Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Úhlové fitinky Alphacool HF

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    Ahoj,
    řeším dost vážný problém s mýma úhlovýma fitinkama Alphacool HF. Asi rok a půl jsem je měl v okruhu s kapalinou Aqua Computer Double Protect Ultra a vše bylo OK. Pak jsem okruh přestavoval a fitinky vyměnil. Asi čtyři měsíce ležely v krabici a dnes jsem je namontoval do jiného okruhu a nestačil se divit. Každá druhá fitinka teče, propouští kapalinu v té rotační části. Kapalinu jsem tentokrát použil Thermaltake Coolant C1000 Red. Nevím jak to vyřešit, rozdělat to asi nejde abych nějak vyměnil těsnění. Dost mě to mrzí. Je nějaká šance nápravy nebo jsou fitinky na vyhození? Jedná se přesně o tyto úhlové fitinky : http://www.jscomputers.cz/produkt/Al...01053014000004 a http://www.jscomputers.cz/produkt/Al...01053014000004.
    Nejsou nijak zatvrdlé, normálně se protáčejí akorát kapou!!! Poradíte co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,584

    Dobrý den,

    pokud teče každá druhá, tak mě napadají tři důvody (kdyby tekla jedna, tak je vadná)

    a) Není mezi tou otočnou základnou a druhou částí moc velká mezera ? Už jsme kdysi jednou řešili, že zákazník je měl uskladněné někde s velkými výkyvy teplot a ty dvě těsnění se "zkroutily" a netěsnilo to. Poznat to bylo podle toho, že tam byla dost velká mezera. Stačilo ty dvě části silou srazit k sobě, ty těsnění si znova sedly tak jak měly a bylo po problému.
    b) Velmi malý tlak v okruhu. Laicky řečeno vadná pumpa, které sice "nějaký" průtok udělá, ale tak malý, že to neudělá žádný tlak, který ty těsnění potřebuji, aby si sedly na správné místo a těsnilo to.
    c) Naopak velmi velký tlak v okruhu, nad 2 bar. Laicky řečeno někde je okruh skoro ucpaný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    No ty fitinky protékají už když zavodňuji okruh, tzn. žádný tlak, stačí sloupec kapaliny. Ty velké výkyvy teplot jsou celkem možné, to jsem nějak neřešil.Neřekl bych že by měli nějak větší mezeru, ale nějaká vůle tam je, dá se s nima v ose hýbat, ale to dělaly už jako nové. Ještě nemám celý okruh zavodněný a z pěti fitinek které jsou pod kapalinou už tři prokapávaly. Dost špatně se s tím teda pracuje. Naliju kapalinu, kape, vypustím atd... Zkusím ty fitinky nějak propláchnout pod teplou vodou a současně točit tím otočným mechanismem, jestli si to nějak nesedne...

    Ještě mě napadlo, jestli je to těsnění uvnitř gumové, nedalo by se to trochu oživit ponořením do glycerinu? To většinou na gumové těsnění zabírá...
    Naposledy upraveno uživatelem Mayki07: 07-12-2017 v 07:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,584

    Nebyly v tom starém okruhu nějaké velké nečistoty ? Pokud by se usadily v těch těsněních, pak by to vyschlo, tak by to pak při dalším zavodnění nemuselo těsnit. Každopádně je to hodně zvláštní, ty fitinky naprosto nejsou poruchové.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Mayki07
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    62

    Tak jsem to rozhýbal v horké vodě a vypadá to už mnohem lépe. Nesmím sice s tou fitinkou moc kroutit, jinak ukápne, ale když je v klidu tak těsní. Dost mě to teda vylekalo abych se přiznal. Nestojí to zrovna málo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,584

    To popisujete, jak když ty těsnění ztvrdly a prostě přestaly těsnit. A když se to rozhýbalo a zahřálo tak se tomu těsnění vrátila původní funkce. Každopádně tam muselo buď být něco s původní kapalinou (nečistoty na těsnění) nebo nějaký vliv prostředí. Protože ty fitinky z výroby jdou dva měsíce lodí při různých teplotách a vlhkosti do Evropy pak třeba x měsíců leží ve skladu taky při různých teplotách a pak se teprve použijí a fungují. Neměl by být rozdíl v tom, jestli to jde z výroby nebo jestli Vám to leží někde v šuplíku
    Odpovídat lze po přihlášení