Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Kdo by mě v ČR předělal základní desku s WDDM 1.0 na WDDM 1.2 nebo výše na mém laptopu Acer?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele donecek
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    11

    Prosím o radu kdo by mě byl schopen v ČR předělat základní desku s WDDM 1.0 na WDDM 1.2 nebo vyšší?
    Mám laptop Acer TravelMate 4670 s plně graficky funkčním Windows 7.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,165

    Je to otazka ovladacu grafiky - stahni si ze stranek vyrobce cipu posledni a nainstaluj. Pokud to nepomuze, tak to proste nepujde. A proc to vubec potrebujes?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele donecek
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    11

    Díky za odpověď.
    Bohužel výrobce čipu je asi AMD a to říká že, dokud nebude systém stavěn na WDDM 1.2 tak ovladače nebudou fungovat.
    Potřebuji to proto, že když si nainstaluji Windows 8, tak tam funguje jen ovladač základní což by nebyl problém pro operační systém jako takový, ale jen do doby než otevřeš webové stránky a ostrost písmen a vůbec celkově je velmi nekvalitní...
    Je to proto, že není ovladač který by byl fukční pro starý WDDM 1.0...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Uz to, ze ti na tom 12 let starem stroji bezi korektne Win 7 je maly zazrak!
    Primo Acer poskytuje ovladace pouze pro XP, s nimiz notebook prodaval, AMD se kvuli staricke X1400 take nepretrhne.
    Verze WDDM sice castecne souvisi se schopnostmi HW (ale vice s verzi OS, viz Wiki), ale jedina cesta, jak dosahnout pozadavku z prvniho prispevku je koupe novejsiho (tedy ne nutne noveho) stroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,165

    Vubec tam W8 necpi. Nech tam sedmicky a max se podivej na strankach AMD, jestli maji pro mobilni X1400 drivery catalyst wddm 1.1. Nebo tam dej Linux Mint 17.3 xfce ci Linux MX17, jestli Ti jde o brzke ukonceni podpory.

    Co se tyce koupe jineho silnejsiho stroje, tak mohu nabidnout HP probook 8440p s Core i5-520m za 4200,- ci ultrabook HP elitebook 745 G2 s AMD A10-7350B s aktivovanym W10 za 7100,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele donecek
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    11

    Není to zase takový zázrak s tou Windows 7, protože tento laptop už měl zakomponováno a připraveno pro Windows Vista což je také nalepeno kovovým štítkem na přední straně laptopu.
    Takže zákonitě Window 7 ještě krásně funguje na WDDM 1.0 ale až odejde je konec...
    To WDDM a jeho verze souvisí více než dost s možností si stahnout nové drivery, které bohužel nebyli udělány ze strany Aceru.
    https://docs.microsoft.com/en-us/win...m-in-windows-8
    https://docs.microsoft.com/en-us/win...l-design-guide
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele donecek
    Registrace
    Aug 2017
    Příspěvků
    11

    Nejde mi o Windows 8 či 10 ale o to že staré operační systémy končí, a já si můj laptop vemu sebou do hrobu, je to srdeční záležitost.
    Samo ADM mě odpovědělo že sama stavba WDDM 1.0 na grafické kartě nedovoluje jiný vyšší WDDM...
    Ale lidé jsou dnes šmátkové a dokáží divy, tak proto se ptám co by se kde dalo udělat s tímto problémem, který řeším dopředu, než Windows 7 zkončí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,165

    S tím nepočítej, že ti někdo bude překompilovávat starý drivery, notabene, když to samotný grafický HW snad ani neumí ...

    Prostě tam nech W7, dej tam antivir a zachovávej bezpečnostní zásady. A jestli máš takový citový vztah k tomu noťasu a chceš větší pocit bezpečí, tak tam picni jeden z těch linuxů, co jseem radil. A není pak třeba vymýšlet jabkárny ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Základní desky: Typ procesoru na základní desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-02-2013, 14:03
  2. Základní desky: procesor na základní desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-06-2011, 12:14
  3. Ovladace na zakladni desku
    Od Sixs v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-02-2010, 17:38
  4. Základní desky: Dotaz na zakladni desku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 05-08-2009, 10:05