Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Intel Core i3-6300T s win 7

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2018
    Příspěvků
    3

    Dobrý den, postavil jsem počítač s procesorem Intel core i5-7400, 3GHz, 6MB, 4 jádra (LGA 1151), který běží na win 7 pro. Delší dobu ignoruji bezpečnostní hlášení, že tento hw podporuje pouze nejnovější OS (win10). Už mi došla trpělivost, procesor prodávám a rád bych koupil některý z předchozí řady - např. Intel Core i3-6300T. Nejsem si ale jist, jestli bude tento procesor spolupracovat s win7 a MB Asus Prime B250+. Prosím o radu, jestli tento procesor do té desky mohu osadit a bude-li možné i nadále používat win7. Neraďte mi, prosím, že mám upgradovat na win 10 - takový hnůj na můj stroj nikdy nenainstaluji, mimoto mám korporátní licenci na win7.
    Velice děkuji za Vaše postřehy a rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,088

    Kdyz pominu, ze korporatni licenci nemuzes mit doma legalne, pak ano, pobezi to bez potreby nejakeho zasahu.
    Nebylo by snazsi tu hlasku proste vypnout ci ji dale ignorovat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2018
    Příspěvků
    3

    děkuji za odpověď.
    Licenci mám legální, počítač je firemní :-)

    Hlášku jsem samozřejmě vypnul, ale nemám aktualizace
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Aktualizace jdou jednoduše zařídit. Stačí upravit jednu hodnotu v registrech, a systém si bude myslet, že máš podporované CPU. Podívej se na net, jsem si dost jistý, že tam najdeš přesný postup který registr jak upravit (a že to bude otázka pár minut).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2018
    Příspěvků
    3

    Děkuji za odpověď, zkusím to. V jednom loňském CHIPu byl taky návod, ale je psán pro mne čínsky - nerozumím tomu a nevím, co mám kde dělat :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    12

    na stránkách výrobce má každá základní deska kompatability list, ten udává jestli s ní bude CPU fungovat, nic víc. MS tlačí své Win 10 a rozhlašuje že pro starší OS nebude dělat podporu v tomto směru, protože již není v plné podpoře, ale pouze rošířené (do 14. 01. 2020). Tedy můžeš se to snažit nějak obcházet, nebo si pořídit procesor ze starší generace která má podporu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Intel core i3 3220t vs AMD A8 3870k
    Od proteus v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-09-2012, 21:44