Filmy ve Vistách
Zdravim. Mám problém s přehráváním filmů ve W Vista. Nainstaloval sem BSplayer (1.37 build 826) a CodecPack (6.0.3.0) (obojí sem užíval v XP), ale při puštění většiny filmů mi jde jen zvuk, místo obrazu černo. A WMP mi při puštění filmu napíše že přestal pracovat a spadne. Kde je chyba? Špatné kodeky? Poraďte jaké případně stáhnout.
Podívej se http://www.videolan.org/ , sice nevypadá zvlášť hezky, ale všechny kodeky má u sebe (neinstalují se do Windows). Lze s ním přehrát téměř cokoliv (divx/xvid, dvd včetně menu, hd video, většina movů, flv, ...). Titulky musí mít dost podobný název jak film a někde musíš nastavit, že je chceš zobrazit. Jsem s ním naprosto spokojen.
Osobně mám skvělé zkušenosti s tímto codec packem (ostatní odinstaluj):
http://www.jtow.net/users/triess/
http://www.jtow.net/users/triess/
Jste kluci mimo ....
options->preference->video->video rendring-> a vyber "internal render RGB overlay" -> 32RGB
Jinak BSplayer suxx. Stáhni si VLC player.
options->preference->video->video rendring-> a vyber "internal render RGB overlay" -> 32RGB
Jinak BSplayer suxx. Stáhni si VLC player.
Osobne doporučujem CCCP.
děkuji všem za rady, nejvíce Crasher.km :) Kámoš mi to poradil to samé, nastavil sem to tak a už video jede, ale i tak díky :) Ale pořád mě štve ten wmp, který mi při spuštění filmu hned vytuhne... Kdyby si nerozuměl s kodeky, tak jen běží video bez obrazu nebo zvuku jak v BS ne?... No nevím, každopádně hlavně že to jede aspon v něčem. Ještě zkusím stáhnout ten VLC.
[quote=crasher.km;51917]Visty nejsou špatný :) jenom se to musí umět ;)[/quote]Najmä vlastniť vhodný HW... avšak povedzme si na rovinu, ak by bol skok medzi Windows Vista taký istý ako skok z Windows 2000 a prípadne Win9x/ME na Windows XP, tak by sme sa o tie Visty driapali takmer všetci. :cool:
srry za ot ,ale musím reagovat
Na vistu přejdou všichni :) je to otázka času .
V microsoftu to posrali,když dali do oběhu RTM verzi,aniž měla dodělaný ovladače. Takže se zažilo ze začátku ,že pod vistama nic nejede ...
Teď tomu tak ale není a fakt není jediná věc ,co by mi nejela
Na vistu přejdou všichni :) je to otázka času .
V microsoftu to posrali,když dali do oběhu RTM verzi,aniž měla dodělaný ovladače. Takže se zažilo ze začátku ,že pod vistama nic nejede ...
Teď tomu tak ale není a fakt není jediná věc ,co by mi nejela
[QUOTE=crasher.km;51938]Na vistu přejdou všichni :) je to otázka času.[/QUOTE]
Pokud jim Vienna bude trvat stejně dlouho tak jo.
Pokud jim Vienna bude trvat stejně dlouho tak jo.
Me WMP nekdy vytuhne popsanym zpusobem take. Je to znamy bug antiviru NOD32, ktery pouzivam. Nekdy proste neco blokne a WMP to nerozdycha. Bug jsem reportoval a doufam ze ho brzy fixnou.
S tým vhodným HW som mal na mysli potrebné železo na slušný chod Windows Vista, pretože na 256 MB RAM zrejme Vistu dávať nebudem, ani neviem, či by som tento OS nainštaloval... asi nie.
[QUOTE=crasher.km;51917]Visty nejsou špatný :) jenom se to musí umět ;)
S tím winampem nevím ... nemám tento problém[/QUOTE]
mno já sem nemyslel winamp ale WMP (Windows Media Player) :)
S tím winampem nevím ... nemám tento problém[/QUOTE]
mno já sem nemyslel winamp ale WMP (Windows Media Player) :)
[QUOTE=filky;52233]Me WMP nekdy vytuhne popsanym zpusobem take. Je to znamy bug antiviru NOD32, ktery pouzivam. Nekdy proste neco blokne a WMP to nerozdycha. Bug jsem reportoval a doufam ze ho brzy fixnou.[/QUOTE]
já používám nortona, tak možná to dělá taky
já používám nortona, tak možná to dělá taky