Dobrý den,
včera jsem několik hodin pročítal různé weby o současně doporučovaných sestavách pro fotografy. Potřeboval bych tedy jen zkontrolovat menší detaily v sestavě. Hlavním účelem je vytváření HDR panoramat. Můj starý notebook práci opravdu neuvěřitelně zpomaluje. Také nutno zmínit, že plánuji používat dva Full HD monitory. Rovněž neplánuji taktovat.
Case: Zalman Z1 Neo
CPU: i5-7400
SSD: Samsung 850 EVO 500GB
DVD: LG GH24NS
Ostatní: Externí čtečka karet AXAGON CRI-S3
Klávesnice: Logitech Wireless Keyboard K375s CZ
Podložka: A4tech X7-500MP
RAM: Corsair 16GB KIT DDR4 2133MHz CL13 Vengeance LPX červená Potřebuji 16 GB. Corasair se jeví jako kvalitní značka. Nevím, však jestli se nevyplatí 3000MHz verze. Akorát to abych pak zase kupovat 2x dražší základní desku, protože tamta deska udává max. frekvenci RAM 2166MHz. M.2 disky, 8x slotů pro RAM apod. nepotřebuji.
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G - tady si trochu nejsem jistý. Chtěl bych GTX 1050 Ti. Jinak nevím, podle čeho se orientovat. Zda se vyplatí, aby měla dva větráky. Někde jsem se dočetl, že nejvíc GTX 1050 Ti prodá GIGABYTE, ale nemusí to být zárukou kvality. Viděl jsem i modely LP, avšak při poloviční hmotnosti jsem na pochybách, co se kvality týče.
MB: GIGABYTE H110M-S2H Zde si také nejsem úplně jistý. Neplánuji sestavu upgradovat ani taktovat. Dočetl jsem se, že H110 by měla být dostatečnou volbou. Rozhodoval jsem se mezi těmito třemi, ale nevím, podle čeho se orientovat. https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=...69n1a;AG169o2;
Zdroj: Corsair CX650M Tady fakt moc nevím. Hádám, že bych potřeboval něco mezi 450-650W. Gold 80 certifikace mi přijde zbytečná. Značka asi Corsair nebo EVGA.
Monitor: 2x 24" AOC i2475PXQU Potřebuji dva levné monitory. Full HD, s nastavitelnou výškou, 24´´. Na kvalitě tolik nezáleží. AOC se zdá být kvalitní značkou v této cenové relaci. Určitě si však nechám rád poradit s lepší alternativou.
Myš: Logitech Marathon Mouse M705 (1000dpi) Momentálně mám M185 (1000dpi). Přijde mi však pomalá. Je 1000 dpi pro práci na dvou monitorech svižné? Líbí se mi A4tech Bloody V7, akorát má kabel.
Mockrát děkuji za jakoukoli radu.