Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Dokáže můj pc sestříhat 4K?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    4

    Dobrý den, potřeboval bych zhodnotit můj počítač a rozhodnout jestli dokáže sestříhat 4K video. Teď pojedu na dovolenou a půjčil jsme si akční kameru bml cshot5. Chtěl bych natáčet videa v kvalitě 4K/30fps. Nevím jestli se tam řeší nějaký kodek nebo něco podobného. Moje sestava je AMD Ryzen 1300x, 8GB RAM 3000Mhz a GTX 750ti. Pokud jsou potřeba nějaké další údaje rád doplním, ale myslím, že takhle by to mělo stačit. Nerad bych se dostal do situace, že budu mít záběry ve 4K a můj pc následně nedokáže to nějak rozumně sestříhat. Předem děkuji za rady. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    693

    Pujde to. Strihat bez problemu. Nejaka pokrocilejsi editace a prevody asi chvili potrvaji, nicmene mozna to bude chtit vic pameti (pro komfort pri praci). Zalezi dost na kvalite (datovem toku) nahravaneho videa a samozrejme softwaru. Prevadel jsem 520 Mbps video z fotaku na h264 a na starsim Core i7 (viz nize) to jelo asi 2fps, ale neco takoveho z akcni kamery asi nepoleze..
    Naposledy upraveno uživatelem Gouranga: 12-07-2018 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    4

    Tak to vůbec nevím jaký datový tok má ta kamera. Myslíš tedy rozšířit na 16GB RAM? A ještě jaký program na to použít? Dřív ve škole jsme používal Sony Vegas, ale ten asi bezplatnou licenci nemá co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Doe Doe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2017
    Příspěvků
    4

    Ano určitě rozšířit na 16GB RAM. Sony Vegas nemá neplacenou verzi, ale občas se objevila za 20€ ve slevě normální licence. Dřív jsem používal DaVinci Resolve. Je zdarma, tak můžeš vyzkoušet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    4

    Okej dík. Vyzkouším ten program jak jsi psal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Doe Doe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2017
    Příspěvků
    4

    Jinak dvakrát už byla ta akce na Sony Vegas za 20€ na humblebundle, tak pokud o to máš zájem tak to sleduj. Třeba se tam ještě ukáže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Doe Doe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2017
    Příspěvků
    4

    Já ho mám koupený a jde tam udělat hromada věcí oproti tomu zadarmo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    4

    Díky, ale zatím zůstanu u neplacené verze. Na moje stříhání to bude stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    Doe Doe je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2017
    Příspěvků
    4

    Oukej
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HW specifikace-Battlefield 3 na muj pc?
    Od paint v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-10-2011, 21:29
  2. DDR2: Vhodne Ram pro muj PC ?
    Od Votys v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2011, 23:31
  3. Counter Strike 1.6 a muj pc
    Od venhy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-05-2010, 07:55
  4. pc do 4k
    Od ex_ v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-09-2009, 14:58
  5. LCD: Dokáže někdo poradit vhodný LCD panel?
    Od Lakom v sekci Monitory
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-06-2009, 09:26