reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Bleskovky  |  Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Google News  |  Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak  |   Svět mobilně
Proč mít u nás profil?

Téma: Notebook v ceně 10 000 - 12 500 Kč

atilius (1)|24.11.2017 12:21
Primární požadavky : velikost displeje

Další komentář:
Ahoj, řeším, jestli koupit nový nebo repas.

Repas by vypadal takto:

HP EliteBook 8570p "B"

Záruka: 12 měsíců
Intel® Core™ i5-3320M Processor (3M Cache, up to 3.30 GHz), 16 GB DDR3, 256 GB SSD SATA, Intel HD Graphics, 15,6" LED s rozlišením 1920x1080px, Wifi, Bluetooth, WebCam, lampička, DVD-RW, Windows 7 Professional

cena 12.000 Kč

Nebo za podobnou cenu koupit nový.

Měla by to být 15,6", SSD disk, ideálně 256GB, Intel procesor, Win10 Home

Určení je na kancelářskou práci a internet.

Díky,
Martin
dom324 (306)|24.11.2017 21:12
Nový notebook za 12k bude plečka, rozjodně repas. Buď to HP, nebo se podívej po Thinkpadech, třeba T430.
michal84 (140)|12.12.2017 22:25
Ahojte, píšem sem aby som zbytočne nezakladal novú tému.

Chcem sa spýtať čo je konkrétne špatné na lacných notebookoch, resp videl som tu niekde radu že NB slušné cca od 15 000.
Je to teda hlavne HW výbava alebo ide skor o konštrukciu? Alebo oboje?

Pretože mne príde oproti "profesionálnym" NB že majú hodne chatrné telá ale to sú aj NB za 20 000. Napr mám doma Lenovo G770, kúpil som ho za cca 20 000 ale v podstate telo má to samé ako najlacnejšia konfigurácia. No a po piatich rokoch je kryt polámaný v mieste pántov že sa už poriadne nedá otvoriť.
Zažíval ale trochu náročnejšie zachádzanie.

Oproti tomu som pred necelými dvoma rokmi kupoval NB HP za cca 10 000 pre rodičov a zatial (viem že je to asi ešte skoro) úplne v pohode.

Tak sa pýtam je to vážne taká hrúza pre používanie na internet + nejaký ten film na TV cez HDMi?
Gouranga (699)|13.12.2017 20:05
[QUOTE=michal84;593800]Ahojte, píšem sem aby som zbytočne nezakladal novú tému.

Chcem sa spýtať čo je konkrétne špatné na lacných notebookoch, resp videl som tu niekde radu že NB slušné cca od 15 000.
Je to teda hlavne HW výbava alebo ide skor o konštrukciu? Alebo oboje?

Pretože mne príde oproti "profesionálnym" NB že majú hodne chatrné telá ale to sú aj NB za 20 000. Napr mám doma Lenovo G770, kúpil som ho za cca 20 000 ale v podstate telo má to samé ako najlacnejšia konfigurácia. No a po piatich rokoch je kryt polámaný v mieste pántov že sa už poriadne nedá otvoriť.
Zažíval ale trochu náročnejšie zachádzanie.

Oproti tomu som pred necelými dvoma rokmi kupoval NB HP za cca 10 000 pre rodičov a zatial (viem že je to asi ešte skoro) úplne v pohode.

Tak sa pýtam je to vážne taká hrúza pre používanie na internet + nejaký ten film na TV cez HDMi?[/QUOTE]
Nedavno jsem vybiral notebook a kolem patnacti tisic zacinaly kousky s FHD displejem, 8 GB RAM a 256 GB SSD - pod neco takoveho bych nesel (i na prohlizeni webu, pokud neni clovek enorme trpelivy). Takze o vnitrnostech to castecne je.
Druhou veci je konstrukce - za 20 tisic jsi porad u dna. Neco bytelneho ("business") je jeste o dost vys. A pak samozrejme kompaktnost a hmotnost - kazdych deset deka dolu neco stoji. Na bezne pouziti bych volil, co jsem psal vyse - na displeji se da pracovat (uzival jsem si 1366x768 a je to mizerie), 4 GB RAM - clovek zapne prohlizec a disk zacne swapovat a samozrejme HDD - neco, cehoz vymenou jde probudit i nekolik let stary kousek.
Mezi temi "profi" ci "business" bych se dival treba na Lenovo T, X1 nebo treba Latitude 7 od Dellu, pripadne XPS (ktere neni zrovna business, ale je paradni).
michal84 (140)|14.12.2017 10:04
To si taky myslím, kvalitne prevedené NB idú povedzme od 30 000 (moj odhad) takže čo sa jedná kvality prevedenia tak NB za 10 000 alebo za 20 000 nebude rozdiel.
Ohladne komponentov a výkonu, to sú 10 000 tak nepoužitelné? Tá hranica povedzme tých 15 000 je koli výkonu? Hovorím otec má HP za 10 000 skoro dva roky a príde mi v pohode dostačujúci.
Teda na použiti internet a filmy.

Keď už by to mal byť NB za cca 10 000 vedeli by ste dať návrh?
A poprípade k tomu nejaký kúsok ktorý by ste pokladali že je minimum aby to bolo OK?