Zdravím,
rád bych se Vás zeptal, jakou edici grafické karty GTX1080 Ti je vhodné zvolit k vodnímu chlazení. Vím, že vodní bloky se primárně osazují na referenční edice, nicméně k prodeji je na trhu i pár karet, které mají vodní blok již předinstalovaný. Proto se Vás chci zeptat, zda je lepší volit referenční model + vodní blok od EK, nebo zvolit nějaký model již s předinstalovaným blokem, např.: MSI GTX 1080 TI SEA HAWK EK X. Také se chci zeptat, zda vůbec přináší nějaké ovoce, chlazení, této grafické architektury, vodou. (A ano vodní okruh mám, v případě pořizování tohoto řešení dokoupím ještě jeden 240 mm radiátor, můj vodník je EK-KIT X360 s rozšířeným rezervoárem.)
Také se Vás chci zeptat, když už se budu v tom vodníku hrabat. Vyplatí se pořizovat chlazení na moduly RAM? A také zda budu schopen zvládnout udělat hard tubing (nikdy jsem se o to nepokoušel) nebo bude snazší pořídit 90° fitinky a mezi ně dát hard tubing (toto ale bude dražší že?)? Nebo se na hard tubing vykašlat a zvolit nějaké kvalitnější soft hadice(ty co byli přibalené v EK-KITu mi nepřišli ideální)?
Předem děkuji za odpověď.