Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Instalace XP-ASUS p4S533-MX

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    7

    Dobrý den,mám nově starou bazarovou desku ASUS p4S533-MX,instaloval jsem w-xp, na začátku to hlásí něco jako "no emulation ATAPI pro CD....zmáčkni libovolnou klávesu", když rychle zmáčknu klávesu, instalace se rozeběhne, když mi to trvá, už ne, zasekne se to. Ale budiž, mám ten problém, že přes ty nějaký kroky v instalaci dojde i ke kopírování souborů z CD, který následuje restartem, ale po něm se samotná instalace nespustí, ale začne to všechno znovu: nejdřív to zahlásí, že systém už je, zda přepsat soubory a tak. Nevím, v čem může být problém (deska má BIOS nějakej v.1.0 - pomohl by novější? Ani s tím nemám zkušenosti, jak se aktualizuje, ale viděl jsem v BIOSU nějakou volbu na aktualizci, asi by stačila disketa a spustit to. Zkoušel jsem po zkopírování w-XP souborů vypnout bootování z CD, ale z disku to nenabootuje. Napadlo mě vytvořit si bootovací disketu do DOS, nebo, jestli by pomohlo zkopírovat instalačky do HDD a instalovat z něho. Zatím hodně tápu, takže uvítám každý názor, moc děkuju všem.
    Ještě dodávám, že mám starý IDE kabely, ne ty 80 žílový. Může být nějaký problém s HW?? A ještě jeden dotaz, jde inastalční CD wXP zkopírovat na disk a instalovat z disku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jdi při restartu do BIOSu (po překopírování těch souborů) a nastav:
    first boot: HDD

    Můžeš taky pro jistotu projet RAMky memtestem
    http://www.memtest.org/
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 27-09-2007 v 11:35
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Mozna by ti pomohlo mit HDD i CD mechaniku na jednom IDE kabelu Potom pri restartu prejdi do BIOSu a zmen bootovaci sekvenci, jak pise tgfh....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6

    zdravim ,píšuvám ohledně problému.
    dnes sem chtěl aktualizovat bios přez prográmek přímo od ASUSU a diž sem provet aktualizaci Asus P4S533-MX tak mi to neaktualizovalo bios ale vyhodilomito tohle:

    Award BootBlock BIOS v1.0
    Copyright (c) 2000, Award Software,Inc.

    Bios ROM checksum error

    Detecting Floppy Drive A: Media...

    DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER


    můžetemi někdo pls poradit co z tim mam dělat??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    eraser

    Hmm, a máš zálohu predchádzajúcej verzie BIOSu...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ja myslim, ze to stavajici BIOS neprepsalo, protoze nesouhlasi velikost (treba se pletu).... pipa nejak speaker? Zkousel si reset BIOSu jumperem?
    Btw. taky by mohla byt slaba baterka....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6

    starší verzi nemam ale dá se sosnout na stránkách výrobce, ale nemam instalační cd k Z.K., tak že nevim co z tim...
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 05-10-2007 v 13:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Napiš verzi na kterou jsi to přeflashoval a verzi předchozího biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6

    verzi biosu nevim,ten program od asusu si nasel automaticky verzi novou kterou mel nahradit stavajici bios na novejsi...co se s tim da delat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od DJMIsi Zobrazit příspěvek
    ...DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER...
    tohle znamená obvykle špatnou disketu nebo na ní vůbec není nic k bootování; nepotřebuje ten flashovač spustit z DOSu...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od DJMIsi Zobrazit příspěvek
    ...ten program od asusu si nasel automaticky verzi novou kterou mel nahradit stavajici bios na novejsi...co se s tim da delat?
    Ja som tiež obnovil BIOS s programom od ASUSU a mebol s tým žiadny problém jednoducho stiahlo novú verziu BIOSU reštartovalo PC a všetko išlo v poho...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    eraser

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Ja som tiež obnovil BIOS s programom od ASUSU a mebol s tým žiadny problém jednoducho stiahlo novú verziu BIOSU reštartovalo PC a všetko išlo v poho...
    To si zrejme robil z Windows prostredia, mám pravdu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    To si zrejme robil z Windows prostredia, mám pravdu?
    Presne ako hovoríš už som to tak zrobil párkrát.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 07-10-2007 v 20:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    eraser

    No a to si práve nie som istý, či DJMIsi nekončí len na tej predPOSTovej obrazovke, takže by potreboval vhodný BIOS na diskete. Mimochodom, vraj to tiež aktualizoval pomocou tej Asus utilitky a tá si našla vhodný BIOS...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    ....takže by potreboval vhodný BIOS na diskete. Mimochodom, vraj to tiež aktualizoval pomocou tej Asus utilitky a tá si našla vhodný BIOS...
    Nemôže to byť aj tým že každá verzia BIOSU môže mať nastavenia úplne inakšie ako pôvodná
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Asus X55A instalace WIN 7
    Od sobtik v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 25-07-2013, 16:41
  2. ASUS 1215B - Instalace windows
    Od PekPek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-04-2013, 22:39
  3. Instalace Windows na Asus K52F
    Od Predator5552 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-05-2011, 23:25
  4. Intel Q9300+ASUS P5W DH DELUXE = nestabilita,problémy,nemožnost instalace OS
    Od noegoncz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 12-05-2010, 02:16
  5. Základní desky: ASUS P4S533-MX“
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-04-2008, 13:13