Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: problém s instalací XP SP2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    15

    Už jsem to jednou měl,ale nevím co s tím.SPustím instalaci s CD,naběhne jak má,naformátuju HDD,zkopírujou se tam ty instalační soubory,následuje po 15-ti vteřinách restart a místo toho aby pokračovala instalace,tak to jede vše znovu a znovu.Už nevím jak dál.Díky za cokoloiv
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Musíš nastavit v BIOSu first, second, third boot.
    budeš tam mít asi nastavené:
    first boot - FDD
    second boot - CD-ROM
    third boot - HDD

    Nastav:
    first boot - HDD
    second - disabled
    third - disabled

    Vždy, jak budeš chtít instalovat windows tak vejdeš při bootu do boot menu a vybereš CD-ROM (nejčastěji je boot menu F8, bude to napsané v manuálu nebo při bootovací obrazovce...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Vyndej CD z mechaniky.... a nastav si prvni bootovani z HDD....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    nebo staci u te hlasky "stisknutim jakekoliv klavesy spustite instalaci z disku cd-rom" (nevim jak je to presne) proste nic neklikat a nehat zmizet... instalace pokracuje jak ma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Libor A.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    53

    tgfh to napsal nejlíp, akorát osobně dávám na druhé místo CD-ROM pro případ, kdy je v systému jediný disk bez OS. Ne každý zná (či ho napadne) možnost použít volby boot sekvence (a některé hodně staré desky to snad ani neměli) - a ušetřím si pak pár dotazů v případě, kdy je třeba na/přeinstalovat disk .
    Jinak ještě trochu rozvedu to co tgfh napsal: To kterou klávesou lze aktivovat volbu boot sekvence najdeš buď v manuálu k desce, nebo hned po zapnutí počítače, když máš ještě černou obrazovku a jen dole se ti objevují "jakési" hlášky - objeví se hláška něco ve smyslu "F2 - Setup, F8 - Select boot device" - takže tě zajímá právě ta druhá funkční klávesa.
    Teoreticky samozřejmě můžeš svůj problém vyřešit tak, že po tom kopírování dat z instalačního CD změníš v rámci toho povinného restartu bootovací sekvenci tak, aby se ti nenačítalo jako první CD, ale HDD, ale je to jaksi "nesystémové" takže doporučuji nastavit si BIOS tak jak tu bylo posáno.
    Naposledy upraveno uživatelem Libor A.: 16-09-2007 v 07:30 Důvod: doplnění pár "drobností"
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    Ahoj, ja mam stejny problem, ale nic z toho co jste napsali nepomohlo. To prenastaveni bootovani nepomohlo, kdyz jsem to dal na HDD tak mi to pak napsalo, ze nemuze neco precist a restartuje se porad dokola, dokavad zas nenastavim CD ROM, ale to me hodi zas do klasicke modre obrazovky s oddilama a formatovanim. Dekuji za jakou koli radu.

    Edit: pise to tohle: Nelze otevrit jednotku multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)
    Naposledy upraveno uživatelem Wrath: 23-11-2007 v 20:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    Pozri sa, či nemáš v BIOSe zapnutý antivírus.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    Pozri sa, či nemáš v BIOSe zapnutý antivírus.

    Diky, ale nejak ho tam nevidim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nemas SATA disk? Mas zavedeny drivery pro SATA?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Nemas SATA disk? Mas zavedeny drivery pro SATA?
    SATA disk mam, ale s ovladacema si nejsem jistej - puvodni instalaci woken jsem nedelal ja. Muzes mi poradit neco blizsiho? Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    napis presny typ desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    eraser

    Ak by Win nemohol pristúpiť na disk, tak to oznámi a určite nebude kopírovať naň dáta.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    Ak by Win nemohol pristúpiť na disk, tak to oznámi a určite nebude kopírovať naň dáta.
    Tak fakt nevím, data to zkopíruje a po restartu je to pořád dokola. Když se snažím bootovat z HDD, tak se objeví hláška na černý obrazovce: "Nelze otevrit jednotku multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)".
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    napis presny typ desky

    HDD - Seagate Barracuda 7200.8, model: ST3400832AS

    Základní deska - GIGABYTE GA-7VT600 1394
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ok co mas v pc vse za disky mechaniky? Cdrom je ide nebo sata ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problem pri instalaci SW
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-04-2011, 08:35
  2. Windows 7: Problém s instalací Win 7
    Od INovák v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-11-2009, 20:39
  3. Windows XP: Problém s instalací WIN XP
    Od cabic v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-07-2009, 21:44
  4. Windows XP: Problém s instalací win xp
    Od k750flasher v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 10:52
  5. Problem s instalaci Win
    Od aschrak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 16:43