Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Abit Bx133 Raid

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    Je někdo mezi vámi nebo byl šťastným vlastníkem této raritky? Hodily by se mi nějaké zkušenosti. Měl bych ji mít zítra, je funkční, ale má samozřejmě nafouklé kondezátory (ale prý zatím nepadajá:-)). Jak to je s rozjíždění PIII Tualatinů a co nastavení RAIDU? Plls
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Mel jsem ji... Kondiky je samozrejme potreba vymenit IHNED, zvlast pokud tam budes cpat Tualatina. K tomuto ucelu si tady na foru najdi cloveka s nickem -HoNY- a napis mu.

    RAID je pekne pitomej, at sem delal co sem delal, disky mi na ATA66 radici proste blbnuly (Seagate 7200.7) - jely pomalu.

    Tualatin by v ni chodit s nejakym BIOSem mel. Pak potrebujes upravenou redukci a samozrejme samotnyho Tulene. Vyborny stranky na tohle jsou:

    http://www.volny.cz/rayer/hardware/abitb133.htm
    http://mujweb.cz/www/PaoloCZ/cpu-voltage.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    No tak ji teda mám a rovnou dvě. První je čerstvá, teda nebyla použivaná-nejsou nafouklé kondíky. Druhá jo-ty kolem socketu jsou nafouklý všechny. Vyzkoušel jsem první. Zkusil jsem ji s Celeronem Mendocino 466 Mhz, 128 MB PC133 RAM a s Voodoo 3 2000 a první věc na kterou jsem narazil je, že je nefunguje klavesnice. Zkoušel jsem všechny co mám a u všech to jenom probline. Můžete mi někdo prosím říct, co je to zase za kravinku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od adolfik Zobrazit příspěvek
    No tak ji teda mám a rovnou dvě. První je čerstvá, teda nebyla použivaná-nejsou nafouklé kondíky. Druhá jo-ty kolem socketu jsou nafouklý všechny. Vyzkoušel jsem první. Zkusil jsem ji s Celeronem Mendocino 466 Mhz, 128 MB PC133 RAM a s Voodoo 3 2000 a první věc na kterou jsem narazil je, že je nefunguje klavesnice. Zkoušel jsem všechny co mám a u všech to jenom probline. Můžete mi někdo prosím říct, co je to zase za kravinku?
    nedal si ji třeba do konektoru pro myš
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    Taky mě napadlo, že to muže být přehozený a vyzkoušel jsem oba konektory-nic. Koukal jsem se do manualu, že by tam mohlo být něco o zamykání klávesnice-nic jsem nenašel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ta klavesnice pravdepodobne nejde kvuli tem nafouklejm kondikum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    ee
    Rikam. Dostal jsem dvě stejné desky ABIT BX133 RAID (neznám přesného vydavatele/výrobce-májí oranžové konektory na HPT370 narozdíl od modrých, co jsem viděl jinde na netu, ale to není vlastně důležité). Ta první nebyla vůbec používaná. Ty zelené kondenzátory, myslím ty nad socketem, nejsou vůbec nafouklé, i když brzy možná budou (ty právě odcházely nejvíc). No a tuhle jsem testoval s výše zmiňovaném a nefungujou u ní klavesnice.
    Co se týče té druhé desky, tak má vyměněné kondenzátory, ale ten týpek co to vyměnoval, tam dal úplně stejné z jiné desky od stejného výrobce, a tak se zase nafoukli. Tuhle, až seženu jiné desky se stejnými kondíky, zkusim opravit a otestuju.
    Ale já se chci teď bavit o té první desce. U té, která nemá nafouklé kondenzátory a nefunguje u ní klávesnice.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Aha chapu sry nejak sem to soupnul k tem nafouklejm kondenzatorum. Jen jsem slysel o nekolika pripadech ze deska kvuli kondikum po chvili fungovani "odpojila" klavesnici. Tak sem si na to vzpomnel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    Takže nikdo neporadí?:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    no nejakej bastlirskej typek povidal o nejake pojistce/odporu u portu na PS/2 a USB. Nerika to nekomu neco:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. MB ABIT ST6 dlouze pipa
    Od aldrtik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 19:15
  2. Abit AB9 QuadGT
    Od elpsycho v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 17:25
  3. Phenom II na Abit NF-M2 nView
    Od Draken v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 21:25
  4. Abit BX133-Raid
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 07-03-2008, 00:01