Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows Defender / Antivirus McAfee

TomKuz12 (1)|6.9.2017 21:48
Dobrý den,

snad mi poradíte. Odinstaloval jsem antivirus McAfee přes removal tool, smazalo to všechny složky v program files i v programech, ale ve vyhledání na disku, kde bylo uložený mi to pořád vyhledá složky, buď prázdný nebo obsahují soubor ve formátu Wordu. Removal tool jsem použil v klasickým modu a ted jsem četl, že např. Avast píše přímo jej využívat v nouzovým režimu, na stránkách McAfee o tom nebyla řeč, neviděl jsem to tam nikde, co byste mi teda doporučili, znova stáhnout utilitu, vlézt do nouzového režimu a znovu ji tam pustit?

Druhá věc: Jak vyřeším první otázku, tak po odinstalaci mi už běží aktivní Defender, ale rád bych jej nahradil jiným antivirem, čili mám řešit nejdříve nějaké to vypnutí či po stáhnutí nového a instalaci se Defender automaticky vypne? Když jsem měl ještě McAfee, tak byl neaktivní.

Mám win 10.

Moc děkuji tomu, kdo mi s tímto poradí.
VencaX (3686)|14.9.2017 20:17
Nevím, co všechny nutí používat nějaký Removal Tooly a CCleanery a podobný bastly, co akorát zasíraj počítače, když na každou normální věc bez problémů fungujou Programy a Funkce (v nových Win 10 "Aplikace"), ale OK.

- McAfee jsi odinstaloval, pokud nejdou smazat nějaký soubory velikosti nula nula nic, který nic nedělaj, jen tam seděj, neřešil bych.
- Jelikož jsi ve chvíli, kdy odinstaluješ antivirus bezbrannej malej červík ve světe internetu, MS integroval Windows Defender do svých systémů (Windows 8 a výš), abys byl chráněnej ihned po nainstalování systému. Služba Windows Defender se automaticky spustí ve chvíli, kdy vidí, že systém není chraněný antivirem 3. strany. A úplně stejně se vypne ve chvíli, kdy nainstaluješ jiný antivirus. To z toho důvodu, že není dobré, když se 2 antiviry přebíjej mezi sebou.