reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Bleskovky  |  Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Google News  |  Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak  |   Svět mobilně
Proč mít u nás profil?

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

sprocha (4)|26.3.2018 19:06
Co chci upgradovat : Výkon

Aktuální konfigurace: CPU - Intel Core i5-3570
Základní deska - GIGABYTE GA-Z77-D3H
Ram - Kingston 8GB DDR3 HyperX blu
GK - AMD Radeon R9 series Sapphire Dual-X R9 270
Zdroj - Seasonic SS-430GB Active PFC F3
HDD - Intel SSD 520 Series 120GB + klasický plotnový WD na fotky apod.
Case - Cooler Master storm scout

Další komentář:
Zdravím místní odborníky, prosím o radu, zda má smysl do stávajícího PC investovat, jestli je možnost něco vylepšit nebo do něj už neinvestovat a začít šetřit na nový stroj? PC mám převážně na hry War Thunder, World of tanks apod. Zatím mi hry na PC jedou, ale na nižší detaily...
Děkuji.
Donald64 (702)|26.3.2018 20:17
Sestava je stále celkem dobrá. Pro hraní na vyšší detaily je potřeba jen nová grafika. Ideální by pro využití potenciálu CPU byla GTX 1060 6GB, ale ty karty jsou teď děsně předražené kvůli kryptoměnám. Trochu by sis polepšil i s GTX 1050 Ti, ale ty jsou také cca o 1 500Kč dražší, takže jsou nyní možnosti upgradu dost mizerné. Jestli to máš primárně na hry a na upgrade nespěcháš, tak bych počkal, zda se v horizontu měsíců situace neuklidní nebo už rovnou vyčkal na GTX 20x0, které jsou zběžně plánovány cca na podzim.
sprocha (4)|26.3.2018 20:41
Děkuji za radu, GTX 1050 Ti bych cenově zvládl. Snad ne hloupý dotaz, zdroj mi to utáhne? Není už nejnovější, cca 5 let, doklad už nedohledám.
dom324 (306)|26.3.2018 21:12
GTX 1050 Ti má nízkou spotřebu, zdroj s ní nebude mít problém. Ale není to dvakrát kvalitní zdroj a něco už má za sebou, být tebou bych popřemýšlel, že ho třeba za rok (dva) vyměníš za něco hodně kvalitního co by Ti vydrželo dlouho - kvalitní zdroje se zárukou 10 let stojí něco málo přes 2k. Podle mě nemá smysl kupovat nic s cenou 1,5k apod. když za něco málo přes 2k se prodávají špičkové semipasivní zdroje s 10 let zárukou (změnit by to mohly Seasonic Core, ale ty už měly na trhu být dávno...)
sprocha (4)|26.3.2018 21:37
Děkuji, podívám se po doporučeném zdroji.
dom324 (306)|26.3.2018 21:45
Seasonic Core ještě nikde nenajdeš, nevyšel totiž ještě - Seasonic je měl vydat už před poměrně dlouhou dobou, ale nějak to vázne. Ale předpokládá se, že to bude výtečný kousek - po výborných řadách Prime a Focus Plus se čeká, že Core zničí veškerou konkurenci v ceně okolo 1,5-1,7k.
Momentálně jsou z kvalitních zdrojů dobrá volba Seasonic Focus Plus Gold a Corsair RMx (druhý jmenovaný je tišší a o něco málo lepší), oba jsou to výborné zdroje.
sprocha (4)|26.3.2018 21:57
Děkuji a omlouvám se, nejsem v IT moc zběhlý.