Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 34

Téma: Jakou desku a CPU pro medium server

  1. #16
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pokud dáš SCSI řadič na PCI tak rozhodně nevyužiješ potenciál těch disků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    Povis nam uz k cemu bude ten server? Router, firewall, mailserver, webserver, file server, DB server, aplikacni server, DNS server, backup server, proxy server, SOHO server?
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 04-10-2007 v 15:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Adaptec PCI 32 bit Fast SCSI Controller pro HDD

    FAST SCSI?????? nema to nahodou 10MB/s a 50pin??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    61

    SCSI pro HDD je wide (68 pin)

    Nevím kam ho zařadit, bude to mezi serverem a work station.

    PC bude používáno na grafické práce, kde budou zapojeny skenery, tiskárny a plotr a všechny mechaniky, které nejsou až tak obvyklé. Bude se na měm i spracovávat grafika (spíše dolaďovat v Adobe Photoshop, Corel Draw,...).
    Bude na něm napojeno 5PC, na kterých se bude pracovat a výsledky budou ukládány zde. Odkud pak bude přístup pro ostatní.

    Dalo by se říci, že to bude taková křižovatka. Protože pokud někdo přinese data, bude se to ze serveru dále rozesílat. Zároveň se bude na něm i pracovat a pojede téměř vkuse.


    Mám na to 5 týdnů, abych to dal dohromady.
    Jeden z požadavku je, aby byl v béžové barvě. V nejhorším bych nechal skříň přestříkat. Nemá to být rack, spíše extra big tower.
    Nepodařilo se mi najít moc skříní, které by měly dost pozic (zatím jsem našel jen Chieftec JS-1500). Kdybyste měli nějaké typy, napište mi je prosím.

    Co se týká základní desky, vůbec nevím co tam dát. Asi socket 775.
    Deska by měla mít 3xPCI, 2XPCI-E ten krátký, PCI-E pro grafiku, ideálně 2 konektoty pata, minimálně 4 sATA.

    Co se týká zdroje myslím si, že od 800W.
    Také navím co je lepší jestli Enermax Galaxy nebo raději Chieftec MRW-6420P 2x420W.
    Naposledy upraveno uživatelem ondra_v: 05-10-2007 v 11:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No to bude docela problém, těch věcí je moc. Budeš potřebovat 5 PCI slotů (2 x SCSI řadič, TV + Video karta a jeden IDE řadič na všechny ty disky a mechaniky). Fakt mě nenapadá deska, která má 5 PCI, SATA, PCIe ...

    Podle mě to půjde dost obtížně. Já bych navrhoval, všechny ty exotický mechaniky, šuplíky na disky (stejně se to používá jednou za čas), skener, tiskárnu a plotr. dát do nějakého staršího PC, kde máš už v základu 2 x PATA konektor, spoustu PCI slotů pro řadiče atd. Do tohoto "serveru" koupit 2(3) x SATA 500 GB disk na ty zálohy, ty SCSI tam nech třeba na systém a pro Photoshop, DVD-RW, nějaký ten šuplík a to je vše. Stačí ti běžná základní deska, ve skříních budeš mít taky větší výběr .....
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 05-10-2007 v 11:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    61

    Já jsem si již domlouval, když by dali novou TV kartu a tuto stávající by dali jinde, a trochu bych udělal ,,škatule hejbejtese´´ tak je to stále na 3xPCI. Nejdříve mám zajistit skříň, chtěl bych to udělal do příštího týdne. Jejich požadavky jsou přesně specifikované, ale komplikovaně proveditelné. Doufám, že se mi to podaří vyřešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nejvíc mě rozesmála ta béžová barva ... s tím sem se v požadavcích na server ještě nesetkal. Jaké jsou ty přesně specifikované požadavky?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    61

    Bude to ve větší kanceláři, všechno je laděno do bíla. (LCD eizo CG19, i telefony,...)
    Požadavek: všechno nacpat do jedné skříně, stabilita, kvalita, má to být pěkné-to rozesmálo i mě.
    Další drobnosti třeba automatické regulátory otáček -budu muset složit stavebnici F-KH138 od GME, barevné kabely vevnitř.
    Ke klávesnici dát FingerPrint a další takové,....

    Pro mě je problém nyní vybrat desku, vhodné CPU, case a vhodný zdroj.
    Naposledy upraveno uživatelem ondra_v: 05-10-2007 v 12:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    co je k takovym silenym pozadavkum vede? mnohem lepsi by bylo udelat jeden server na kterym se nebude delat a hodit ho nekam kde se na neho nebude nikdo divat at bezi non-stop a zvlast pracovni stanici na vsechny ty TV a photoshopy... dost mozna by to vyslo i levnej. kdo tu silenost vymyslel? nejaky manager? nebo uklizecka?

    pokud na tom fakt trvaji (nenapadaji me duvody proc by to nemohlo jit jinak) tak bych zacal vyberem desky a skrine, cpu a zdroj pak uz bude celkem drobnost (u takove silenosti bych nehledel na intel x amd ale bral co se najde)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od ondra_v Zobrazit příspěvek
    Bude to ve větší kanceláři, všechno je laděno do bíla. (LCD eizo CG19, i telefony,...)
    Požadavek: všechno nacpat do jedné skříně, stabilita, kvalita, má to být pěkné-to rozesmálo i mě.
    Další drobnosti třeba automatické regulátory otáček -budu muset složit stavebnici F-KH138 od GME, barevné kabely vevnitř.
    Ke klávesnici dát FingerPrint a další takové,....

    Pro mě je problém nyní vybrat desku, vhodné CPU, case a vhodný zdroj.
    CPU neřeš, to prostě vezmeš podle desky a peněz. Zdroj, no jestli to má být tiché a hezké, tak co třeba nějaký Enermax Liberty s cable managementem? Já myslím že 500 W stačí (není tam žravá grafika), pokud zbydou peníze můžeš koupit 620 W. Ten Chieftec MRW-6420P 2x420W bude hlučný, 4 x 40 mm větráky - to bude hukot. Bedna - asi budeš muset oželit všechny ty mechaniky, protože serverové bedny jsou všechno možné jen ne designově "líbivé". Desku, nějakou s třemi PCI sloty, s775 pro C2D, pasívní chladič, největší výběr je asi s čipsetem Intel P35. OC netřeba, hlavně kvalitní provední - kondíky, zdroj napětí atd. Než budeš skládat ten regulátor, nezapomeň že deska umí několik větráku regulovat sama, třeba to bude stačit. Barevné kabely vevnitř - mám to chápat tak, že má být v bedně okno???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    61

    Barevná sladěnost je asi profesionální deformace.
    Jinak požadavky si vymyslel zástupce ředitele.
    Bedna nebude mít okno. Předpokládám, že se vzhlédl v nějakém starším serveru IBM ci HP a chce tento desing použít do moderní výkoné mašiny. Server RACK mají ve sklepě.

    Jaká platforma je lepší AMD ci Intel na stabilitu.

    Bude to velká skříň, když se tam má toho tolik nacpat, ale našel jsem pouze JS-1500, nic podobného, nic většího jsem nenašel (napří. na výšku, aby to mělo více pozic).

    Pak jsem našel desky na Intel
    ASUS MB P5K PREMIUM
    MSI PN SLI PTATINUM nForce 650i SLI

    je tato výrazně lepší?
    DFI LanParty UT P35-T2R - Intel P35
    Naposledy upraveno uživatelem ondra_v: 05-10-2007 v 17:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Asi intel, kvuli lepsim chipsetum. jinak to co stavis je imho nekoncepcni bastl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    61

    Teď mě napadlo tam dát AMD Opteron do patice AM2 a říct mu že má server, že se to do běžné stanice nepouživá. Ale potřebuji vědět, zda by to bylo srovnatelné s Intel core 2 duo.

    Desky na AM2 jsem našel jen levnější, myslíte že jsou také kvalitní?
    MicroStar K9N SLI Platinum - nVidia nForce 570 SLI
    Asus M2N-SLI DX nForce 570


    Na socket 775 jsem ještě našel
    Abit IP35 - Intel P35
    DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL - Intel P35
    DFI Infinity P965-S/G - Intel P965
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od ondra_v Zobrazit příspěvek
    Ale potřebuji vědět, zda by to bylo srovnatelné s Intel core 2 duo.
    Jj, samozřejmě do serveru to můžeš srovnst, jen u K8 potřebuješ mnohem vyšší takty pro stejnej výkon...u serveru díky FB-DIMM to vyjde se spotřebou nastejno, ale u desktopové desky by AMD bralo víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    samozdrejme ze by to slo, ale mel bych velky strach dat tam desku s nForce a na ni dat TV kartu, nejake ty radice a kdo vi co vsechno... nForce funguje bez problemu s beznymi komponentami ale casto miva problemy s kompatibilitou exotictejsich kousku a toho bych se zde bal vic nez hodne
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jakou desku pro SLI
    Od Black tgfh v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-07-2008, 20:45
  2. Jakou desku do 2 000?
    Od Nobuo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 20-07-2007, 19:46
  3. Jakou desku ?
    Od _hellma_ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-03-2007, 22:23
  4. Jakou desku??
    Od Kupka Jiří v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-01-2007, 02:38
  5. jakou desku
    Od badyk v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 27-10-2006, 13:23