Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: při spuštění počítače se vypne monitor

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Dobrý den,
    sehnal jsem si jednu starší desku s procesorem (obojí ve minulém pc funkční) a k tomu jsem našel tři SDRamky s jejich funkčností si nejsem jist, avšak měli by být funkční. Zapojil jsem to do PC a to se spustilo a nazačátku načetlo ramky a poté disky a pak se vypnul monitor, zkusil jsem jinou grafickou kartu (do PCI slotu) a udělalo to samé. Zkusil jsem vrátit BIOS do továrního nastavení přes jumper ale stále to nešlo. Do BIOSu to také nešlo dostat se udělá to samé. Ještě jsem zkusil každou RAMku zvlášť avšak výsledek stejný - v čem by mohl být problém děkuji za odpověd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    jak je na tom zdroj?
    ty ramky kazdo zvlast: zkousel jsi je vsechny v jednom slotu, nebo jsi je skousel v ruznych slotech? rozhodne vyzkouset v ruznych

    jinak by neskodilo uvest celou sestavu (i GK)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    a co pípání ? pípá to nějak ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    tak když dám pryč ramky tak to samozřejmě pípá a monitor nenaběhne vůbec.. a jinak jsem zkoušel dát i do jiných slotů avšak dělá to samé, jednou mi to dokonce napsalo "CMOS checksum error" protože jsem resetoval cmos ale neměl jsem zapojenou klávesnici abych se dostal do biosu, tak jsem ji zapojil a restartoval a jak si se to už nespustilo vůbec. Jdu to zkoušet ted dál ale fakt nevím čím to je jelikož deska i procák byly funkční akorat ted to nejak blbne. Myslíte že pomůže flash biosu?
    Jinak tedy je tam zapojeno:

    K7 (konkrétní typ nwm jelikož na desce více napsané není)
    AMD Athlon 900Mhz
    SDRAMy 133Mhz (32Mb,128Mb,64Mb)

    a zkoušení graf. karty dvě:
    AGP GeForce 2
    PCI (typ ted presne nevim uz ji u sebe nemam)

    pak mam doma jeste funkcni
    AGP Radeon 9800 128Mb (s tou jsem nezkousel)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    co ten zdroj? pravdepodobne je v kasi on nebo zakladni deska

    jak bys ten flash biosu provedl kdyz se ten komp neda ani spustit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    jo s tim flashem se omlouvam jeste jsem to nedelal a jeden znamej o tom neco mlel tak jsem se radsi zeptal.. jinak tedy prohodil jsem jeste grafarnu za tu ATInu a to jsem se do biosu dostal ale pak to zamrzlo a monitor se opet vypnul ale komp normalne bezi takze nwm zda to je zdrojem > jinak abych trosku priblizil tak u nas v byte je elektrika dost na howno proste vzniklo prepeti (do te doby 3 roky pc bez potizi) asi pred 2 mesici a muj pocitac odesel:

    KT3 Ultra
    Athlon 2400+
    DDR 512Mb
    ATI Radeon 9800 128Mb

    vyzkousel jsem veci u sestry v kompu a grafarna a ramka mi fungovali takze ty neodesli. A pred tydnem vzniklo u nas dalsi prepeti a odesel sestry komp :

    K7S5A
    Duron 800Mhz
    DDR 256Mb
    GeForce 2 64Mb

    a z tohoto pc odesla urcite deska jelikoz na ni jsou nafoukle kondenzatory(dost smrdi deska) a zdroj a proto mi kamarad dal ze sveho druheho kompu:

    K7
    Athlon 900Mhz
    3ks SDRAm (ale ty nemel zapojene, mel jinou co mi nemohl dat)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    tak asi jsme doma, co je to presne za znacku a kolik ma watu? urcite si porid prepetovou ochranu a poradny zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Micase WR300 300watů
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    co to je zac?! nic takoveho jsem jeste nevidel... takze napred skus sestavu s jinym zdrojem a zkontroluj kondenzatory na zakladni desce
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    no ted jsem zkusil ten zdroj strcit do jineho kompu a v tom se jen protocily vetraky a nespustil se takze pravdepodobne zdroj je take v ... jeste potrebuju zkusit tedy v tom kompu jinej zdroj a uvidime jak to dopadne :=(((
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    pokud mate doma takovy problemy s elektrinou, tak bych si na to dal pozor, precejen nechat si odpalit par kopmu neni jenom tak jak hodit z okna padesatnik...
    nejakou prepetovou ochranu a urcite kvalitni zdroj, mimimalne fortrona, aby to pripadne odnesl on sam a nevzal sebou pulku sestavy
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od frosty22 Zobrazit příspěvek
    no ted jsem zkusil ten zdroj strcit do jineho kompu a v tom se jen protocily vetraky a nespustil se takze pravdepodobne zdroj je take v ... jeste potrebuju zkusit tedy v tom kompu jinej zdroj a uvidime jak to dopadne :=(((
    Tohle se znamymu stalo taky a protoze urcite vedel, ze zdroj je dobrej, laboroval a nakonec zjistil, ze pricina byla v zapojeni napajeni HDD (musel mit HDD zapojeny samostatne na jedny vetvi a zbytek kompu na druhy).... Mozna to neni tvuj pripad, ale zkus to jeste jednou, za to nic nedas....
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Po prvním spuštění počítače sem měl ihned pomalé PC
    Od Hokisekk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-09-2013, 19:24
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-11-2010, 22:23
  3. Zase restart počítače při spuštění internetu
    Od MartinaMcFine v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 51
    Poslední příspěvek: 30-04-2009, 09:16
  4. Monitory: Monitor se vypne
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 14:38
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2007, 11:47