Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: MB Foxconn- máte zkušenosti?

  1. #1

    zeW zeW je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    16

    Má někdo zkušenosti s deskami značky Foxconn?
    Možnosti přetaktování, kvalita? dopuručení či odrazení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    nějaký konkrétní model?

    Já na Foxconn pohlížím kladně, ikdyž jsem ho v ruce ještě neměl
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    zeW zeW je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    16

    konkrétně by mě zajímal Foxconn N570SM za necelych 1900,- se mi zda slusne vybavena:
    NF570SLI
    RAID 0, 1, 0+1
    2xGB LAN
    FW

    taky se mi hodně líbí 2 konektory ATA133, protoze do prvniho mam starou DVDRW a do druhyho starej HDD.

    link u TS Bohemia
    http://barbone.tsbohemia.cz/index.as...GB%20LAN%20ATX
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od zeW Zobrazit příspěvek
    taky se mi hodně líbí 2 konektory ATA133, protoze do prvniho mam starou DVDRW a do druhyho starej HDD.
    a vis o tom, ze na jendom dratu (=konektoru) muzou byt dve zarizeni?

    jinak mel jsem foxconn desku s VIA chipsetem a nejaka slava to nebyla, par chybycek (neco byly i vaznejsi chyby) jsem nasel, ale nic to nemenilo na faktu, ze k ucelu ke kterymu ta deska byla navrzena dostacovala a fungovala... ale to byl totalni low-end, podle toho bych nic nesoudil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od mech13
    a vis o tom, ze na jendom dratu (=konektoru) muzou byt dve zarizeni?

    jinak mel jsem foxconn desku s VIA chipsetem a nejaka slava to nebyla, par chybycek (neco byly i vaznejsi chyby) jsem nasel, ale nic to nemenilo na faktu, ze k ucelu ke kterymu ta deska byla navrzena dostacovala a fungovala... ale to byl totalni low-end, podle toho bych nic nesoudil.
    Pokud je možnost tak já NIKDY nedávám dvě zařízení na jeden kabel...a ony ty dva se pak hodí...

    obecně taky Foxconn nevidím jako špatnou firmu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Já mám IDE konektory v BIOSu už půl roku zakázané, vůbec je už nevyužívám...kdyby na desce nebyl žádný IDE tak mi to vadit nebude

    Jinak se nevyplácí posuzovat jen parametry a cenu.
    Já minulý rok koupil ASUS M2NPV-VM za těžce vydřené prachy a byla fakt úžasná (myšleno ironicky).
    parametry super, super cena, nikdo ji neměl tak jsem ji bral.

    neříkám, že desky do 2 000 jsou sux, ale hodí se jen do low-endu kde na výkonu nezáleží.

    M2NPV-MV měla oproti M2R32-MVP operační paměti při stejných parametrech asi o 15% pomalejší...

    Jestli zvažuješ desku pro AM2 tak jednoznačně M2R32-MVP
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    zeW zeW je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    a vis o tom, ze na jendom dratu (=konektoru) muzou byt dve zarizeni?
    Ano, ale nechce se mi davat na jeden kabel ATA DVD a ATA HDD, navic konektory pro pripojeni jsou blizko u sebe, tudiz nemuzu disk nebo DVD dat kam chci (kam patri).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    zeW zeW je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Já mám IDE konektory v BIOSu už půl roku zakázané, vůbec je už nevyužívám...kdyby na desce nebyl žádný IDE tak mi to vadit nebude
    Jak je vyse uvedeno mam disk a DVD na ATA a jenom proto, ze to ma starsi pripojeni to nevyhodim, takze min. jeden IDE konektor je pro me podminkou, dva velkou vyhodou.

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Jinak se nevyplácí posuzovat jen parametry a cenu.
    To urcite ano, proto se ptam na desky Foxconn, jestli to stoji jit do toho
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od zeW Zobrazit příspěvek
    To urcite ano, proto se ptam na desky Foxconn, jestli to stoji jit do toho
    Do desky za 1900 imho ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od zeW Zobrazit příspěvek
    Ano, ale nechce se mi davat na jeden kabel ATA DVD a ATA HDD, navic konektory pro pripojeni jsou blizko u sebe, tudiz nemuzu disk nebo DVD dat kam chci (kam patri).
    [OT]pokud jsou konektory na dratu blizko u sebe, je dobry figl drat otocit - bezne asi davas ten vzdaleny konektor do MB a ty blizko u sebe do mechanik/disku... nekdy se hodi dat na ten vzdaleny CD-ROMku a ty dva blizko u sebe do disku a MB...
    jinak ale dva kanaly proc ne, kdyz treba potrebujes pripojit treti IDE zarizeni, nemusis jedno odpojovat atd...[/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    Foxconn NIKDY mam od nich dosku a je to carach...nikdy mi nic neslo poriadne....prave kupujem novu a som rad..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od poar Zobrazit příspěvek
    Foxconn NIKDY mam od nich dosku a je to carach...nikdy mi nic neslo poriadne....prave kupujem novu a som rad..
    Kdyz uz timhle tonem tak by vubec nebylo od věci napsat jakou desku. Jestli je to 3+ roky starej kšunt tak je to celkem irelevantní. A jestli je to něco aktuálního tak sem s názvem a konkrétníma stížnostma, ať si rozšíříme obzory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    neříkám, že desky do 2 000 jsou sux, ale hodí se jen do low-endu kde na výkonu nezáleží.
    Jj naprostej souhlas. Pokud chceš taktovat, tak to chce dražší model kde jsou použité lepší součástky kvuli stabilitě napětí. Co já vím tak kolem taktování panuje takovej názor že kvalitní deska je tak od 3-3,5 tisíce nahoru. Ja jsem si koupil od GB desku P965 DS3 r3.3 a dle testů co jsem četl tak kandíky a takové ty věci tam jsou stejné jako u jejich High End modelů a to je deska za cca 2300 včetně daně http://www.barbone.cz/obr.asp?id=62544 a tady je výkonejší model http://www.barbone.cz/obr.asp?id=55301
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nejaky konkreti rady uz asi moc nepomuzou, rekl bych ze behem toho pul roku uz neco vybral, takze pokud v teto stare diskuzi pokracovat, tak bych zustal v obecnejsi rovine a to u kvality foxconnu

    at nejsu uplne OT tak doplnim to co jsem psal uz mnohem driv - ty chybky byly ruzny neshody a neodladenosti v BIOSu - v jedne verzi biosu sla nastavit frekvence RAM, v nejnovsi verzi to uz ale neslo, nektery nastaveni nereagovalo uplne jak melo... tusim ze podle vsech zminek v manualu nebo na webu deska mela mit PCI-lock (nebylo to napsano primo ale vypadalo to tak) ale ani za boha jsem ten lock nezprovoznil. na druhou stranu kdyz se do ni napral procesor, ramka a grafika a clovek chtela aby to fungovalo, tak to fungovalo. byla to ale low-end deska, chtelo by to konkretni zkusenosti s nejakou lepsi
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-03-2009, 16:50
  2. Máte zkušenosti s Asus Eee apod...
    Od PMaXX v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 22:46
  3. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 01:07
  4. DDR2: Jaké máte zkušenosti s chladiči pamětí ?
    Od OdMajkla v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-05-2008, 07:33
  5. máte někdo zkušenosti s notebooky ADVENT?
    Od vojca v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-11-2006, 12:31