Sekání PC
Ahoj.Hraju hru Lineage 2 a Quake 3 arena.kdyz jsem dnes spustil pc a chtel si jednu z her ahrat tak se mi po chvili vzdycky jedna z her sekla samotne windowsi mi funguji dobre ale tyto dve hry se vzdycky seknou tak sjem resetl pc takhle jsem to udelal 5x pac se to 5 krat oboji dycky seklo.Přeinstaloval sjem windwosi C disk jsem naformatoval a D disk na kterem jsem mel vse nainstalovane jsem vse nechal.Znovu jsem nainstaloval hru Lineage 2 a Quake 3 arena a co se nestane kdyz zapnu Quaka..seklo se to.restartnu PC zapnu Lineage 2 a opet se sekl.Uz nevim co mam dal delat jestli mam naformatovat oba dva disky C i D?Prosím poradte .předem díky
[SIZE="1"]Změna názvu threadu na něco inteligentnějšího ;) [P@pi][/SIZE]
[SIZE="1"]Změna názvu threadu na něco inteligentnějšího ;) [P@pi][/SIZE]
Máš nainstalované DirectyX z těch her?
Jakou máš sestavu?
Ovladače máš aktuální?
/Můžeš i projet RAMky memtestem ;)
http://ftp1.stahuj.cz/2cd0803133d529802882a5e5afe39df4/m/memtest/3.5//
Jakou máš sestavu?
Ovladače máš aktuální?
/Můžeš i projet RAMky memtestem ;)
http://ftp1.stahuj.cz/2cd0803133d529802882a5e5afe39df4/m/memtest/3.5//
j DirectX 9.
AMD Athlon 1,1 přetaktovaná na 1,7+ takže to jede na 1,47
758 RAM
Grafika:GeForce 4200 Ti 128 RAM
C:10gb
D:40gb stačí?
AMD Athlon 1,1 přetaktovaná na 1,7+ takže to jede na 1,47
758 RAM
Grafika:GeForce 4200 Ti 128 RAM
C:10gb
D:40gb stačí?
cože ?:D
Ok nechám a díky seš jedinej kdo mi napsal..
Muzu pritom testu neco delat?
[SIZE="1"]Sloučeny příspěvky [P@pi][/SIZE]
Ok nechám a díky seš jedinej kdo mi napsal..
Muzu pritom testu neco delat?
mam ho nove preinstalovanej takze tu nic nemam :D
je mozny ze kdyz to testuju ze ten pc jede strasne pomalu ? :-O
je mozny ze kdyz to testuju ze ten pc jede pomalejc?:O
sry :)
Hele mam 120% uz je to 1 hodina tak co teď teda?
143%.... ;) Co mam delat? :D
je mozny ze kdyz to testuju ze ten pc jede strasne pomalu ? :-O
je mozny ze kdyz to testuju ze ten pc jede pomalejc?:O
sry :)
Hele mam 120% uz je to 1 hodina tak co teď teda?
143%.... ;) Co mam delat? :D
[QUOTE=Domca333;50598]j ok ale ted delam ten memtest
--------------
Muzu pritom testu neco delat?[/QUOTE]
Při představě člověka brouzdající po netu během memtestu jsem znejistěl, další příspěvek mě celkem pobavil a pak jsem zjistil, že se jedná o jiný memtest než http://www.memtest.org/ :) Takže dík za rozesmání a rozšíření obzorů. :)
--------------
Muzu pritom testu neco delat?[/QUOTE]
Při představě člověka brouzdající po netu během memtestu jsem znejistěl, další příspěvek mě celkem pobavil a pak jsem zjistil, že se jedná o jiný memtest než http://www.memtest.org/ :) Takže dík za rozesmání a rozšíření obzorů. :)
Taky jsem se zasek :D.
Jinak používej tlačítko EDIT. Takovejdle počet příspěvků fakt není jen tak vidět ;).
Jinak používej tlačítko EDIT. Takovejdle počet příspěvků fakt není jen tak vidět ;).
Neznáte memtest přímo z winu? :D
/Ten memtest zatíží paměti na 100% takže se není čemu divit že počítač jede pomalu
//Zruš OC
Jaký máš zdroj?
/Ten memtest zatíží paměti na 100% takže se není čemu divit že počítač jede pomalu
//Zruš OC
Jaký máš zdroj?
zkus take vycistit registry (napr. Registry cleaner atp..),anebo me pomohlo pri podobnem problemu znovu flashnout BIOS (najdi si na webu posledni veryi Biosu pro tvoji desku a stahni ho)
Takze OC jsem dal pryc a jelo mi to ted jsem ho dal zpet na a jede mi to zase tak já to nechápu.Hele moc se v PC tak nevyznam a sam bych si asi neudelal ten BiOS
reinstall win umim.jdu se podivat na ten zdroj no.
reinstall win umim.jdu se podivat na ten zdroj no.
[QUOTE=Domca333;50671]Jediny co jsem tam vyčetl je nějakej MAXPOWER 250 watt[/QUOTE]
tak je asi zakopanej pes...aspon nejake kvalitni trikilo! honem ho bez vymenit, nez ti mozna odpali i jine komponenty PC.
tak je asi zakopanej pes...aspon nejake kvalitni trikilo! honem ho bez vymenit, nez ti mozna odpali i jine komponenty PC.
Myslíte že toje fakt tim zdrojem?Ale toje divný to by mi to nešlo od začátku a mě se ty hry začli sekat teprv předevčírem.Jinak Quake 3 arena uz jde ale Lineage jsem zatim rozchodil za ty 2 dny dvakrat :D
na 100% ti to nepotvrdim, ale zkus ho vymenit, pripadne si nekde vypujcit jiny silnejsi a otestovat to.
tech problemu muze byt vic, nemusi to byt na 100% zdroj, nicmene jeho vymenou vubec nic nezkazis - jakmile budete mit nejaky vykyv el napeti nebo proste tu sestavu poradne zatizis/pripojis nejaky dalsi disk tak ti muze odpalit polovinu komponent... je to sportka. jeho vymenu bych doporucil i v pripade, ze ten problem neni zpusoben zdrojem - treba tento bude vic nez dostatecny a mnohonasobne spolehlivejsi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
pomoct by mohlo - zkontrolij kondenzatory na zakladni desce, flash biosu, zavyklat s konektorama, pritlacit na komponenty jestli spravne sedi, prohazet RAM ve slotech, nechat bezet "dosovsky memtest" - vypalit na CD a nabootovat z neho, aspon 6 hodin, nova instalace OS s nejnovsimi ovladaci
jo a urcite zrus veskery pretaktovani. co teploty? da se udrzet ruka na chladici? nebo je chladic hodne studeny?
skus si projit [thread=4090]FAQ[/thread]
pomoct by mohlo - zkontrolij kondenzatory na zakladni desce, flash biosu, zavyklat s konektorama, pritlacit na komponenty jestli spravne sedi, prohazet RAM ve slotech, nechat bezet "dosovsky memtest" - vypalit na CD a nabootovat z neho, aspon 6 hodin, nova instalace OS s nejnovsimi ovladaci
jo a urcite zrus veskery pretaktovani. co teploty? da se udrzet ruka na chladici? nebo je chladic hodne studeny?
skus si projit [thread=4090]FAQ[/thread]
Říkal jsem že se v PC moc nevyznam takže fakt nevim kde najdu kondezátory na základce a jak udelam flash biosu zkusim prohrazet ty ramky atd co umim..
jsou to ty velky valecky, budou nekde okolo procesoru. podivej se jaky maji vrch - jestli rovny, vypoukly nebo z nich dokonce neco nevytika
[QUOTE=Domca333;50680]Říkal jsem že se v PC moc nevyznam takže fakt nevim kde najdu kondezátory na základce a jak udelam flash biosu zkusim prohrazet ty ramky atd co umim..[/QUOTE]
mno pokud se v pc moc nevyznas, urcite se poptej a sezen si nekoho , kdo ti alespon prakticky pomuze pri hledani problemu ;) Jinak se musis spolehnout na nase prispevky a hlavne na sebe, tzn. zacit hledat a ucit se krok za krokem co je to kondenzator, bios, atd...na internetu je toho vic nez dost.
mno pokud se v pc moc nevyznas, urcite se poptej a sezen si nekoho , kdo ti alespon prakticky pomuze pri hledani problemu ;) Jinak se musis spolehnout na nase prispevky a hlavne na sebe, tzn. zacit hledat a ucit se krok za krokem co je to kondenzator, bios, atd...na internetu je toho vic nez dost.
Tak hele prohodil jsem ty RAMKY a už jsem se do windowsu nedostal.Obevilo se logo windows xp pak černá obrazovka a najednou modra obrazovka z bílím psaním že windows zjistil nejakou chybu nebo co a ruzny kraviny pod tim.takhle mi to udelalo asi 5 krat.
a ted jsi je prohazel zpatky?
zkontroluj ty kondenzatory a pust dosovsky memtest - dost mozna bude chyba v RAM nebo zakladni desce. ten novy bios by taky neskodil
zkontroluj ty kondenzatory a pust dosovsky memtest - dost mozna bude chyba v RAM nebo zakladni desce. ten novy bios by taky neskodil
Ne psal jsem s notebooku ted jsem je dal zpet a zase jsem na svem pc a ty kondenzátory jsou v pohodě rovný všechny.a ten memtest si mám vypálit na CD a nabootovat?
[QUOTE=Domca333;50689]a ten memtest si mám vypálit na CD a nabootovat?[/QUOTE]
Ano, vypálit a nabootovat.
[QUOTE=mech13;50687]pust dosovsky memtest - dost mozna bude chyba v RAM[/QUOTE]
Nejedná se o žádný „dosovský memtest“ (ať tím je myšleno cokoliv), ale jednoúčelovou distribuci Linuxu běžící v textovém režimu sloužící k otestování pamětí. Když už, tak tedy linuxový memtest prosím.
Ano, vypálit a nabootovat.
[QUOTE=mech13;50687]pust dosovsky memtest - dost mozna bude chyba v RAM[/QUOTE]
Nejedná se o žádný „dosovský memtest“ (ať tím je myšleno cokoliv), ale jednoúčelovou distribuci Linuxu běžící v textovém režimu sloužící k otestování pamětí. Když už, tak tedy linuxový memtest prosím.
Aha ok později to udělam jinak ted jsem dal OC zpet na 1,7 a Lineage mi zase funguje takže to OC asi nebude.
[QUOTE=Domca333;50692]Aha ok později to udělam jinak ted jsem dal OC zpet na 1,7 a Lineage mi zase funguje takže to OC asi nebude.[/QUOTE]
To že ti jede teď, neznamená, že ti pojede i zítra :)
To že ti jede teď, neznamená, že ti pojede i zítra :)
[QUOTE=Ritchie83;50691]Nejedná se o žádný „dosovský memtest“ (ať tím je myšleno cokoliv), ale jednoúčelovou distribuci Linuxu běžící v textovém režimu sloužící k otestování pamětí. Když už, tak tedy linuxový memtest prosím.[/QUOTE]
[OT]a myslis si ze Domca333 vi co je to jednoúčelova distribuce Linuxu běžící v textovém režimu?:stupid je potreba taky nekdy nebyt hnidopich a prizpusobit se podle toho, komu radis. jediny co bylo potreba, bylo rozlisit memtest spusteny z win od toho ktery vypalis na CD a nabootojes ze neho - a tento ucel to imho splnilo[/OT]
[OT]a myslis si ze Domca333 vi co je to jednoúčelova distribuce Linuxu běžící v textovém režimu?:stupid je potreba taky nekdy nebyt hnidopich a prizpusobit se podle toho, komu radis. jediny co bylo potreba, bylo rozlisit memtest spusteny z win od toho ktery vypalis na CD a nabootojes ze neho - a tento ucel to imho splnilo[/OT]
Vypalit a nabootovat umim ale ted to delat nebudu protoze jsem rad ze si chvilku zahraji. :) Jinak diky všem za ochotu že mi radíte
zkus spustit wokna jen s jednou pameti a pak ji nechat poradne otestovat...mozna je chyba jen v jedne z nich
[QUOTE=mech13;50702][OT]a myslis si ze Domca333 vi co je to jednoúčelova distribuce Linuxu běžící v textovém režimu?:stupid je potreba taky nekdy nebyt hnidopich a prizpusobit se podle toho, komu radis. jediny co bylo potreba, bylo rozlisit memtest spusteny z win od toho ktery vypalis na CD a nabootojes ze neho - a tento ucel to imho splnilo[/OT][/QUOTE]
[OT]A? co ho označit jako „linuxový memtest, který vypálíš na CD a nabootuješ“, to by účel splnilo též a lépe. Vydávat Linux za DOS, nezlobte se, je dost urážlivé. Rozhodně nelze radit způsobem, který bude udržovat neznalé uživatele v bludu, že je-li to v grafickém režimu, je to Windows, je-li to v textovém režimu, je to DOS. Navíc počítače začíná používat generace, která DOS ani nezažila, tak proč rovnou nešířit osvětu v tom, že programy běžící na současných systémech (32b a 64b) mohou používat jak grafické, tak pouze textové rozhraní? (Další OT komentáře budu posílat už jen jako soukromé zprávy.)[/OT]
[OT]A? co ho označit jako „linuxový memtest, který vypálíš na CD a nabootuješ“, to by účel splnilo též a lépe. Vydávat Linux za DOS, nezlobte se, je dost urážlivé. Rozhodně nelze radit způsobem, který bude udržovat neznalé uživatele v bludu, že je-li to v grafickém režimu, je to Windows, je-li to v textovém režimu, je to DOS. Navíc počítače začíná používat generace, která DOS ani nezažila, tak proč rovnou nešířit osvětu v tom, že programy běžící na současných systémech (32b a 64b) mohou používat jak grafické, tak pouze textové rozhraní? (Další OT komentáře budu posílat už jen jako soukromé zprávy.)[/OT]
Na 100% je to zdrojem... má svý léta za sebou a undervoltuje. GF4Ti hodně zatězuje 3.3V větev. Přesně tahkle se mi kdysi projevovalo 300W Emko v kombinaci s Bartonem a GF4Ti 4200@4600.
3.V mi padalo na 2.5 a 5V na 4.3V.
Pokud máš tu možnost, vypůjči si 350W Fortrona PNF. Pamětem nastav 2,7V a nataktuj.
3.V mi padalo na 2.5 a 5V na 4.3V.
Pokud máš tu možnost, vypůjči si 350W Fortrona PNF. Pamětem nastav 2,7V a nataktuj.