. Detailní popis změn je v případě zájmu k dohledání na amd.com.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    Každopádně děkuji za ochotu věnovat se tématu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    Dobrý den. Mám ještě jeden problém ohledně nahrání biosu. Pokud chci nahrát bios z Win, nebo si vytvořím DOSovou flešku, tak nahrávání skončí chybou. Během nahrávání cca ve 2/3 se to zastaví a konec.
    Tak jsem nahrál bios přímo přes bios. V biosu jsem přes položku bios update normálně bios nahrál. Jenomže nyní (myslím, že mám verzi 23) v bios update nevidím ani připojenou flešku, ani disk C:\ a ani disk D:\. Vidím složku C:\TEMP, ovšem zjistil jsem, že se jedná o systémový oddíl Win10, který je skrytý.
    Poradíte mi prosím, jak jinak nahrát nový bios?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Nahrál jsi BIOS do defaultního nastavení? Provedl jsi aktualizaci ovladače čipsetu, viz poznámky k vydání - Update AMD Chipset Driver 18.10.20.02 or latest version before update this BIOS. Reflešuj BIOS přímo, pomocí utility Q-Flash.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    Default ne, nebylo to nikdy potřeba. Flash si to "zdefaultoval" vždy sám. Ovladače ano, ty ovšem nemají vliv na flešnutí, ale na pozdější správnou funkčnost. Qflash - ano. Psal jsem, že jsem to zkoušel na všechny 3 způsoby.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nekompatibilita HW (GA-B150-HD3 + AXAGO PCES-SA4)
    Od aleycon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-12-2016, 19:43
  2. Základní deska GIGABYTE Z170-HD3
    Od elder v sekci Počítač si postavím sám: hlavní je základ
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2016, 01:08
  3. Základní deska Gigabyte B150M – HD3
    Od johny60 v sekci Počítač si postavím sám: hlavní je základ
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-03-2016, 23:19
  4. GA-H87M-HD3 a 5.1 audio
    Od chendler v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-02-2014, 12:07