Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Jaký monitor místo Samsung 245T?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2018
    Příspěvků
    4

    Můj letitý Samsung 245T se odporoučel, tentokrát ho asi ještě opravím (zrovna ho mám rozebraný) ,ale pomalu se začínám poohlížet po náhradě.
    Samsung 245T je ISP 24" 1920x1200 čímž je náno požadované minimum, respektive rád bych něco co ho ve všech parametrech překoná.
    Protože začínám hůře vidět rád bych něco o fous většího,
    Něco co bude mít ve všech směrech min stejné respektive raději lepší rozlišení.
    Něco z čeho nebudu mít v noci unavené oči, to bylo to jediné co jsem vytýkal 245T, i při minimálním jasu to bylo moc světla.
    Něco vhodného na kreslení (CAD)
    Něco s solidním podáním barev.
    Něco s mechanickou konstrukcí a odolností min na úrovni 245T, žádný třesoucí se plasták.

    Bohužel, když jsem narychlo vyfiltroval monitory zjistil, jsem že výběr je dost mizerný. jako by se kvalita vytratila.

    Vypadl na mě
    SAMSUNG LCD 27" LC27H711QEUXEN prohnutý monitor 2560x1440 VA je to prohnuty VA panel, ale přijde mi to tak torchu jako vtim, s pouze dvěma vstupy
    SAMSUNG LCD 32" S32D850 monitor 2560x1440 MVA to by sad už šlo, ale nevím zda 32" iž mení moc a ani jak je na to MVA s obrazem.
    DELL U2715H LCD 27in monitor ISP ,ale zda se solidní,ale nemám s DELL zkušenosti
    SAMSUNG LCD 32" LC32H711QEUXEN prohnutý monitor 2560x1440 VA vlastně větší verze prvního v senamu se stejnými výhradami
    HP LCD 27" Z27s monitor [J3G07A4] (27in IPS, 6ms, 3840x2160, 300cd, HDMI+DPort) to by se mi snad i libilo ,ale ta cena ...

    Doporučte něco jiného, případně co byste si pořídili vy?

    K některým monitorům bych musel koupit i grafiku, protože mám stále Nvidii z 9 řady, pouze s HDMI a DVI výstupem.
    Opět bych bran Nvidii ideílně s pasivním chlazením a 4GB RAM, ale co jsem tak koukal ono to dnes u grafik není o výběru, ale zda člověk vůbec něco sežene :-)

    Děkuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Chceš pěkné barvy = chceš panel s Quantum Dots.
    Tím pádem bych bral jeden z těch Samsungů C27H711 nebo C32H711. Těch 32" je na zvážení, protože QHD je na 32" málo (hrubý rastr), ten 27" bude podle mě ideál.
    Jediná skoda je, že nemá 144Hz, ale to pro tebe nejspíš nebude problém - nepsal jsi hraní her.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2018
    Příspěvků
    4

    Dik za typ, také jsme nepochopil proč má ta 32 pouze 2560x1440. WQHD 3440x1440 má až 34" verze tedy SAMSUNG LCD 34" LC34F791WQ , což mi za ty prachy příjde dost, pravda, je to 100Hz panel, ale porad je to monitor jen s dvěma HDMI vstupy a dát za to přes 20k Kč ....
    Pravda 34" 21:9 s takovým rozlišením by umožnila v CAD pracovat jakoby s dvěma monitory na jednom, ale tak nějak bych při těchto penězích čekal více vstupu a trochu solidnější konstrukci
    Asi ještě mrknu na EIZO, nějakou 27" bych snad zvládl ufinancovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    85

    Citace Původně odesláno od Berger Zobrazit příspěvek
    Pravda 34" 21:9 s takovým rozlišením by umožnila v CAD pracovat jakoby s dvěma monitory na jednom
    Citace Původně odesláno od Berger Zobrazit příspěvek
    WQHD 3440x1440
    Já mám tuto velikost a rozlišení (iiama PL3490WQ neprohnutý) už víc jak dva roky a nemůžu si to na práci v AutoCADu vynachválit a jako druhý monitor jsem nechal starý Dell U2713HM (předchůdce toho Dellu co píšeš), na něm jsem před tím dělal a taky si jej chválím. Jdou dobře snížit jasy aby nebolely oči (kreslím na světlém pozadí) a rozlišení je optimální aby byly čáry čitelné a ikony tak akorát velké.

    S obojím velká spokojenost (mimo AutoCAD ještě 3D MAX a stříhám video).

    Kolega si koupil před nedávnem Samsunga 27" s UHD rozlišením a nepodařilo se nám to nastavit ve Win7 pro AutoCAD tak, aby to bylo použitelné. Svinovací rolety (typicky vrstvy, čáry apod) měly texty překryté a nebylo to čitelné. Z monitoru jsou tak nadšení jeho synové na hry a on pořídil jiný. Možná ve Win 10 už to bude lepší ale pro Win 7 je to příliš velké rozlišení na malé úhlopříčce. Takže jenom varování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2018
    Příspěvků
    4

    Špatné interpolace a čitelnosti ve Windows 7 se bojím u HP LCD 27" Z27sr [J3G07A4] (27in IPS, 6ms, 3840x2160.
    Plus bych zřejmě musel kupovat novou grafiku a víte jak to dnes je s nabídkou rozumných grafik , respektive jakýchkoliv grafik :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Na 24" je ideál FullHD.
    27" QHD.
    32" 4K.
    Jiné kombinace mají buď nečitelné písmo nebo moc hrubý rastr.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    85

    Citace Původně odesláno od Berger Zobrazit příspěvek
    Špatné interpolace a čitelnosti ve Windows 7 se bojím u HP LCD 27" Z27sr [J3G07A4] (27in IPS, 6ms, 3840x2160
    Na tomto monitoru nelze seriózně provozovat AutoCAD - vyzkoušeno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2018
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od arkij Zobrazit příspěvek
    Na tomto monitoru nelze seriózně provozovat AutoCAD - vyzkoušeno.
    Tak nějak jsem to čekal a škrtám ho.
    Poohlídnu se po něčem s 3840x2160,ale ve velikosti tak 32".
    Naštěstí se mi podařilo 245T opravit tak a výběr mám relativně čas a prostor.
    Mimochodem po hw stránce Samsung respektive jeho dodavatelé odvedl u 245T dobrou práci. Deska zdrojů je osazena výhradně japonskými kondenzátory od Nippon Chem, a tyto jsou i patřičně dimenzovány tedy návrh nebyl dělán na max zatížení a tak májí i po řádově desetitisíci hodinách provozu 90% nominální kapacity a více než slušné ESR. Všechny výkonové THT součástky jsou osazeny do otvorů s nýty .
    HV zdroj , pro buzení CCFL je osazen výhradně keramickými C a i 12ks HV transformátorů je správně dimenzováno a není ani tepelně přetěžováno.
    Abych jen nechválil závada byl v klasickém studenáku , ale to jde spíše na vrub vnuceného bezolovnatého pájení což není výmysl Samsungu ,ale soudruhů z Brusele.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Jaky monitor?
    Od PadreCZ v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2012, 15:28
  2. Monitory: Jaký monitor?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 13:18
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-08-2008, 03:32
  4. 3,5" HDD SATA: Jaký Samsung 1TB, 32MB nebo SAMSUNG F1 640GB, 16MB?
    Od zeW v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-05-2008, 13:45
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-01-2008, 01:24