Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: dva zdroje - specha

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Zdar,

    prave sem konecne zapojil svoji sestavu:
    core 2 quad
    artic freezer 7
    4GB 1066mhz ddr2
    geforce quadro fx
    audigy
    1x noctua 8cm
    2x ide disk (jeden na stridacku s dvd rw)
    1x ide dvd rw
    2x 500gb sata samsungy

    na 350 w fortron

    bohuzel kdyz zapojim tri disky a cdrom tak to nenabehne - je mi jasny, ze pri bootu berou ty disky vic
    no tak moje otazka je jak zapojit dva zdroje zaroven, ty disky potrebuju k praci dost nutne a fakt se mi to teda nechce prehazovat zpatky na stary pc.

    Jak to udelat?

    BTW ten fortron silene rve jak je takhle zatizenej, uz se nemuzu dockat 520W corsara [a sata dvdrw a chladice )]! )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Wow, taky sem se chtěl zeptat, ale jen ze zvědavosti, normálně bych to asi neudělal Můžeš zkusit jednomu zdroji propojit zelenej drát s některým černým (v tom velkým ATX konektoru) a napojit na to disky.

    Moje otázka je, co by se stalo kdybych paralelně spojil dva zdroje ATX konektorem a vyvedl z toho jeden...? Pokud bych měl dva naprosto stejný zdroje, tak teoreticky by se nemělo nic stát, ne...?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    No jo, to me ted zajima i s jinyma, v tomhle hluku co dela ten vetrak se stejne neda delat achjo. Proste to quadro to dost rozhodilo asi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Loli Zobrazit příspěvek
    No jo, to me ted zajima i s jinyma, v tomhle hluku co dela ten vetrak se stejne neda delat achjo. Proste to quadro to dost rozhodilo asi.
    No řešení je narvat zbytek na další zdroj, ale mohl by stávkovat pokud nezatížíš +5V a +3,3V; rozhodně bych dva odlišný zdroje nespojoval paralelně
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Ono to silene rve i kdyz nemam zapojeny nic krome desky a toho co je nani
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Loli Zobrazit příspěvek
    Ono to silene rve i kdyz nemam zapojeny nic krome desky a toho co je nani
    Njn tak Fortron hučí no...taky C2Q má snad přes 100W ne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    @Loli: zkus HDD ´, na kterym mas system, zapojit na samostatnou vetev (molex)....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli máš svoje komponenty rád, tak 2 zdroje rozhodně nepoužívej. Raději si počkej na ten silnější zdroj, za to riziko to nestojí. Disky máš spojené s deskou zeměmi, a pokud budeš mít rozdílný potenciál zemí, bude ti tam protékat proud, v lepším případě odpálíš elektroniku disku, v horším to vezme i řadič. Něco se najde tady:

    http://www.sysopt.com/forum/printthr...hreadid=150620
    http://www.procooling.com/index.php?...s&disp=56&pg=1
    http://www.burningissues.net/how_to/power/psu.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    No a co to zapojit tak jako kdyz mam redundanti zdroje, jen nejak jednoduseji, neslo by to? Nevim, nikdy sem servr s redundantnima zdrojema neotviral, ale stejne. Asi teda pockam, ale hlavne me stve, ze do te doby nemuzu pracovat.

    Ale stejne mam problem s wifi, proste nenajde site, zkusim jeste win2003 jestli to tam nepujde, ale stve me to nehorazne, jeste vic nez ten zdroj (ten byl alespon moje chyba ) kdyz uz nic), protoze bez pripojeni je mi ten kompl tak akorat na rozkopani. Bych cekal, ze u s takove desky by to jit melo bez problemu ... i kdyz je to realtek, achjo, ale to uz je tu OT.

    Edit: Jeste me napadlo, co by se stalo, kdybych ten vetrak ve zdroji zastavil? Umrel by? Za jak dlouho?
    Naposledy upraveno uživatelem Loli: 28-09-2007 v 11:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Tyjo je to fakt mazec, zapojil sem zadni USB a vubec to nenabehlo. )

    Jinak sem zjistl, ze tak moc nehuci zdroj, ale prave to kvadro.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    buď rád že s tou 350kou to vůbec rozjedeš :X
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    No nahodou vykonem stacit mela a staci, uz me jede vsechno jak ma a huci to prezitelne, az na ramku, ktera jede jen na 800 misto 1066, ale tak to je detail.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Mb msi p67a-c43 b3...specha
    Od mike033 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-12-2011, 18:07
  2. Zdroje: více zákl. desek z jednoho zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 13:22
  3. Výběr NB - do 13 000,- SPĚCHÁ
    Od Devil... v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-12-2009, 20:07