Téma: Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč
Co chci upgradovat
: co jsem zjistil tak určitě si chci přidat SSD disk a vyměnit RAM na 16 GB. Dále si nejsem jistý co by bylo třeba vyměnit. Chci to hlavně na hry. Dík
Aktuální konfigurace: intel core i5-6400 2,7ghz/lga1151/hd530/skylake
asus h110m-kd3
crucial 8gb = 2x4gb ballistix sport ddr3 1600mhz pc3-12800 cl9 1,5v
asus turbo-gtx 970-oc-4gd5
seagate hdd barracuda 7200.14, 1tb sata 3/600 7200 rmp, 64 mb cache
asus mechanika
Další komentář:
Moc prosím o návrhy na upgrade. Může to být i ve vyšší kategorii než do 10 tisíc. Dík moc
Tomáš.
Aktuální konfigurace: intel core i5-6400 2,7ghz/lga1151/hd530/skylake
asus h110m-kd3
crucial 8gb = 2x4gb ballistix sport ddr3 1600mhz pc3-12800 cl9 1,5v
asus turbo-gtx 970-oc-4gd5
seagate hdd barracuda 7200.14, 1tb sata 3/600 7200 rmp, 64 mb cache
asus mechanika
Další komentář:
Moc prosím o návrhy na upgrade. Může to být i ve vyšší kategorii než do 10 tisíc. Dík moc
Tomáš.
Velmi nešťastně volená kombinace základní desky a RAM, kvůli čemuž se nedají RAM jen přikoupit, ale musí se vyměnit. Pokud by sestava měla i jiné využití, než jen hraní her (tedy streaming, renderování apod.), tak bych vyměnil rovnou celou platformu, buď za AMD nebo počkal na Coffee Lake od Intelu. Jestli k těmto účelům sloužit nemá, tak bych tedy přikoupil paměti, vybírat můžeš z https://www.czc.cz/operacni-pameti-pro-stolni-pc/produkty#q-c-1-f_2026866=d1600.0&q-c-0-f_2027450=sDDR3&q-c-3-conditionSticker=sNEW&q-c-4-f_1432153998=d1.5&q-c-2-f_94358670=s2%20x%208GB a SSD doporučuji https://www.czc.cz/adata-ultimate-su800-256gb/197807/produkt Navýšení RAM zredukuje FPS dropy v titulech náročných na paměť a SSD zrychlí odezvu OS, jinak jsi tedy s výkonem sestavy spokojený?
děkuji moc za rychlou odpověď. Sestava má sloužit především a pouze na hraní her. Zatím jsem neuvažoval že bych streamoval nebo něco. Takže tedy dokoupím ty RAM a SSD co mi doporučuješ. Jako spokojený zatím jsem ale neměl jsem možnost vyzkoušet nejnovější hry. Nevím, myslíš že mi to na aktuální hry bude stačit ? Nebo si má cenu počkat a spíš našetřit ještě více a potom udělat větší upgrade ?
Paměti máš opravdu zvláštně zvolené, k 6. generaci core se dávaly výhradně DDR4 a obecně se moc nedoporučovalo osazovat DDR3 a když, tak se sníženou voltáží 1,35V (DDR3L), takže je zajímavé, že ti bez problému fungují, i když nejsou oficiálně podporovány. Dokázal bys z biosu zjistit na kolik běží voltů, při jaké frekvenci a s jakým časováním?
Současná sestava je ideální pro hraní na vysoké-ultra detaily při 1080p.
Současná sestava je ideální pro hraní na vysoké-ultra detaily při 1080p.
no to ohledně pamětí ani nevím, protože já tento pc kupoval již sestavený. Takže jsem předpokládal, že to bude všechno šlapat. Bohužel já se teď ke svému pc nedostanu. Jedině až v pátek to můžu zjistit a to ani nevím jestli to dokážu ale aspoň to zkusím.
To jsem rád že to bude takhle běhat.
To jsem rád že to bude takhle běhat.
Ještě jsem se chtěl zeptat. Od jaké společnosti byste mi to doporučili zakoupit a zároveň i vyměnit + reinstalace windows. Všiml jsem si, že si mi poslal link na czc.cz. Mám si to nechat od nich kompletně vyměnit a reinstalovat ? Nebo jsem se ještě díval např na mironet. Případně jestli máte ještě něco jiného co je prověřený ? Dík.
Vím, že sestavy kompletuje czc a alza, ale jinak se v tomto příliš neorientuji, a tak bych se rozhodoval dle toho, kolik by si za dané služby řekli. Podle mě to tedy jsou vyhozené peníze. RAM umí vyměnit snad každý a na přidání SSD také nic není, jen se zapojí datový a napájecí kabel. Instalace OS je také naprosto triviální, stačí jen umět číst. Potom se komponenty mohou vzít tam, kde z obchodů poblíž vycházejí nejlevněji.