Za sebe musím prozradit následující:
SEGA Mega Drive II - ve své době se jí nedalo odolat, obrovské množství opravdu chytlavých her. Mezi ty z lepší, které mi utkvěly v paměti i svým názvem, byl Chameleon Kid (ostatní si už nepamatuji).
Atari Jaguar - tato konzole byla výrobcem prezentována jako první 64-bitová, nicméně celá architektura včetně hlavního procesoru 64-bitová nebyla. Uvedena byla v roce 1993 a celoplošně uvolněná na trh v roce 1994 s velkým potenciálem a ovladačem s 20 tlačítky, ale mimořádně špatným marketingem, obchodní strategií za svými zády a hlavně pouze minimálním množstvím kvalitních her (měl jsem ale to štěstí mít Alien vs. Predator, což byl mimořádně povedený titul, a pak kromě pár dalších i Syndicate). Mezi další tituly je vhodné jmenovat přepracovaný Wolfenstein 3D a Doom z PC a pak Tempest 2000. Po HW stránce byl Jaguar ve své době daleko před svými konkurenty (v té době ještě nebyl ani Play Station), nicméně bez silného a dravého zázemí to bylo to jediné a pro úspěch této konzole to bohužel nestačilo. Teď jsem se na Wikipedii dočetl, že bylo vyvíjení her pro Jaguara problematické kvůli závažným chybám v HW (více ZDE).
U nás byla navíc její cena opravdu vysoká (pamatuji si z reklamních letáků v časopisech cenu nad 10 000,- Kč) a standardně se navíc za onu cenu dodávala i později bez CD-ROM mechaniky (ta byla myslím za příplatek dalších 3 000,- Kč). Sehnal jsem ji z druhé roky na inzerát podstatně levněji a později. První hry byly na začátku vydány na cartridgích (což bylo na svou dobu normální), které měly bohužel pro některé herní tituly příliš omezenou kapacitu (až 6 MB) a tak například podle všeho obsahově solidní hra Iron Soldier, což byla principem hodně raná podoba Mechwariorrů (nikdy jsem bohužel neměl šanci vidět Iron Soldier v akci, natož hrát) obsahovala textury pouze na vrtulnících a tancích, vše ostatní (včetně budov) bylo pouze vektorové, protože se to prý už na cartridge nevešlo. Měl jsem například i jednu závodní hru zaměřenou na formule a u ní byla grafika kompletně vektorová bez jediné textury. Na CD vyšlo jen pár her (CD mechaniku jsem ale u Jaguara neměl). Navíc brzy po uvedení Jaguara se na trhu objevil Play Station, pro kterého bylo už od prvopočátku množství her rovnou na CD a další se objevovaly jako houby po dešti).