Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Výběr gigapitového switche

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2017
    Příspěvků
    4

    Dobrý den.
    Vybírám gigabitový switch, alespoň 24 portový s managementem a čím více čtu, tím více váhám, pro který se mám rozhodnout. Aby se switch vešel do skříně, potřeboval bych, aby byl na hloubku max. okolo 200mm.

    Moji kandidáti jsou tito:

    TP-LINK T1600G-28TS
    Cisco SG220-26
    Netgear GS724T
    Popř. nějaké HP

    Nemáte někdo s něma zkušenosti a dokázali by jste mi prosím poradit?

    Předem Vám děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Mas na switch nejake konkretni pozadavky co by mel umet? (krome nejakeho zakladniho managementu)
    Cisco SG je celkem solidni, Netgear muze byt. Jeste se muzes zkusit podivat po necem od Edge-Core, nebo jestli chces neco lepsiho, tak Catalyst od Cisca.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2017
    Příspěvků
    4

    Určitě bych potřeboval spolehlivost, VLANy, odolnost vůči kabelovým smyčkám, zkratům, popř.nějakou diagnostiku kabeláže...lépe něco trošku vybavenějšího, ať to časem nechybí, když mě napadne něco v síti změnit, ale zase nic přehnaně profi.

    Byl jsem původně rozhodnutý pro Netgear GS724T, ale schází tam konsole.
    A co ten TP-LINK T1600G-28TS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, konzoli toho TP-Linku jsem pravda nevidel, ale vsadim se ze to bude nejaka pekna prasarnicka

    Jeste me tak napadl Mikrotik
    at uz se SwOS https://www.i4wifi.cz/MikroTik-Route...-SFP-port.html
    nebo RouterOS https://www.i4wifi.cz/MikroTik-Route...LCD-vc-L5.html
    Jsou za hodne slusnou cenu, a oba maji dokonce 2x10G port
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2017
    Příspěvků
    4

    Ten Mikrotik vypadá dost zajímavě. Škoda, dnes už jsem objednal Cisco SG220-26...:-(.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    12

    Cisco SG220-26 jsi objednal dobře, nevím jak konkrétně tebou vybraný model TP-Linku, ale ve srovnání s těma co máme ve firmě je jejich podpora VLAN parodie oproti Ciscu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2017
    Příspěvků
    4

    Zdravím Vás,
    rád bych navázal na tohle mé staré téma a opět požádal o radu. Doposud používám k plné spokojenosti switch Cisco SG220-26, ale 26 portů začalo být málo, tak bych potřeboval upgrade.
    Ano, nabízí se volba Cisco SG220-50, ale trošku se obávám hlučnosti větráku (výrobce udává 40,3dB) a také bych se nezlobil, kdyby se našlo nějaké levnější řešení, než je tohle Cisco, ale přitom by neutpěla spolehlivost. Chtěl bych ještě připomenout - potřeboval bych, aby byl switch na hloubku max. do 210mm.

    Co například tyhle?
    D-Link DGS-1210-52
    TP-LINK JetStream T2600G-52TS
    Netgear GS750E
    ZYXEL GS1900-48

    Děkuji Vám za Vaše rady.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Přetížení switche
    Od DrZelenka v sekci Sítě
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 02-08-2013, 22:11
  2. jak na nastavení switche jako routeru
    Od petr.svec v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2011, 17:44
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-02-2011, 00:56
  4. test funkcnosti portu switche
    Od jacobsen v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 13:02
  5. výběr switche/routeru
    Od Dwarfosaurus v sekci Sítě
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-01-2009, 23:02