Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Sestava - grafika a běžná multimédia

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    15

    Díky komukoliv kdo se vyjádří nebo něco doporučí. Pročítal jsem všechno možné a myslím, že zdroje informací a názory jsou nekonečné. Rozpočet mám 20 tis., potřebuji zaměření na grafiku, modelování, rendery, běžná multimédia, žádné hry (nic proti hráčům :-)

    Intel Pentium D915 Box 2,8GHz 2x2MB 800MHz 65nm Presler 3.900,-
    (raději bych D930, navýšení na 5.163,- oproti výkonu?,možná)

    Gigabyte 8I945P-G i945P s775 DDR2 SATA/300 GLAN PCIx ATX 2.414,-
    (doporučení svethardware)

    nVidia Quadro FX 540 128 MB PCI-EX 128bit DirectX 9.0c OpenGL 2.0 ShaderModel 3.0 4.836,-
    (řadu Quadro mně doporučil p. Jelínek, designer pracující pro Alias apod.,
    raději bych vyšší model, ale ceny jsou mnohem vyšší, zajímalo by mě jestli
    je možné tuto kartu nějak porovnat s doporučovanou Sapphire Radeon X1800 GTO
    za 5.225,-)

    Western Digital Caviar XL WD2500KS 250GB SATA/300 7200rpm 16MB cache 2.143,-
    (doporučení svethardware)

    TEAC DV-W516GB 4x DL 16x16x DVD±R/RW Bulk 1.306,-
    (dobré zkušenosti s Teac)

    GoodRam DIMM DDR2 1024MB 667MHZ KIT (2x512 Dual Channel) CL5 2.223,-
    (doteď bych to vše vzal u jednoho prodejce TS Bohemia, case budu
    muset vzít jinde, takže bych možná přibral i pamět:
    Geil 1024MB DDR2 667MHz / 2x512MB / CAS 4-4-4-12 za 2.803,-)

    Case Mironet ATRIX s LCD + výměna zdroje za tichý 450Wb 2.140,-
    (case je asi nejvíce otevřená položka, hledám takový, který je
    aspoň trochu odhlučněn a vypadá slušně, samozřejmě
    doufám, že do něj padne deska apod.)

    Dohromady to dělá 18.965,- (v případě GoodRam) nebo 19.545,- (Geil),
    jsem zvědavý s čím doporučíte zahýbat vůči ostatnímu. Každopádně díky
    za váš čas.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 22-06-2007 v 12:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od Petr Nevřela
    Western Digital Caviar XL WD2500KS 250GB SATA/300 7200rpm 16MB cache 2.143,-
    (doporučení svethardware)
    Nebylo by lepsi pouvazovat nad nejakym Seagatem 7200.10 ? Napriklad tenhle nevypada spatne ...
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 22-06-2007 v 12:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    15

    Někdo obecně preferuje Seagate, ale není 8 MB vyrovnávací paměť horší? Nevím možná je lepší v jiných směrech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od Petr Nevřela
    Někdo obecně preferuje Seagate, ale není 8 MB vyrovnávací paměť horší? Nevím možná je lepší v jiných směrech.
    Imho rozdil mezi 8 a 16 MB poznas jenom jestli kopirujes velke mnozstvi malych soubrou...
    Seagate Barracuda 7200.10 by mel byt teoreticky rychlejsi diky kolmemu zapisu na disk, zkusim najit nejake testy

    //edit: Napriklad http://techreport.com/reviews/2006q2...0/index.x?pg=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    15

    Tak jsem se díval na cenu a HD SEAGATE 250 GB BARRACUDA SATA/300 16MB 7200.10 (NCQ) vyjde na 2.215,-
    Není to takový rozdíl, takže bych to mohl změnit na tenhle Seagate.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 17-08-2007 v 01:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    imho je to vsechno uplne spatne.

    [B]Deska :rolleyes:[/B]
    desku s i945 bych si uz nekoupil. 945 se hodi do low endu, maji casto podceneny napajeni atd, rozhodne bych na ni radsi moc netaktoval... v tvem pripade bych koupil Gigabyte s i965, ktery je hodne povedeny a za slusnou cenu.

    [B]Procesor :D[/B]
    Kupovat zoufaly pentium D 930 za 5100 korun je silenstvi, kdyz Core 2 Duo E6300 za 5300 s polovicni spotrebou (a vyzarovanym teplem = i nizsi hluk) je na grafiku a multimedia momentalne nejlevnejsi uberprocesor... po nataktovani spotreba skoro nestoupne a vykon je naprosto brutalni - a zadarmo.

    S grafikou ti neporadim, v profi grafikach se nevyznam... ma to celkem malou propustnost pameti...

    [B]Disk ;)
    [/B]Docela dobrej, ale lepsi volba bude seagate 7200.10 s kolmym zapisem.

    [B]Teac /ROFL/ :eek:[/B]
    Dobre zkusenosti? a kdy neposledy? Tvuj model je hodne stary typ lite-onu [url]http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/teac/dvw516gb.html[/url] , takze bych doporucil bud pioneer 111 se super kvalitou zapisu bez LS nebo LG H20...

    [B]RAMKY :cool:[/B]
    Ramky 667MHz jsou jak se v nekterych testech ukazalo pekna brzda, takze kup PC 800, klidne i CL5.

    [B]Case :eek:[/B]
    Atrix (ROFL) to je tohle? [url]http://www.nakupni-dum.cz/case-atrix-s-lcd-a-vymena-zdroje-za-tichy-450wb/f-5-s-5-dp-65601/[/url]
    To je znacka Colors-IT, o ktere si myslim jeste horsi veci nez o Eurocasu... Ta predrazena parodie na skrin a redukce 220V->24pin je k placi a displej je fakt spis na okrasu.

    Byt tebou, tak vezmu tenhle pomerne luxusni case se zdrojem... 1mm ocel, dobre profilovana, jeden mam (mimo jine casy) a pocitac v nem neslysim. [url]http://www.obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00025143[/url]

    Taky nezapomen, ze se budou hodit i tiche chladice, taze treba scythe mine a k tomu 1 x 120 mm nexus real silent a 1 x 92 mm nexus realsilent...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    15

    Tenhle návrh vypadá pěkně. Nad core 2 duo jsem uvažoval hned jak se objevily první recenze, ale pak jsem si spočítal, že bych se asi do 20tis. nevešel, včetně 800MHz pamětí. Stejně tak jsem četl samou chválu na Chieftec, ale design mě rozhodně neuchvátil (chápu, že to není to nejdůležitější, ale pro někoho, kdo studuje průmyslový design, to je stejně důležité jako jeho vlastnosti). Ovšem tento model jsem neobjevil, takže měním svůj názor. LBX-02 má docela decentní vzhled, neoslní, neurazí. Teď už jen zbývá projít ještě jednou ceníky a zkusit to vše nacpat do limitu. Zatím díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    Ramky 667MHz jsou jak se v nekterych testech ukazalo pekna brzda, takze kup PC 800, klidne i CL5.
    667 nejsou brzda, ale jedou pomalej (nebo spis nejedou rychlej) nez 533. takze jestli nebudou chechtaky a nebudes chtet OC tak klidne ber 533. jestli budes chtet OC, tak muzes vzit ty 667 a nastavit je, at jedou na 533 at mas rezervu, a jestli mas prachy, tak urcite vem 800
    jak by to melo teoreticky vypadat:


    a jak to je v praxi:


    zdroj: http://www.madshrimps.be/?action=get...62&articID=472
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od mech13
    667 nejsou brzda, ale jedou pomalej (nebo spis nejedou rychlej) nez 533. takze jestli nebudou chechtaky a nebudes chtet OC tak klidne ber 533. jestli budes chtet OC, tak muzes vzit ty 667 a nastavit je, at jedou na 533 at mas rezervu, a jestli mas prachy, tak urcite vem 800
    jak by to melo teoreticky vypadat:
    a jak to je v praxi:

    zdroj: http://www.madshrimps.be/?action=get...62&articID=472
    jak muzes rict, ze nizsi pametova propustnost neni brzda?

    Citace Původně odesláno od Petr Nevřela
    Tenhle návrh vypadá pěkně. Nad core 2 duo jsem uvažoval hned jak se objevily první recenze, ale pak jsem si spočítal, že bych se asi do 20tis. nevešel, včetně 800MHz pamětí. Stejně tak jsem četl samou chválu na Chieftec, ale design mě rozhodně neuchvátil (chápu, že to není to nejdůležitější, ale pro někoho, kdo studuje průmyslový design, to je stejně důležité jako jeho vlastnosti). Ovšem tento model jsem neobjevil, takže měním svůj názor. LBX-02 má docela decentní vzhled, neoslní, neurazí. Teď už jen zbývá projít ještě jednou ceníky a zkusit to vše nacpat do limitu. Zatím díky.
    tak pokud to vezmes takhle:
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00042604 ASUS P5B 3983
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00042202 Core 2 Duo E6300 5283
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00037758 A-DATA 1024 MB PC800 2679
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34680 HP Quadro FX540 4629
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00025143 Chieftec LBX-02, 400W 2878
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00038584 Seagate 7200.10 250GB 16MB sata/300 2196
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00029752 LG H20 1080
    22728

    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00037758 A-DATA 1024 MB 2679 - pokud planujes rozsireni na 2GB ram, kup tuhle
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00037827 Corsair 2x512MB 3193 - pokud neplanujes v dohledne dobe rozsireni na 2GB RAM, kup tyhle.

    tak te ro vyjde presne o 2000 draz nez ta sestava s pentiem D 930, akorat bude vykonem v tom co potrebujes uplne jinde a po nataktovani se budes smat jak po lobotomii. taky sem si ted koupil auto a nez bych koupil neco pitomyho, tak jsem si radsi udelal maly dluh :-D Sestava je vlastne drazsi jen kvuli o 2000 drazsi desce s modernim chipsetem oproti staremu lowendovemu chipestu 945...

    Dival sem se na tu grafiku a ma to jadro NV43GL coz je vlastne na zaklade stare GF6600 :-/, tak nevim. Zkus se pozeptat lidi co s tim pracuji...

    Nakupu lepsiho casu a zdroje oproti puvodnimu Colorshitu by ses taky neubranil...

    ... takze ty 2000 navic se mi zdaji jako velice rozumna investice... a pockal bych s nakupem na zari, na novou revizi i965. Ceny jeste urcite trosku spadnou

    edit: na ts bohemia brno si davej pozor. v pripade nejakych komplikaci a reklamaci bys mohl byt nemile prekvapen.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 17-08-2007 v 01:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Co se ještě týká té grafiky, tak nedávno jsem někde četl, že ty profi se vlastně jen liší biosem a ovladači. Zkuste prohledat net...možná by se Vám za ty peníze vyplatila nVidia 7600, kterou byste si upravil na profi kartu... Když si vzpomenu, tak až dorazím domu, tak Vám na to kouknu...v nějakém časáku je i návod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    jak muzes rict, ze nizsi pametova propustnost neni brzda?
    pujcim si slova z jedné diskuze:

    Napsal: cxl
    Jednak ten rozdil mezi 800 a 667 je fakt maly, ale hlavne je zcela pominuto testovani 533 pameti, ktere na core2 jsou rychlejsi nez 667, protoze pracuji synchronne.
    Zahranicni servery ktere to testovaly a hodnotily o neco pecliveji dosly k zaveru, ze pokud nechcete jit do extremu, nejlepsi pamet pro Core2 je prave levna 533. A ze Core2 je mnohem mene zavisla na pameti nez AM2 (v podstate na pameti nezalezi).

    Napsal: P@pi
    Netvrdíme, že ne, ale měly se otestovat i s rychlostí 533MHz, protože spousta lidí to neví. Samozřejmě, že jsou potřeba rychlé paměti, ale když vemu 800MHz paměti, podtaktuju na 533MHz a pak budu taktovat FSB, tak budu mít stále děličku 1:1, tím získám větší výkon než ten člověk, co bude taktovat od 667MHz a bude mít jinou děličku, on sice dosáhne vyšší frekvence, ale výkon bude stejný a já můžu šetřit paměti (né tak vysoký napětí) nebo dát třeba nižší latence

    a skus se podivat na ten link: http://www.madshrimps.be/?action=get...62&articID=472

    a kdyby ses znova nepodival, tak tady mas zaver:

    The Core 2 has a front side bus (FSB) speed of 266Mhz x 4 (Quadruple) “1066Mhz”, the ram is running at 266Mhz x2 (Dual Channel) x2 (DDR) = “1066Mhz”, so with PC4200 memory and FSB are running synchronized. When you use PC5300 you are no longer running synchronous with the FSB and a memory divider of x1.25 (5/4) has to be used. The older Athlon XP from AMD also displayed this decrease in performance when running memory asynchronous due to its short pipeline, where memory latency is more important then memory bandwidth. With the Pentium 4 the pipeline was longer and the effect of running asynchronous which increased latency was masked. Core 2 technology marked Intel's return to a shorter pipeline and thus is more similar to the Athlon XP than the Pentium 4.

    By running the memory synchronous to the FSB you have the least amount of latency and thus performance is at its best. Why is PC6400, which is also running asynchronous, faster then? Because the memory speed is now that much higher that it compensates for the loss of running asynchronous and overall performance does increase. PC5300 worked great with Pentium 4 but it should be avoided when running Core 2, except when you plan to overclock. PC5300/6400 will give you the extra headroom to increase the FSB while keeping memory synchronous.

    EDIT: kdyztak nekdo, kdo muzete, smaznete ty obrazky v mojim predchozim postu, je to blokovany
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    15

    Samozřejmě se nebráním malému navýšení za cenu kvalitnějších komponent. Jen to musím trošku držet na uzdě, protože už na těch dvacet jsem zvyšoval.

    U TS jsem zatím nic nereklamoval, takže to nemůžu posoudit. Považoval jsem je za jedny z nejlevnějších, ovšem do té doby než jsem díky tobě objevil obchod.cz Předpokládám, že s nimi máš dobré zkušenosti.

    Co se týče čekání do září, tak na mně to až tak nezáleží. Můj současný comp má nahradit pomalu hořícího dědečka u otce v kanclu. Uvidím jak dlouho tam ještě vydrží.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od mech13
    ...
    sypu si popel na hlavu , du si o tom jeste neco precist )

    Citace Původně odesláno od Petr Nevřela
    Samozřejmě se nebráním malému navýšení za cenu kvalitnějších komponent. Jen to musím trošku držet na uzdě, protože už na těch dvacet jsem zvyšoval.

    U TS jsem zatím nic nereklamoval, takže to nemůžu posoudit. Považoval jsem je za jedny z nejlevnějších, ovšem do té doby než jsem díky tobě objevil obchod.cz Předpokládám, že s nimi máš dobré zkušenosti.

    Co se týče čekání do září, tak na mně to až tak nezáleží. Můj současný comp má nahradit pomalu hořícího dědečka u otce v kanclu. Uvidím jak dlouho tam ještě vydrží.
    az na bednu tvuj puvodni vyber zase tak nevalitni nebyl, ale vykon mnohem perspektivnejsi a mene zrave sestavy o 2 tisice drazsi je proste jinde
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    11

    ta grafika ... na www.hwshop.cz
    NVIDIA Quadro FX540 128MB PCI-E, graphics 3 830 Kč
    NVIDIA Quadro FX560 128MB PCI-E, graphics 5 106 Kč


    Ceny pekne klesaji ... sel bych rovnou do FX560...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 3D staci grafika a sestava + jaky monitor
    Od makakanakakashy v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-06-2012, 12:27
  2. Multimedia Notebook do +-12k
    Od m1ch3l v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-08-2009, 22:46
  3. PC Sestava - grafika+multimedia ~25k Kč
    Od Sketched v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-08-2009, 16:04
  4. Sestava - grafika+CAD+video
    Od mara.doh v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 16-08-2008, 14:22
  5. VGA Diamond Multimedia
    Od gl_st0rm v sekci Vlastní sbírky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-01-2007, 19:03