reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Bleskovky  |  Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Google News  |  Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak  |   Svět mobilně
Proč mít u nás profil?

Téma: Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč

Snakez (5)|6.2.2018 00:01
Co chci upgradovat : Procesor, ram a ssd

Aktuální konfigurace: CPU - Intel G4560
Chladič - SilentiumPC Spartan 3 LT HE1012
Základní deska - GIGABYTE B250M-D2V
Ram - Kingston 8GB DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series
GK - ASUS EXPEDITION GeForce GTX 1050TI O4G
Zdroj - Fortron SP500-A
HDD - Seagate Barracuda 1tb

Další komentář:
PC mám převážně na hry World od Warcraft, world of tanks, overwatch, Battlefield 1 ... Ale občas zahraju i novější. Aktuálně mi vyhovuje i když u novějších her sem tam snizuju detaily.
Grafiku bych koupil až budou rozumné ceny, otázka jestli se vyplatí teď do současné desky pořídit i5 a za zbytek bych vzal SSD a este jednou 8gb ram nebo rovnou novou desku a ryzen 5.
Donald64 (702)|6.2.2018 14:54
Trochu mi uchází pointa toho, koupit si PC a za pár měsíců měnit CPU a desku. Dle mého názoru jsou právě tyto 2 komponenty základem počítače na mnoho let dopředu, v opačném případě to považuji za mrhání finančními prostředky. Každopádně k upgradu.

Grafiku, jak sám píšeš, neseženeš. Procesor má k současné grafice dostatek výkonu, takže pro čistě herní účely je jeho výměna zbytečná (může mít smysl v MMO s velkým množstvím hráčů na jednom místě - lze snadno ověřit přes MSI Afterburner, zda jsi limitován CPU nebo GPU). RAM tě hodně limitují? Pro herní účely je 8GB na tuto sestavu celkem OK a za současných cen bych, pokud to není vyloženě nutné, ještě vydržel. SSD je však velice dobrý nápad, jsem pro https://www.czc.cz/adata-ultimate-su800-256gb/197807/produkt
Snakez (5)|7.2.2018 22:13
PC je sice jenom asi rok starý, ale měl sem možnost ho koupit a nízkou cenu od kámoše, který se stěhoval do ciziny s tím, že tam si pořídí už něco lepšího.
Jedná se mi o to, že kdybych v budoucnu pořídil lepší grafiku napr 1070 tak už si myslím, že ji bude brzdit procesor. Proto by mě zajímalo zda je ryzen 5 o tolik výkonnější než i5. Nerad bych třeba za rok +/- kupoval grafiku a zároveň i desku a procesor protože bych už nesehnal i5 nikde skladem pro tuhle desku
Donald64 (702)|8.2.2018 10:39
Intel vždy s novou generací CPU dále vyrábí i prodává tu starou, takže můžeš bez problému koupit jak Coffee Lake, tak Kaby Lake a ještě se doprodávají Skylake. Mimo to procesory jsou skoro neporuchové a může být proto výhodnější sáhnout po bazarovém kousku.

i5-7x00 je ke GTX 1070 celkem OK, jsou hry, kde tě bude brzdit grafika, ale i hry, které by chtěly silnější CPU. Pak záleží na tom, co plánuješ hrát. Ryzen je velice dobrý CPU pro rendering a streamování, ovšem pro čistě herní účely je Intel o něco lepší. Zanedlouho také vyjde refresh Ryzen, který bude mít vyšší takty.

V budoucnu budeš pořizovat ale už spíše GTX 2070 a k ní bych uvažoval už o 6 jádrovém CPU (i5-8x00 nebo Ryzen 1600/2600), ale měl by stačit i i7-7700, kdybys ho sehnal za dobrou cenu.
Snakez (5)|9.2.2018 02:01
Take to vidim asi tak, ze ted co se divam na aukro tak vemu i7 skylake nebo nebo Kaby Lake.. u Coffee Lake sem opet limitovan deskou, protoze podle stranek vyrobce neni podporovan a je potreba novejsi chipset. Takze pomer cena/vykon uz by se nevyplatilo investovat asi do desky + procesor kaz desku mam na o par procent horsi cpu.
Donald64 (702)|9.2.2018 13:51
Heleď ono jsi celkově současnou sestavou dost omezen. Zdroj je kvalitativní minimum, do kterého bych si kartu s TDP nad 120W (GTX 1060) nezapojil. Deska nemá chlazenou kaskádu, což při osazení silnějšího CPU a bez ofukování desky ventilátorem (z chladiče) může mít špatný vliv na její životnost. Dále jsi neuvedl case, která by sice snad v každém případě finální sestavu uchladit měla, otázka je s jakým hlukem.

Možnosti levného upgradu jsou tedy omezeny, a pokud z toho chceš udělat opravdu nějaké "dělo", tak popřemýšlej i nad variantou prodeje současné sestavy a koupě něčeho úplně nového.
Snakez (5)|28.2.2018 19:34
Tak sem popřemýšlel nad prodejem současné a vznikl z toho nový PC. Z původní sestavy použiji pouze chladič na cpu a grafiku. Vytvořil sem něco takového https://www.czc.cz/904v7deopgga49saefsamgbiv3/seznam tak snad to bude fungovat dobře nebo byly by nějaké připomínky?
dom324 (306)|28.2.2018 21:14
B350 Tomahawk za 2,6k ne, je to dobrá deska, ale má stát spíše okolo 2,2k. Buď bych vzal Asrock Pro4 nebo připlatil na MSI B350 Gaming Pro Carbon/MSI Krait nebo Asrock X370 Gaming X/Killer.