Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 85

Téma: Noteboook Advent 8312 CZ - úplný úlet ???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    44

    Dneska jsem byl v Electroworldu a zaujal mne tam:

    Notebook, Intel Core2 Duo T5250 1,50GHz, 1024MB RAM, 100GB HDD, X 3100, 12" (!!!) LCD, DVD-RW DL, OS Windows Vista Premium, 3x USB

    1. Přes internet Electroworldu, pokud se nejedná o trochu jinou modifikaci, se dá koupit za 18990,-
    2. zatím mi nikdo nebyl schopen říct, zda je osazen 2x512, nebo 1x1024, a zda jsou mi schopni jej event. osadit 2x1024...

    Zajímalo by mne, jestli někdo má zkušenosti s Adventy obecně, nebo konkrétně s tímto modelem.
    Jestli nejsou úplná hrůza ( stejně jak sleduji, pokazí se jakákoliv značka).
    Třeba jestli to není výrobek nějaké známější značky, který pro Electroworld prodají levněji...

    Známé diskutéry bnych proprosil, zda se mohou oprostit o příspěvků typu: " jedině Dell, nebo Thinkpad" etc.

    Vždycky jde přece o peníze, a je zajímavý tím, že je to 12" a intel 965 s X3100 - když už tam je sdílená grafika...
    Jediné, co by se muselo vyřešit, tak je ta paměť.

    Dík předem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    A aké má natívne rozlíšenie?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    rozliseni je 1280 x 800

    ten kloub displeje je naprd. ma jen 2 USB.

    na zbytek bych ho musel videt osobne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    44

    ten co jsem osobně viděl v prodejně měl vpravo 2xUSB a modem, mechaniku, za ní myslím VGA, vlevo 1x USB a FireWire, už si to přesně nepamatuji, ale USB jednoznačně 3x.
    Co se týká toho kloubu, těžko můžu komentovat, zkušenosti nemám.

    Btw., v případě nouze, je ten 1GB pro Visty opravdu neprůchodný???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    neni. 1GB na visty imho staci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    44

    Visty jsem ještě neměl, prosím jak se dá ve Vistách na rychlo v prodejně (!) zjistit osazení paměťových slotů:

    Klasické rozlišení 2x512 vs. 1x1024

    Děkuji moc za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    co tak CPU-Z a zalozka SPD?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    zjistit si přesný typ a kouknout se doma na netu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    1GB na visty imho staci.
    To bych neřekl... 1 GB bych pro Vistu považoval za nejnutnější minimum, a i tak je s ní práce o poznání pomalejší, než kdybys ji nakrmil dvěma GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Vista samotná to zjistit neumí. CPU-Z je k tomu nejlepší volba. A pokud je prodejna solidní, dovolí ti na tom notebooku CPU-Zko spustit a zjistit to, pokud už se sama nenabídne, že odstraní plášť chránící paměti a uvidí na vlastní oči.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    44

    CPU-Z samozřejmě mám, nevím jestli poslední versi, podstatné je, jestli mi to dovolí na USB sticku spustit...

    Dop. hledat na netu považuji na netu za dobrý vtip, samozřejmě je to to první, co po dotazu prodavači každý normální člověk udělá. Problém je, že se jedná o ten 12" Advent z Electroworldu (viz jiný thread) a o tom se nedovíte prakticky nic.

    Těkže doufám, že mi povolí spustit CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, osobně bych se ale nákupu notebooku v hypermarketu vyhnul. Právě proto, že nevíš, do čeho jdeš. A takový hypermarket ti určitě neposkytne kvalitní servis.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    44

    Aktuální informace:
    1. CPU-Z povoleno z USB sticku spustit v Electroworldu
    2. Ověřeno: Advent 8312 CZ - 12", T5250 Merom, I965 (X3100), 1. slot 1x1024, P 5300 333, 2. slot volný, 3x USB, 1x FireWire, S-Video, čtečka
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226

    Silně bych ti doporučil připlatit si 2.000 Kč a koupit si něco značkového. Nebo jsi tak bohatý, abys to mohl za měsíc vyhodit, a koupit si to pak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    44

    1. Mobilita !!! 12" za 18990.- s DPH : přidat 2000,- a navíc sehnat něco, co nebude mít 2x512 - není nejspíš možné
    2. Dosud obecně dobré zkušenosti s reklamací v Hypermarketech, většinou jim nestojí za to se hádat a mění
    3. Kazí se i NB dražší, nebo se v nich objeví zmetky (viz baterie v SONY, měnění MB v HP kvůli hlučnosti větráku etc.)

    Jinak samozřejmě obavy z kvality a spolehlivosti jsou teď už poslední blokáda to koupit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Notebook Advent - teplota
    Od Kunin v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-02-2011, 15:40
  2. Advent Roma Laptop a RTL8199 Wireless driver
    Od gomez79 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-10-2009, 14:28
  3. problémy s Advent ADE-A1 webcam
    Od Ragnar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 22:27
  4. máte někdo zkušenosti s notebooky ADVENT?
    Od vojca v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-11-2006, 11:31