Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Instalace M.2 disku RAID

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Zdravím všechny příznivce PC.
    I když je to opakované téma tak mám problém s M.2 diskem.

    Mám novou zkl.desku MSI Z270 Gaming M3.
    Upgradoval jsem Bios přes M-Flash na nejnovější verzi 7A62v14.
    A mám jen zapojený M.2 disk (samsung SSD 960 EVO 250GB) do spodního turbo M2/2 slotu.

    Problém je v tom že i když je zapnutá funkce M2 genie a postupuji podle třeba tohoto videa: obou jeho verzí jak man. tak s genie


    tak se zadrhnu na tom že po uložení změn v biosu a jeho opětovném načtení nezobrazí tabulka RST RAID Remapping finishet.
    Když si najdu uložiště tak mi to disk najde ale hlásí non RAID.
    V kolonce Settings\advanced\Intel(R)Rapid storage technology - nenabídne možnost Create RAID volume abych mohl pokračovat dle instrukcí.
    Disk se v této kolonce zobrazí ale nejde s tím nic dělat!!!

    Prosím o nějakou dobrou radu. Díky Moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    A máš tie disky DVA?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Ne nemám dva ale mám ho zapojený ve dolním slotu,druhém slotu (v biosuM.2/2) a nevím jestli je to problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    A ako chceš urobiť RAID z iba jedného disku?

    niečo si o tom prečítaj, napr. TU
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Pardon špatně jsem se vyjádřil.Jsem zelenáč.....
    Potřeboval sem pouze nainstalovat op.system na M.2 disk a pořád mi to nejde a nemůžu najít nikde postup
    jak na to.Musím to přenastavit v biosu a nemám páru jak u MSI na to....
    Chtel bych tam dostat win.7 z DVD. nebo přinejhorším win.10.
    Nemáte někdo odkaz na postup a nebo radu pls.
    Dik moc.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    1. Rozhodni se, který OS chceš instalovat. Máš už koupený klíč?
    2. Stáhni si z webu Microsoftu utilitu na vytváření bootovací flashky (nevím co tobě, ale mně přijde instalace přes flashku jednoduší než přes DVD)
    3. Flashku dej do počítače a zapni ho
    4. Měl by se objevit průvodce instalací, odsud to zvládne i necvičená opice
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Instalovat win. umím!!! Ale win.7 na M.2 disk není jen tak....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,092

    Proc? Staci stahnout spravnou flesku (viz. nations112 z PC-H).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Instalace na M.2 disk je úplně stejná jako na jakýkoliv jiný SATA disk. Sám jsem jednu před pár týdny dělal, postup je úplně stejný jako u běžné instalace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2017
    Příspěvků
    6

    Jo to je opravdu stejná až na to že musíš trošku přenastavit BIOS a taky pokud máš starší Win 7 tak tam nemáš ty správný ovladače.....
    Mimochodem dikec - zsdx - tvůj krátkej odkaz vyřešil spustu mých problémů....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    "Ovladače" (spíš teda utilita od výrobce) není potřeba, tu si můžeš (nebo taky nemusíš) nainstalovat až bude zavedený OS.
    Pro samotnou instalaci nemusíš v BIOSu přenastavovat nic, můžeš ho použít tak jak je. Po instalaci utility od výrobce si disk sám změní nastavení dle svých potřeb (vypnout TRIM atd.).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zrcadleni disku RAID 1
    Od fablok v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-08-2015, 13:54
  2. Testování disků v RAID 1 - dva disky
    Od Jirka_T v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-09-2008, 22:52
  3. RAID: RAID pole disků - zkušenosti, názory
    Od kane.shw v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 25-07-2008, 03:34
  4. RAID Gigabyte P35-DS3R a instalace visty
    Od `xXxTRA v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 16-07-2008, 18:44
  5. Instalace OS na RAID
    Od inochee v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2008, 18:41