Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s grafickou kartou

Hrong (2)|29.7.2017 13:51
Dobrý den. Před pár dny jsem se potkal s problémem, kdy mi z ničeho nic přejely čáry přes monitor a poté se počítač vypnul. Když jsem ho opět zapnul, rozjel se, ale obrazovka zůstala černá. Počítač šel zapnout pouze v nouzovém režimu přes automatickou opravu systému a nebo po zapojení integrované grafické karty na procesoru. V automatické opravě systému jsem vyzkoušel všechny způsoby kromě obnovení počítače do továrního nastavení a žádný z nich nepomohl. Je docela dost pravděpodobné, že mi odešla grafická karta (cca 2 a půl roku stará MSI R9 270 Gaming 2G), ale jelikož tomu moc nerozumím, tak se raději poradím.
Problém by však mohl být i na straně monitoru, jelikož už je cca 10 let starý.
Zároveň bych se chtěl zeptat, zda by mi počítač utáhl novou grafickou kartu (za předpokladu, že problém je v grafické kartě), kterou by byla GTX 1060 6gb. V počítači mám 4-jádrový procesor od Intelu: i5 4460 3,2GHz, 8GB RAM, základní desku GIGABYTE B85-HD3 a zdroj s výkonem 550W.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.
62kokos (156)|30.7.2017 18:44
Ano utáhl, neboj se toho. Grafika MSI R9 270 Gaming 2G to má už asi za sebou ,nejede v 3D řežimu ,proto jenom nouzový režim na základní VGA ovladač. Ještě je možnost vyzkoušet grafiku ve spodním Pcie slotu,ale nedávám tomu moc naději. Stalo se mi že grafika byla pořádku a obraz se do minuty rozpadal, vadná základní deska a Pcie slot na ní. Monitor na to nemá vliv.
Hrong (2)|30.7.2017 18:56
Děkuji za odpověď. Rozhodně vyzkouším.