Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
chlapina
Co chci upgradovat
: Grafickou kartu
Aktuální konfigurace:
Intel Core i7-4790 @ 3,60GHz
16GB RAM
Nvidia GeForce GT730
GIGABYTE Z97-HD3
Intel Z97
Další komentář:
Zdravím,
podědil jsem výše zmíněnou PC sestavu, kterou bych chtěl trošku vylepšit aby mohl občas sloužit i na nějaké to hraní, primárně ho mám na běžné věci, ale myslím si že by mohlo stačit relativně málo aby se z něj dalo vytáhnout víc i na ty hry, protože stávající grafická karta pravděpodobně pokulhává.
Nebo se mi to jen zdá?
Díky za reakce
Donald64Ano, sestava je až na GPU opravdu velice slušná a její výměnou můžeš docílit opravdu solidního herního výkonu. Opravdu máme limit na upgrade 5 000Kč? Pokud bychom měli více, tak by bylo dobré znát ještě jakou máš case a zdroj.
chlapinaLimit to zase až tak úplně není, spíš to je dotaz ohledně toho "co by se dalo vymyslet", na nějaké větší věci s PC nemám tolik čas, spíš chci využít tohohle základu když už ho mám abych měl na nějakou dobu zase něco slušného.
Zdroj je tam nějaký I-Arena, každopádně je to 500W (ale sehnat silnější by problém případně nebyl).
Case pokud jde o velikost taky problém nebude, je to jakýsi Cooler master, jiné označení tam není, každopádně je to celkem velké.
Donald64Vymyslet by se s tím něco dalo, ke tvému CPU bych se nebál dát ani GTX 1080, vše záleží na požadavcích. Kolem 5k je nejlepší GTX 1050 Ti.
Zdroj má sice dostatečnou wattáž, ale problém je v jeho kvalitě. Chieftecy by se daly označit jako elektroodpad, bývá nebezpečné je provozovat (můžeš i vyhořet), natož je ještě nějak více zatěžovat, ti to může odpálit grafiku, kdyby s ním něco bylo. Osobně bych ho vyměnil za kvalitnější.
U case mě zajímalo spíše chlazení, aby když by se tam dala výkonná karta, se to dobře chladilo.
chlapinaJak říkám, se kvalitnějším zdrojem by problém nebyl.
Co se chlazení týče, tak nevím co k tomu přílíš říct - profuky na další větráček tam jsou eventuálně.
Mimochodem díval jsem se na tu GTX 1080 a to je cenově pro mě úplně zbytečná investice, vzhledem k tomu že si něco zahraju jednou dvakrát týdně, jinak bych to měl spíše na běžné práce a úpravy a správu fotek, tak kolem těch 5000-1000 by to bylo rozumnější.
Donald641 000 - 5 000 nebo 5 000 - 10 000? :)
Úplně nejlepší asi bude, když se podíváš třeba na youtube a budeš psát názvy her, které chceš hrát spolu s grafikami a sám uvidíš, co by ti stačilo a vyhovovalo nejvíce. Například ve tvaru "battlefield 1 gtx 1050 ti". V rozmezí 5-10k jsou - GTX 1050 Ti a GTX 1060/RX 580. Pokud se spokojíš se všeobecnými testy, tak mrkni zde GTX 1050 a 1050 Ti a tu GTX 1060 a RX 580
S tou case - zdroj je nahoře nebo dole? Kolik je tam osazeno ventilátorů? Jsou otvory pro ventilátory i zeshora?
dom324Souhlasím s Donaldem, zdroj bych radši vyměnil. Nejlepší by bylo vzít Seasonic Focus Plus - 10 let záruka, modulární kabeláž, nízké zvlnění napětí, pasivní chod do 30% zátěže.
Pokud by Ti nevadilo si na gk trochu připlatit, vzal bych RX 580 - už se dá sehnat za nějakých 7k.
chlapinaZdroj je dole a ventilátor je tam v tuhle chvíli jeden. Shora otvory nejsou.
Donald64Tak to už pak závisí na té grafice. S GTX 1050 Ti bych dokoupil 1 ventilátor (asi chybí nasávací) a bude vše OK. Ovšem s takovou RX 580 je nová case také na zvážení, jako ono by se to uchladilo, ale za cenu vyššího hluku.
chlapinaZdravím, konečně nastala doba kdy nákup uskutečním, v práci byly samé komplikace přes zlom roku. Koukal jsem na tu GTX 1050 Ti a stejně nemám jasno v rozdílech mezi jednotlivými kusy. Třeba zde https://www.czc.cz/graficke-karty/produkty?q-c-0-f_2027483=sGeForce%20GTX%201050%20Ti
Mezi nejlevnější a nejdražší je rozdíl cca 2000, v čem ten rozdíl spočívá, případně jakou z nich vybrat?
Díky
dom324Rozdíl je v chlazení a napájecí kaskádě (u karty s takovouto spotřebou je zbytečné řešit napájecí kaskádu). Navíc, momentálně je na trhu grafických karet krize a ceny některých karet jsou vyšponovány nahoru. Pokud Ti nezáleží na hlučnosti/teplotách, vezmi klidně tu nejlevnější jednoventilátorovou variantu.