Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Nejde nainstalovat OS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    3

    Zdravím, mám problém, dostal se mi do rukou starší comp (1GHz procák, 256MB RAM, CD-ROM, 64MB grafka) bez OS a když chci nainstalit XPčka, Win2K nebo i Debiana, tak změním v BIOSu bootování na CDROM a když se pak má načítat CD, tak se jenom napíše BOOT from ATAPI CD-ROM: a na tom to zůstane viset. Nevíte co s tím? Jestli třeba potřebuju nějakou záváděcí disketu nwm, k XP snad ani žádná není myslím! Díky všem za rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    je mechanika v pořádku...? detekuje se dobře...? zkusil bych ji v jiném PC/tady jinou
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    3

    No, tak mechanika je v pořádku, Win95 se zaváděcí disketou šly nainstalovat normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Sluk@n_cze Zobrazit příspěvek
    No, tak mechanika je v pořádku, Win95 se zaváděcí disketou šly nainstalovat normálně.
    co je to za desku...? nemá to nějakej svůj spešl UATA-66 řadič...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    eraser

    Jednoznačne problém s bootovaním z CD, to som však zažil najmä u starších ročníkoch, čiže dosky pre 486/Pentia. Niekdy pomáha, ak je disk a CD-ROM na jednom IDE, prípadne je CD-ROM v BIOSe nastavená na Auto. Skús sa popozerať ešte po nejakých voľbách v BIOSe, ak je tam 1 GHz procesor, tak tá doska musí toto zvládnuť, predpokladám rok výroby 2000-2001 a BIOS z roku 2000-2002.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    3

    Tak zatím nic nefunguje, ani to s tím jedním IDE. Ještě zkusím o víkendu novější mechaniku
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    14

    a jak jsi to na ten jeden kabel zapojil?
    mas spravne najumperovane ty jednotky?
    disk na konci kabelu[master], mechanika uprostred[slave]
    pokud jsi to mel zapojene ci nastavene jinak, zkus to takto...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Windows 7: Nejde nainstalovat Win7
    Od Sc@rY v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 05-12-2010, 14:42
  2. nejde nainstalovat myš
    Od korbell v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-05-2010, 21:49
  3. nejde nainstalovat OS
    Od zipp v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-11-2009, 20:31
  4. Nejde nainstalovat grafarna
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-09-2009, 18:35
  5. Vista hp 64 nejde nainstalovat ovl.GK
    Od LeoV v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-11-2008, 11:08